Tampere
04 Oct, Wednesday
10° C

Proakatemian esseepankki

VilpittömyysKirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Poka-Ya-Ne-Ya
Dmitrii Trotski
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Vilpittömyys

Luin Dmitrii Trotskin kirjoittaman teoksen, jonka nimi on ”Silloin kun minä en ole minä”. Kirja on tehnyt minulle todella ison vaikutuksen, sillä koko teoksen ydin pyörii vilpittömyys aiheesta ja miten se voi muuttaa koko sinun elämääsi. Jos etsit tällä hetkellä elämän mullistavia kirjoja, jotka saavat sinut oikeasti tekemään jotain konkreettista jo tänään, niin tästä tulee juuri sellainen.

Dmitrii Trotski on aloittanut oman uransa kiromanttina eli kädestä ennustamisen ammattilaisena. Hänen tarkoituksena oli lukea kuin paperista ihmisten kohtaloja viivojen perusteella ja ennustaa tällä tavalla koko heidän elämäänsä. Trotski on tehnyt tätä työtä onnistuneesti yli viisitoista vuotta ja hän on ehtinyt tutkia yli 30 000 käsiä. Kokemukselta on tullut selkeä säännönmukaisuus, että sattumia ei ole olemassa ja tämä näkyy selkeästi käsien viivoilla. Trotski halusi koukata myös tulevaisuuteen. Onko jokaisella ihmisellä olemassa ennaltamäärättyä kohtaloa, karmaa?

Vähän ajan päästä kokeneelle kiromantille tuli oivallus, että kädestä ennustaminen ei yhtään näytä tulevaisuutta. Trotski oivalsi, että kiromantia näyttää nykyhetkiä sekä mihin ihmisen elämä voi edetä, jos hän ei millään muuta omaa mindsettiänsa. Eli ennalta määritelty kohtalo toimii sataprosenttisesti vain kahdella ihmistyypillä: hullut ja laiskat. Hullut ovat niitä, joilla on jatkuvasti muuttumattomuuden asenne päällä. Tämäntyyppiset ihmiset eivät hyväksy mitään uutta sekä ylpeydellä ajattelevat paremmiksi ihmisiksi kuin muut. Laiskat ovat ”Minä tiedän kaiken, mutta en ajo nyt tehdä mitään” tyyppiset ihmiset. Eli tämänkaltaiset hahmot tietävät miksi heillä on rahaongelmia, miksi suhteet eivät pelaa sulavasti, miksi onnettomuudet aina osuvat heidän kohdallensa. Kaikesta huolimatta he ovat liian laiskoja ottamaan vastuuta omille harteillensa ja tällöin jättävät tilannetta sellaisena, kun se on. Näillä ihmistyypeillä kohtalo, karma, ennaltamäärääminen sekä kädestä ennustaminen toimivat mainiosti ja tosi selkeästi.

Jos et kuitenkin halua, että Murphyn laki eikä mikään muu laki olisi sinun kohtalona niin seuraavaksi tulee tieto vilpittömyyden tunteesta ja kuinka positiivisesti se voi vaikuttaa sinun elämälle.

Tietoisuus

Elämämme on kuin konsolipeli, jossa sinun täytyy suorittaa useita tasoja ja tällöin saavuttaa ihmisen koko elämän tavoite – kehittyä eläin- vaiheelta ihmis- vaiheelle ja sitten hengellis- vaiheelle. Jokaisella vaiheella meillä on tietynlaiset roolit ja onnellisuus riippuu siitä, kuinka vilpittömästi me pysytään omassa roolissa kukin ihmisen kanssa. Eli äidille sinä et ole tuomari, etkä opettaja, etkä guru vaan aidosti ja vilpittömästi hänen lapsensa. Tämän takia lapsuudesta asti sinulla on vastuuta omissa rooleissa pysyvyydestä.

Kirjailija kutsuu tämänkaltaista vastuuta velaksi. Eli yksinkertaisesti sanottuna vaikka sinulla olisi asuntolaina maksettu loppuun saakka, sinulla on tiettyjä velkoja, joita on annettavaa koko sinun elämäsi aikana. Jos maksat kaikki eräät säännöllisesti ajoissa, sinä saat onnellisuutta bonuksena. Jos jätät joitakin velkoja maksamatta toivoessaan, että ”pankki” unohtaa ne, olet silloin ongelmatilanteessa.

Suomalaisessa pankkijärjestelmässä velan maksamiseen on keksitty yksi ja ainoa kelvollinen valuutta, se on euro. Hengelliseen velan maksamiseen käy toinen valuutta, se on aidot tunteet, jotka syntyvät itsessäsi kullekin tilanteelle. Kätkemällä aitoja ja rehellisiä tunteita sinun ympäröiville ihmisille on sama kuin jättää velka maksamatta. Mistä tiedän maksaneeni velkoja ajallaan? Jos sinun unelmat eivät toteudu, hyvinvointi on heikko eikä ole onnellisuuden tunnetta, todennäköisesti et ole antanut riittävästi valuttaa pankille.

Maatuska systeemi

Eli olemalla aidosti läsnä kukin ihmisten kanssa sekä olemalla aidosti vilpitön kaikissa tilanteissa antaa parhaat mahdolliset eväät onnellisuudellesi. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kenelle olet oikein velkaa? Seuraavaksi kerron kaksi tärkeintä velkaa viidestä ja näytän lopussa, miten antaa velkaa takaisin.

 1. Velka kehollesi

Pitämällä hyvin huolta kropastamme meille avautuu mahdollisuus kokea tämän maailman ihania juttuja, liikkua paikasta toiseen, nähdä, kuulla, maistaa ruokaa sekä paljon muuta. Mitkä velat? Yksinkertaisesti liikkuminen, syöminen sekä nukkuminen. Vaikka kuulostaa tosi helpolta niin usein ihmiset unohtavat pitää kropastansa huolta ja tällöin he tekevät ylityötä, syövät epäsäännöllisesti sekä nukkuvat pari tuntia päivässä.

 

 1. Velka vanhemmillesi

Jossain elämän vaiheessa lapsi alkaa tajuamaan, että kaksi ympärillä höpisevää ihmistä ovat todellisuudessa hänen äiti ja isä. Siitä hetkestä lähtien olet velvollinen antamaan velkaa vanhemmillesi. Miksi olet velkaa ja mitä tarkoittaa pysyä lapsen roolissa? Esimerkiksi olen lapsi. Vanhempani pitivät minusta huolta, ruokkivat, pukeutuivat minua, lähettivät minut kouluun, yrittivät rakentaa parhaat mahdolliset olosuhteet minulle sekä kasvattivat minussa hyviä ihmispirteitä. Mitä voin pikkulapsena antaa heille takaisin, kun ei ole kiinteistöä eikä omaisuutta? Lapsena omistan vain yhtä valuuttaa ja se on kiitollisuus! Ensinäkin kiitollisuus omasta kehostani, ilman heitä se ei olisi ollut mahdollista. Kiitollisuus siitä, että äiti tekee aamiaisen aamuisin ja iskä opettaa soittamaan harmonikkaa. Niistä kaikista pitää sanoa kiitos. Valitettavan usein lapsissa syntyy vahva egoismi (kyllä, lapsillakin on egoismia) ja heidän päässänsä syntyy näkemys siihen, miten minua pitäisi rakastaa. ”Jos haluan päivässä 1000 suukkoa ja sain vain 999 suukkoa se tarkoittaa sitä, että vanhemmat eivät enää rakasta minua”. ”Jos äiti myöhästyy töistä 15 minuuttia eikä ole vieläkään kotona hän ei rakasta minua”. Tällöin kiitollisuudesta syntyy katkeruus. Uhraamalla liikaa aikaa vihalle sekä katkeruudelle ihminen alkaa siirtää vastuuta omista harteista syyllistämällä toisia.

 

 

Katumus

Ilman aitoa katumusta anteeksipyytäminen jää pelkäksi muodollisuudeksi. Aidossa katumuksessa ei haluta vain hyvittää, vaan vaihtaa suuntaa. (2016, kirkkijakoti.fi/katumus)

Vilpitön lapsi, mies, ystävä, työtoveri on sellainen ihminen, jonka ajatukset, sanat ja tunteet täsmäävät. Jos tunnet pientä vilpittä omissa teoissasi niin katumus ja kiitollisuus toiselle toimii yllättävän hyvin. Kaikki negatiiviset tunteet voit kertoa anteeksipyyntönä ja kaikki positiiviset suoraan. Siinä kohtaa sinulle avautuu mahdollisuus antaa velkasi eli ei puretut tunteet takaisin sille, jolle ne olivat alun perin osoitettuja.

Itse olen kokeillut samaa tekniikkaa isän kohdalle ja aluksi katumus tuntui ylivoimaisesti vaikeimpana asiana koskaan. Parin päivän päästä päätin avautua ja saimme isän kanssa todella hyvän keskustelun, josta hän oli pienessä shokissa. Hänen mukaan se oli todella viisas ja aikuistunut teko.

 

Lähde: 2017, Dmitrii Trotskii, Пока-я-не-я, Русская Книга.

 

Kommentit
 • Jukkarain

  Pysähdyttävän tosi. Tämä on siis Runo.

  21.8.2021
 • Jukkarain

  Kiitos, tunnen, että pysähdyttävän totta. Siis tämä on Runoa.

  21.8.2021
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close