Tampere
18 Jan, Tuesday
-7° C

Proakatemian esseepankki

Unelmaprojekti – mitä se meinaa?Kirjoittanut: Ida Laaksonen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kirjoitin hetki sitten esseen tavoitteista ja niiden merkityksestä. Olen aina unelmoinut visuaaliseen alaan liittyvästä ammatista ja itseni toteuttamisesta. Apajassa huomasimme jo tiimin alkuvaiheessa, että moni meistä pitää visuaalisuudesta. Uskon, että se on iso vahvuutemme. Olen ollut erilaisissa projekteissa mukana toteuttamassa tai auttamassa luomaan jotain visuaalista. Viime mökkipajassa pohdimme, jos perustaisimme Apajan sisälle design tiimin tai osaston. Osasto vastaisi luovien tuotteiden suunnittelusta asiakkaille ja Apajan sisäisille projekteille. Pohdimme silloin, että meillä olisi tekijät eli visuaalisen sisällön toteuttajat ja erikseen myyntitiimi. Myyntitiimin tarkoituksena oli myydä erilaisia graafisen suunnittelun palveluita.

 

Mökkipajassa heränneestä ajatuksesta pääsimme nykyhetken tilanteeseen ja uuteen projektiimme. Grafu on graafisen suunnittelun projekti, joka mahdollistaa meidän kolmen oppimisen ja etenemisen. Saamme tehdä juuri sitä, mitä olemme halunneet jo pidempään ja voimme keskittyä siihen muun tiimin toiminnan yhteydessä. Jokainen meistä tavoittelee omia unelmiaan tulevaisuudessa, mutta tiimi voi mahdollistaa niitä kohti menemisen jo nyt.

 

Minulle unelmaprojekti tarkoittaa sitä, että se vie minua kohti unelmia. Unelmaprojekti voi olla samalla myös hyvin tuottava ja edellytys toiminnalle on taloudellinen kannattavuus niin kuin muillekin projekteille. Tavoitteenamme on tuottaa visuaalista sisältöä yrityksille tai yksittäisille toimijoille. Haluamme myös parantaa Apajan kassavirtaa ja pyrimme saamaan asiakkaita tasaisesti. Päätavoite ja isoin merkitys projektissa on kuitenkin oppiminen ja kehittyminen. Olemme vasta alussa ja tarvitsemme lisää harjoitusta ja tietoa alasta. Oppiminen onnistuu parhaiten oikeiden asiakkaiden kanssa. Motivaatio on suurempi nyt oppia uutta, kun tietää missä tietoa voi soveltaa ja mitä varten opiskelee.

 

Apaja on antanut yksilöille mahdollisuuden toteuttaa itseään ja tavoitella omia unelmiaan. Tai niin minä ainakin asian näen. Meillä on ollut monia unelma projekteja, jotka ei sitten ehkä todellisuudessa vastanneetkaan unelmia ja ovat päättyneet. Tiimiyrityksemme on toiminut kuitenkin mahdollistajana. Toisten tuki on mielestäni rahallista tukea arvokkaampaa. Rohkaisu ja kannustus auttaa muita uskomaan itseensä ja samalla luottamus tiimiin kasvaa. Olemme saaneet tiimiltä tunteen, että meidän unelmaprojektia saa tehdä ja tähän juttuun saa panostaa.

 

Emme ole toistaiseksi kokeneet tarvetta valita projektipäällikköä, mutta uskon, että tulevaisuudessa voimme tarpeen mukaan siitä päättää. Olemme jakaneet vastuuta tasaisesti ja uskomme, että valitsemme projektipäällikön vastaamaan aina tietystä asiakasprojektista. Aina ei siis tarvitse heti nimetä johtajaa, jos se ei tunnu tarpeelliselta.

 

Muistan lukeneeni hetki sitten lauseen ”tee sitä mikä innostaa”. Grafusta on kivaa olla innoissaan ja on huippua, että oma juttu on alkanut löytyä Proakatemiasta. Alkuinnostus ei usein kestä kovin kauaa ja siksi mielestäni onkin tärkeää tehdä asioita, jotka motivoivat oikeasti. Unelmaprojekti motivoi, koska se mahdollistaa hurjan määrän oppia ja kehitystä tulevaisuuteen.

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close