Tampere
27 Jan, Wednesday
-3° C

Proakatemian esseepankki

Vauva-arkea ja bisnestäKirjoittanut: Aleksi Suni - tiimistä Waure.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Vauva-arkea ja bisnestä

Bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses. Voiko unenpuutteeseen tai kakkavaippoihin kuolla? Olen melko varma, että ensimmäiseen voi, tarpeeksi kitkerä niitti ja toinenkin on varmaan teoriassa mahdollista. Meillä asuu perheessä kolme yksilöä, näistä kaksi ovat yrittäjiä. Minä ja avovaimoni. Kolmas on meidän vauvamme, joka myös yrittää parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vielä hieman eri asioita. Yhteistä meillä kuitenkin on vahva persoona ja persous hyvälle ruualle. Entä voiko kakkavaipat ja yrittämisen yhdistää?

Huomina kaikille, että tämä on isän näkökulmasta, eli minun roolini näin varhaisessa vaiheessa lapsen elämää on hyvin rajallinen. Toimenkuviini kuuluu, viihdyttäminen ja olla vähemmän ärsyttävä kuin normaalisti. Molemmat ovat hankalia toteuttaa, käytännössä mahdottomia.

Anyway! Aika nopeasti oppii huomaaman sen, että elämässä aukeaa uusis sivu, kun häränsielulla syntynyt poikavauva putkahtaa tähän maailmaan. Jo synnytyksessä saa pienen maistiaisen siitä mitä tuleman pitää. Hajuja, ääniä ja paheksuvia katseita, kun tekee jotain väärin. Pärjäsin silti hienosti synnytyksessä, hyvä minä.

Me tosiaan yhdessä avopuolison kanssa omistamme kotileipomon ja tämä kai tituleeraa meidät yrittäjiksi. Mitkä niksit siis toimivat, kun pyrkii harjoittamaan toimintaa, niin kotona kuin työssä. Aloitin sillä, että keskitin kaiken huomioni siihen, että saan pidettyä lapsen hengissä, enkä hukkaa häntä mihinkään. So far so good. Yrittäjänä ja koululaisena on todella helppo tehdä töitä kellon ympäri. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista vastuullisena kasvattajana, eli työajasta on karsittu kottikärryllinen. Tästä päästäänkin listaan, jonka nimeksi olen antanut Aleksin toimintaohjeet kaikille niille, jotka kokevat, että Aleksin toimintaohjelista ei ole täysin surkea. Toisin sanoen minulle. Käydään lista läpi step by step.

 1. Arkea on mahdoton ennustaa. Tämä tekee siitä, sekä todella piristävää, että katastrofaalista.
 2. 12 tunnin työmäärä pitää puristaa 6 tuntiin.
 3. Älä pudota vauvaa tai syötä sille mitään, mihinkä et ole saanut lupaa.
 4. Nukkuminen ei ole itsestäänselvyys, joten jos saat luvan lähteä poikieniltaan, niin käytä tämä nukkumiseen
 5. Karsi järjestyksessä:
 • Nukkuminen
 • Omat tekemiset
 • Koulu
 • Yritys
 • Parisuhde
 • Mielenterveys

 

Uusi arki on mahdollistanut paljon hienoja kokemuksia, mutta välillä se myös saattaa hieman uuvuttaa. Tämän suhteen tulisi olla sellainen, että Kokemukset > Uupumus. Aina tähän ei päästä, mutta on paljon muitakin asioita, mihinkä ei päästä. Tällä tapahtumalla on latinankielinen nimi ”vita” ja sen voi kääntää suomeksi karkeasti sanaksi ”elämä”.

Minulle yrittäjyys on itsestäänselvyys, aion toimia yrittäjänä niin kauan, kun minulla siihen rikosrekisteri ja maksuhäiriömerkinnät riittävät. Sen jälkeen voin harkita jotakin muuta.

Internetistä voi lukea paljon kauniita tarinoita siitä, mitenkä arki on hattaraa ja pumpulia. Usein se kuitenkin on puklua, kirjanpitoa ja ihmettelemistä. Koitin tuoda tähän kirjoitukseen vinkkejä mitenkä yrittäjyys ja vauva-arki yhdistetään. Joudun ikävä kyllä tuottamaan pettymyksen, sillä en ole itse ihan varma, miten se tapahtuu. Sen voin kuitenkin sanoa, että se on mahdollista. Ei lannistuta vielä, sillä eiköhän niitä lapsia tule lisää. Harjoitus tekee mestarin, niin siinä touhussa, kun elämän tasapainottelussa.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close