Tampere
27 Feb, Tuesday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Uusi vuosi uudet kujeetKirjoittanut: Elina Valve - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kirjoitan hieman henkilökohtaisen esseen näin Tapaninpäivänä, viikko ennen vuotta 2023. Ajatukset vuodesta 2023 ovat selkeytyneet isosti. Valmistun Akatemialta, joten väistämättäkin alan pohtia, mitä valmistumisen jälkeen tapahtuu? Pidimme keharin valmentajani Tutan kanssa aiheesta: Missä haluan olla paras tai erityisen hyvä. Eli mitä taitoa/taitoja alan kehittämään viimeisenä vuonna. Tästä keskustelusta syntyi ahaa-elämys siihen, mitä valmistumisen jälkeen olisi hyvä lähteä tekemään. Minä olen henkilö jolla on 100 eri mielenkiinnon kohdetta. Ei lähdetä niihin, mutta yksi asia nousi sieltä joukosta isosti. Olen pitkään pohtinut omaa ripsistudiota. Tämä studio ei olisi ihan tavallinen vaan tietyllä kulmalla, mikä ei ole rantautunut tai ainakaan näyttävästi vielä tänne Suomeen. Tutta heitti ilmoille että kannattaisiko minun tehdä opparini tästä ripsistudiosta? Eli keräisin kaikki mahdolliset tiedot ja taidot, jotta olisin valmis perustamaan yrityksen vuonna 2024. Tämä kuulostaa hyvältä. Teen siis opparini tästä aiheesta syksyllä, kulmaa täytyy vielä pohtia.Mutta matkani 2024 ripsistudioon on valmis. Mitään kovin kattavaa strategiaa en ole vielä laatinut, mutta tammikuun aikana aijon tehdä 12kk mittaisen strategian tiedon hakuun, sekä valmisteluun.

Minulla oli jo 2 tavoitetta vuodelle 23. Valmistuminen ja ripsisalonki. Tai itseasiassa 3. Hoida uupumus. Joku saattaa ihmetellä nimittäin, miten voi ripsisalongin perustamiseen mennä kokonaiset 12kk? Esimerkiksi haluan olla paras työnantaja, miten saan työpaikkakulttuurista sellaisen jotta ihmiset viihtyvät siellä pitkään? Miten olen hyvä johtaja? Millaisen brändin haluan tehdä jne. Siinä on paljon mietittävää. Haluan ottaa kaiken rauhassa ja myös omaa jaksamista kuunnellen. Olen juuri palautumassa uupumuksesta, joten en halua uudelleen rasittua liian ison työmäärän takia. Jos jotain olen oppinut niin sen että mielummin hitaasti ja varmasti kuin se että ampaisee suin päin uuteen asiaan liian vähillä tiedoilla ja taidoilla. Eli menemällä perse edellä puuhun. Myös asiaa hidastaa se, että minulla on työnalla toinen projektini: henkilöbrändäys. Olen miettinyt henkilöbrändiä jo vuosia. Se on kolkutellut takaraivossa pitkään, mutta kokoajan olen vain hokenut: “ehkä joskus kun löydän oikean kulman.” Tajusin että nyt pitää tästä ideasta joko päästää irti tai siihen tarttua. Päätin tarttua siihen. En osaa sanoa siis vieläkään kulmaani. Tein päätöksen, että tartun projektiin. Henkilöbrändin deadline date on kesäkuussa ja sen suunnitteludeadline on tammikuussa. Varmasti hyvinvointiin/liikuntaan se kuitenkin tulisi liittymään.

Varmasti moni tekee tavoitteita omaan elämäänsä, itsekin olen näin tehnyt aina. Miten tämä 2023 vuosi tulee eroamaan muista vuosista on se, että teen kaikelle oman realistisen strategian. Strategia on sellainen joka näkyy toimintasuunnitelmana arjessa.

Miksi tavoitteet ja strategiatyö on tärkeää myös omassa elämässä?

Se antaa rakenteen elämälle sekä suunnan. Asioita on helpompi työstää kun niille on jokin suunnitelma laadittu. Myös elämän tasapaino, työ ja nautinto pitää olla balanssissa. Kyllä työkin voi olla kivaa, mutta tarvitsemme myös paljon aikaa omille ajatuksille, ihan vaan levolle ja ajatuksettomuudelle.

Viitteet:

Suunnittelun merkitys omassa arjessa!

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close