Tampere
20 Apr, Saturday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Tunnista vahvuutesi



Kirjoittanut: Henna Koivula - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Viime torstaina pidimme pajaa positiivisesta psykologiasta ja siellä kävimme paljon läpi ihmisten vahvuuksia, sekä pääsimme pohtimaan myös omia vahvuuksiamme. Olen muutenkin tänä syksynä kovasti miettinyt omaa itseäni ja vahvuuksiani. Oma tulevaisuus on ollut paljon mielessä ja sen takia olen miettinyt, missä oikeastaan olen hyvä, jonka kautta olen etsinyt suuntaa tulevaisuudelleni.

 

Törmäsin netissä Talouselämän otsikkoon ”Joka kolmas suomalainen on harkinnut työpaikan vaihtoa uupumuksen vuoksi – omat vahvuudet ja työpaikan vaatimukset eivät kohtaa” ja tämä artikkeli sai minut heräämään siihen, kuinka tärkeää onkaan välillä pysähtyä miettimään omia vahvuuksiaan. Myöskin viime torstain pajassa tämä nousi puheeksi. Keskustelimme siitä, kuinka Proakatemialla todella paljon keskitytään vahvuuksiin. Ja se on ihan totta. Promisiassa me puhumme paljon yksilöiden vahvuuksista ja kuinka niitä voimme hyödyntää koko tiimiin. Joka puolivuosittain käytävät kehityskeskustelut pyörivät myöskin yksilöiden vahvuuksien ympärillä. Mitä haluat tehdä, mihin haluat keskittyä, missä olet hyvä ja mitä itsessäsi haluat kehittää?

 

Miksi sitten on niin tärkeää tunnistaa omat vahvuutensa? Itse ainakin saan valtavasti energiaa siitä, kun pääsen tekemään jotakin missä olen hyvä. Se lisää omaa halua tehdä ja kehittää itseään. On myöskin tärkeää tunnistaa vahvuutensa, jotta osaa ohjautua itselleen sopiviin työtehtäviin.

 

”Viidennes kyselyn vastaajista on sitä mieltä, että omat vahvuudet ja työelämän odotukset eivät kohtaa, sillä työelämässä suositaan osaamista ja ominaisuuksia liian suppeasti”

Mistä tämä sitten kertoo, että omat vahvuudet ja työelämän odotukset eivät kohtaa. On tärkeää jo haastatteluvaiheessa osata kertoa, mitä itse osaa ja mitkä ovat omia vahvuuksiaan. Jo tässä vaiheessa myös työnantajalla on suuri merkitys, heidän täytyy osata viestiä oikein mitä he etsivät sekä sen jälkeen löytää työtehtäviin sopivan henkilön. On toki myös ymmärrettävää, että niin työntekijälle kuin työnantajallakin muuttuu näkemys ajan kuluessa. Työntekijä ymmärtää, ettei ehkä olekaan tuntenut itseään niin hyvin tai työpaikka ei tarjoakaan sellaista mitä on odottanut.

 

Artikkelissa tuotiin myös esille, kuinka ammatillisen itsetunnon heikkeneminen voi myös olla oire uupumuksesta. Mielestäni Proakatemialla esiintyy paljon uupumusta ja onkin hyvä miettiä, voiko omat tuntemukset omasta kyvykkyydestä johtua siitä, että on vain väsynyt ja tarvitsee hetken lepoa.

 

Ei saa siis unohtaa, että meistä jokaisesta löytyy paljon hienoja piirteitä. Muistakaa pysähtyä ja uskaltakaa kysyä itseltänne, missä minä olen hyvä?

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/joka-kolmas-suomalainen-on-harkinnut-tyopaikan-vaihtoa-uupumuksen-vuoksi-omat-vahvuudet-ja-tyopaikan-vaatimukset-eivat-kohtaa/29ec241f-4a93-40d2-b1d3-1999ec6c6b45   luettu 15.12.2019

Kommentoi