Tampere
28 Sep, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Yt-neuvotteluissa tarkkanaKirjoittanut: Veli-Matti Kolari - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Oli mahtavaa nähdä, että Iida on lähtenyt perehtymään yhteistoiminta neuvotteluiden (YT) ja lomauttamisen saloihin. Koen myös samoin, että aihe tuntuu olevan pääsääntöisesti negatiivisesti latautunut. Joidenkin kannanottojen mukaan yritykset hakeutuva tarkoituksenmukaisesti Yt-neuvotteluihin. Joka lähtöön varmasti esimerkkejä löytyy, onko se kuitenkaa valtavirran toimintamalli?

Lähteitä selatessa herää kysymys. Olisiko tämän saman asian voinut esittää eri tavalla? Ei Iidan tai muiden tarvitsisi kymmeniä lähteitä käydä läpi. Ehkä tässä voi olla myös tietty tarkoituksenmukaisuus. Kun asiat esitetty seikkaperäisesti, niin tarvitaan konsultteja tulkitsemaan ja neuvomaan. No joo, en usko, että liitoissa näin ollaan ajateltu. Silti he eivät ohjeita kirjoittaessa ole miettineet tiedon etsijää. Palvelumuotoilun puutetta sanon minä. Pitääpä soittaa muutamat liitot läpi innovointi-palvelumuotoilu myyntikärjellä.

Mikäli jossain vaiheessa tulee tilanne, että olen aloittamassa Yt-neuvottelut, niin pitää olla kyllä tarkkana. On aika tarkka lista, mitä pitää Yt-neuvotteluissa käydä läpi ja miten toimia. Asiat on sinänsä itselle tuttuja, kun olen kaksissa Yt-neuvotteluissa saanut olla mukana ja toisessa henkilöstöryhmän edustajana. Silti kokisin tärkeäksi, että olisi myös kongreettinen lista vaatimuksista koko ajan lähettyvillä. Yt-neuvotteluihin liittyy paljon tunnetta, joten on tärkeää hoitaa asiat varmasti kaikkien pykälien mukaan.

Olisin Iidalta ehkä halunnut kuulla enemmän omia ajatuksia aiheeseen liittyen. Ehkä myös jonkinasteisia kokemuksia ja tarinoita. Se on tietysti ihan makuasia. Minulle tarinat antaa jonkinlaista syvyyttä. Tykkään tarinoista. Tarinat myy, faktat kertoo.

 

Lähteet:
Koskinen, I. 2020. YHTEISTOIMINTA JA LOMAUTTAMINEN. Proakatemian esseepankki. Luettu 1.12.2020. https://esseepankki.proakatemia.fi/yhteistoiminta-ja-lomauttaminen/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close