Tampere
08 Dec, Thursday
-3° C

Proakatemian esseepankki

Yhteisöohjautuvuus käyttöönKirjoittanut: Alina Suni - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

(Alkuperäinen julkaisu https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6872531287568076801/)

 

Kannattaako siirtyminen yhteisöohjautuvaan toimintamalliin hierarkisen, esihenkilöllisen toimintamallin sijasta? Vastaus: Kyllä 👀

Sain kunnian olla mukana Tampere University of Applied Sciences ja Tampere University yrittäjyyden tiimin (HUBS) hankeideoinnin sprintissä suunnittelemassa yhteisöohjautuvuutta edistävää hanketta. Ihan parasta olla asiantuntevassa ja ennen kaikkea innostuneessa, kehityshaluisessa seurassa, jossa tiimi-identiteetti syntyy ensimmäisten yhdessä vietettyjen tuntien aikana 🤭Sprintti oli aikataulullisesti hyvinkin napakka: 2 x 7 h, jonka aikana määriteltiin ongelma, pohdittiin tulevan ratkaisun hyötyjä ja haittoja, luotiin ratkaisun raakile ja pitchattiin idea The Council of Tampere Region / Pirkanmaan liitto rahoitusasiantuntijoille sekä muutamalle muulle asiantuntijalle 🥶

Dialogi olisi voinut jatkua tällä porukalla tuntikaupalla ja ruokatunnitkin käytettiin asian syventymiseen. Tällainen saa sukat pyörimään mun jaloissa 😏

Hyviä nostoja yhteisöohjautuvuudesta:

💡 Itseohjautuvuus on loppupeleissä yhteisohjautuvuutta ja jopa asiakasohjautuvuutta.
💡 Yhteisöohjautuvuus = hierarkisten mallien poistaminen. Yhteisössä on asiantuntijoita, joista jokainen on osana erilaisia tiimejä. Nämä tiimit johtavat omaa toimintaansa.
💡 Yhteisöohjautuvassa yhteisössä täytyy huomioida urakehityksestä kiinnostuneiden yksilöiden tarpeet uudelta näkökulmalta: Miten tulevaisuudessa nähdään urakehityksen kulku?
💡 Yhteisöohjautuvuutta on tutkittu paljon ja hyödyt yksilöiden hyvinvoinnin lisääntymisestä tähän malliin siirtyessä ovat selkeät. Yksilön hyvinvointi = tuottavuus. Miksi tämä ei siis ole jo laajemmin käytössä? Krhm, sote.
💡 Yhteisöohjautuvuuden sisään ajaminen vaatii työtapojen kehittämistä ennemmin kuin toiminnan sisällön kehittämistä.
💡 Työelämän eräs tehtävä on tukea yksilön ”vapaa-aikakykyisenä” pysymistä. Toteutuuko tämä tämän hetkisessä työelämässä?

Mitä ajatuksia aihe herättää? Oletko yhteisöohjautuvassa työyhteisössä? Jos olet, miksi se on hyvä juttu? Jos et, näetkö siihen siirtymisen haasteellisena?

Uskalletaanko yhteiskunnassamme lähteä rohkeasti kokeilemaan uusia toimintamalleja, vai pelätäänkö liikaa epäonnistumista ja mahdollisia taloudellisia menetyksiä?

Kiitos koko porukalle tästä setistä <3

#itseohjautuvuus #yksilöohjautuvuus #hanke #työelämä

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close