Tampere
03 Dec, Sunday
-10° C

Proakatemian esseepankki

Vinkkejä luovaan työskentelyyn



Kirjoittanut: Ida Laaksonen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kuva ja teksti julkaistu Instagramissa: 6.4.2021 tilillä @moodvisuals.fi https://www.instagram.com/moodvisuals.fi/

Ihanaa, että kevät lähestyy ja valo lisääntyy jokapäivä. ☀️ Alkuvuosi on ollut meille todellista suunnittelun aikaa. 📝 Olemme suunnitelleet tulevaa vuotta, tulevia projekteja sekä tehneet tavoitteita tälle vuodelle. Suunnittelu on omalla tavallaan ihanaa, mutta samalla myös uuvuttavaa. Jotenkin kaipaamme muutakin tekemistä suunnittelun ja ideoinnin tueksi. Oletteko huomanneet samaa?

Keväällä on tarkoitus ryhtyä suunnittelusta toimeen ja hankkia asiakasprojekteja, joiden kautta saamme taas lisää kokemusta ja boostia tekemiseemme. Halutaan näyttää teille myös suunnitelmiamme täällä mahdollisimman pian! 💗

Meitä kolmea yhdistää luovuus ja visuallisuus, mikä näkyy myös toiminnassamme. Ollaan joustavia ja innostutaan idoidessamme monista jutuista. On ihan parasta päästä kunnon flow-tilaan uusia juttuja suunnitellessa. 🤩 Haluttiin kertoa myös teille millaisia hyviä tekniikoita ollaan käytetty apuna ideoinnissa.

 

Meidän mielestä luovassa työskentelyssä auttaa:

✔️ Keskittyminen: hoida muut asiat ja päivän to do lista kuntoon, jotta pystyt keskittymään itse tekemiseen. Tämä on ehdottomasti auttanut meitä keskittymään ideointiin, kun muut asiat ovat hoidettu pois siltä päivältä.

✔️ Tauot: tee välillä jotain ihan muuta, jolloin saat uusia ajatuksia ideointiin. Voisin kutsua tätä myös luovaksi tauoksi, jolloin aivot saavat muuta ajateltavaa ja tekeminen edistyy tauon jälkeen paremmin. Tauko, joka antaa energiaa ei missään nimessä ole pois työajastasi vaan osa sitä. Kahvitauko ulkona tai pieni kävely antaa energiaa loppupäivälle.

✔️ Visualisointi: vihon tai visuaalisen alustan käyttäminen auttaa jäsentämään ajatuksia kokonaisuuksiksi. Teemme usein suunnitelmiamme alustalle, joka on jokaisella auki omalla läppärillä ja lisäämme sinne kukin ajatuksiamme. Samalla voimme kompata toisten ideoita ja jatkojalostaa niitä. Visualisoinnin kautta syntyy usein isoja oivalluksia käsillä olevaan asiaan liittyen.

✔️ Aika: on tärkeää, että suunnitteluun tai ideointiin on kunnolla aikaa, jotta ideat saavat lentää ilman pakotettua tunnetta. On hyvä varata kalenterista kunnolla tilaa luovaan prosessiin. Ideoinnissa on tyypillistä tietynlainen alkukankeus, jota ei kannata säikähtää. Alussa on hyvä muistaa, että vielä on aikaa ja ideoita voi syntyä hetken päästä. Toisaalta joskus ideointi lähtee super hyvin käyntiin heti ja pääidea syntyy ensimmäisenä. Ideaa voi tämän jälkeen jalostaa ja hioa ja matkan varrella se saattaakin muuttua hieman.

Ihanaa päivää! 💗

 

Pohdintaa postauksesta ja tavoitettavuudesta:

Tämän postauksen ja sen tekstin tavoitteena on antaa seuraajille konkreettisia vinkkejä luovan työskentelyn tueksi. Haluamme tililämme kertoa rennosti kuulumisia ja antaa vinkkejä erilaisiin asioihin. Meistä on tärkeää, että tilin sanoma ei pyöri ainoastaan graafisen suunnittelun ympärillä, vaan voimme kirjoittaa myös erilaisista työskentelytavoista ja apukeinoista. Saimme postaukseemme yhden kommentin, mutta teksti ei sen kummemmin herättänyt keskustelua. Uskomme, että kun saamme enemmän seuraajia ja kohderyhmämme tarkentuu, tekstimme myös saa aikaan vuorovaikutusta. Julkaisu tavoitti hieman vähemmän tilejä kuin aikaisemmat julkaisumme. Tavoitettavuuteen vaikuttaa monenlaiset eri asiat, mutta selkeänä erona aiempiin oli storyn puuttuminen. Emme siis tehneet postauksesta erillistä storya, emmekä jakaneet postausta omissa tileissämme, mikä varmasti vaikutti sen saavutettavuuteen.

Mikä saa sinut kiinnostumaan Instagram postauksesta ja lukemaan tekstin?

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close