Tampere
01 Oct, Sunday
11° C

Proakatemian esseepankki

Voittaja myyjäKirjoittanut: Teemu Petäjistö - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Myyjästä voittajaksi
Hans Christian Alltman
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Asiakkaat haluavat olla aina tekemisissä voittajien kanssa. Kysy vaikka itseltäsi millaisen myyjän kanssa haluat tehdä kauppaa. Voittajilta ostaessa tulee itsellekin tunne, että kuuluu voittajien joukkoon. Kuka sitten on voittaja ja miten se määritellään? Voittajan ensimmäisenä sääntönä on, että valitset ammatin, jossa henkilökohtaiset taidot vastaavat parhaiten ammatin vaatimuksia. Mikäli luonteesi tai ajatusmaailmasi ei sovi yhtään myyjän ammattiin ei sinusta voi väkisin kasvaa parasta myyjää. Olla voittaja tarkoittaa kuitenkin loppupeleissä sitä, että pystyt kasvamaan niin hyväksi myyjäksi, kuin omat rahkeet riittävät eli voitat itsesi.

Myyjän työhön ei aina välttämättä tarvita suuria poppakonsteja tai taikatemppuja joiden avulla saat kauppaa. On toki olemassa paljon myyjiä, jotka yrittävät puhua asiakkaat pyörryksiin. Jokaiselle toimii kuitenkin itse luodut tavat ja erilaiset keinot. Se joka on saanut itselleen maagiset puheenlahjat myy totta kai käyttäen hyväkseen tätä vahvuuttaan. Toiset rakentavat myyntinsä asiakkaan kanssa luotuihin lämpimiin suhteisiin.

Intohimo sekä usko omaan tuotteeseen ja tekemiseen

Jos itselläni ei ole intohimoa johonkin asiaan tai tekemiseen ei siitä yleensä tule pidemmällä tähtäimellä yhtään mitään. Myyntityössä pätee sama asia. Mikäli intohimo ei ole kohdillaan on asenne aina lähtökohtaisesti osittain negatiivinen eikä tulokset ole todellakaan sellaisia mitä monesti omilla taidoillaan voisi saavuttaa.  Asiakas usein aistii sen kuinka aidosti myyjä on innoissaan omasta tuotteestaan. 

Intohimon lisäksi omassa tekemisessä on ollut aina ehkä tärkeimmässä asemassa itseluottamus. Ilman itseluottamusta vaikea lähteä suorittamaan onnistunutta myyntiä. Itseluottamus koostuu totta kai onnistumisista, mutta kirjassa tuotiin hyviä näkökulmia siihen, miten esimerkiksi pukeutuminen, auto ja muut materiaaliset asiat voivat tuoda myyjälle itseluottamusta. Tärkeintä on saada sellainen fiilis, että tuntuu, kuin kukaan ei voi pysäyttää sinua.  

 Älä luovuta

Voittajan ja häviäjän erottaa selkeimmin siinä, että voittaja ei luovuta. Voittaja myyjä voi soittaa 5 päivää puheluita saamatta yhtään kauppaa, mutta jos asenteesi on sellainen, että uskot itseesi ja jaksat sinnikkäästi jatkaa, kauppoja tulee ihan varmasti. Häviäjä on luovuttanut samassa tilanteessa jo 3 päivän jälkeen. Epäonnistumisiakin tulee aina kaikille varmasti. Aloitin automyyjän työt 2 kuukautta sitten ja epäonnistumisia ropisee sopivasti päivittäin. Niistä oppii parhaiten, kun ne painaa korvan taakse ja jatkaa duunia.

 Panosta luottamukseen

Tämän koen todella tärkeäksi valttikortiksi myyntityössä. Kaupan teko on paljon helpompaa ja luontevampaa kun voi luottaa täysillä myyjään. Se myyjä, joka saa asiakkaan luottamuksen puolelleen on aina lähempänä kauppaa ja joutuu usein vastailemaan paljon vähemmän asiakkaan epäilyksiin. Luottamus poistaa paljon helpommin oston esteitä kuin pelkkä argumentointi. Argumentit selittävät, mutta tunteet vakuuttavat.

Nämä asiat ovat itselleni sellaisia, joihin koitan panostaa ja joista lähden myyntityössäkin aina liikkeelle. Nämä asiat kun saa kuntoon ja vietyä hyvälle tasolle on itseään helpompi lähteä kehittämään vielä eteenpäin. 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close