Tampere
03 Dec, Saturday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Voisinko vain kirjoittaa?Kirjoittanut: Sanna Tahlo - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Voisinko vain kirjoittaa?

Kuuntelin Essi Pulkkisen ja Jukka Aholan podcastia kirjoittaminen ammattina, eli kuka elää kirjoittamalla?

Alkua kuunneltuani voisin tulkita karkeasti näin – jos olisin esimerkiksi peliasiantuntija ja pelaisin kiinnostavia pelejä, paljon, voisin saada mahdollisuuden kirjoittaa Pelit-lehteen. Jos minulla siis olisi spesifitaito ja aihe, mistä olen kiinnostunut ja josta ei paljon, ainakaan vielä kirjoiteta, voisi tie menestykseen avautua. Tai ainakin tie kirjoittamiseen, muutenkin kuin omaksi iloksi.

 

Kun kirjoitan, kirjoitan ajatuksenvirtaa jostain inspiroituneena. Yleensä tuon inspiraation sytyttää itsensä johtaminen, läsnäolo, tietoisuus, ajattelu, luonto. Näistä aiheista löytyy varmasti kymmeniä tai satoja kirjoituksia. Enkä ole lukenut yliopistossa suomen kieltä. Voisiko kirjoittaminen silti työllistää?

Mitä minä kuitenkin olen? Olen lukioaikana panostanut viestintään, ainoan kympin sain viestinnän puhekurssista, kirjoittaminen oli ehkä keskivertoa. Nyt luen ja kirjoitan viikoittain ja kirjoitusvirheitä varmasti voi edelleen löytää sieltä sun täältä, mutta syvyys kirjoituksissa on kasvanut. Ammattikorkeakoulun viestinnästä nappasin vitosen eli parhaan mahdollisen. Jotain taitoakin saattaa olla, liikaa kehumatta.

 

Minusta on ihanaa istua keittiön pöydän ääressä, juoda kahvia ja näpyttää. Välissä tuijotella järvelle ja antaa ajatusten levätä.

En tiedä – saisiko fiiliskirjoittajasta sisällöntuottajan tai copywriterin?

 

 

Julkaistu Linkedinissä 29.1.2019

https://www.linkedin.com/pulse/voisinko-vain-kirjoittaa-sanna-tahlo/?published=t

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close