Tampere
02 Dec, Saturday
-13° C

Proakatemian esseepankki

TulostaKirjoittanut: Mikko Laaksonen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Johdanto

Revenassa on tehty mielestäni oikea ja hyvä päätös sen suhteen, että kaikkien tiimiläisten tulee opetella ja ymmärtää yrityksemme taloutta. Olemme pitäneet aiheen tiimoilta pajoja, jotka ovat olleet erittäin opettavaisia ja toivottavasti jatkamme tällaisten pajojen pitämistä keväällä. Aloittaessamme opintomme Kuntokadulla on meille siitä asti painotettu, kuinka tärkeää on yrittäjän ymmärtää talousasioita ja kirjanpitoa. Vaikka kirjanpito olisikin ulkoistettu. Olemme Herkkä projektissa joutuneet istumaan kirjanpitäjämme luona useampaan otteeseen pyörittelemässä aputoiminimen lukuja ja verotuksellisia asioita. Tämä ”tukiopetus” on syventänyt aiemmin opittua ja tuonut aivan uudenlaista näkökulmaa yrityksen talouden hahmottamiseen.

Mikä tuloslaskelma

Tuloslaskelmasta selviää yrityksen liikevoittoprosentti, jota voidaan käyttää yrityksen toiminnan kannattavuuden mittaamiseen kaikessa yksikertaisuudessaan. Tuloslaskelma on melko simppeli kaava, jota luetaan ylhäältä alaspäin ja sitä tulkitaan hieman kuin allekkain laskua.

Tuloslaskelmassa kuvataan yrityksen liiketoiminnan tuottoja ja kuluja tarkasteltavan jakson aikana. Jakso voi olla tilikauden mittainen ajanjakso, juoksevan kirjanpidon kuukausijakso tai muulla tavalla määritelty jakso. Tuloslaskelma kuvaa yrityksen kannattavuuden, ja sieltä saa myös poimittua tietoa esimerkiksi henkilöstö-, tai vakuutuskuluista. Kulut kasvavat esimerkiksi toimistotarvikkeita ostaessa ja esimerkiksi palveluita tai tuotteita myytäessä tuotot kasvavat.

 

Revenan taloudellinen tavoite

Alun perin asetimme tavoitteeksi hulppean mökkipajan ulkomaille, joka olisi sijoittunut menneeseen syksyyn. Tämä ei kuitenkaan toteutunut edellenkin jylläävän pandemia tilanteen vuoksi. Tavoite oli siis kerätä keväällä/kesällä mökkipajaa varten 16 977,24. Saavutimme tämän melko helposti ottaen huomioon yleismaailmallisen tilanteen. Tästä innostuneina asetimme tavoite pajassa liikevaihdolliset tavoitteet korkealle 200 000€ euroon. Tähän tavoitteeseen on sitouduttu yksilö kuin myös tiimitasolla ja olemme hyvää vauhtia menneet sitä kohti.

Revenan tuloslaskelma

31.10.2020 Revanan liikevaihto on 123 748,18 € josta liikevoittoa on 55 530,39. Liiketoiminta on pyörinyt 7.2.2020 alkaen. Ottaen huomioon maailman tilanteen ja statuksemme opiskelijoina, ovat nämä luvut mielestäni todella hyvät. Tuloslaskelmaa tarkasteltaessa on pantava merkille myyntituotot osiossa pienempien projektien merkitys. Esimerkiksi isomman projektin kuten Tönön myyntituotot kesältä 2020 olivat 52 638,29€ ja pienten projektien myyntituotot 66 994,89€ pienemmät projektit ovat siis tuoneet huomattavan siivun rahaa yrityksellemme.

Henkilöstökulut ovat liikevoittoon verrattaen todella pienet. Uskon tämän johtuvan siitä, että olemme opiskelijoita ja pelkäämme tulorajojemme paukkuvan. Henkilöstökuluja on 31.10.2020 mennessä n. 7 tuhatta euroa. Tilanne on nyt 17.12.2020 varmasti aivan toinen ihmiset ovat tehneet hankintoja projekteja varten ja sitten nostaneet loput palkkoina ulos, ettei tarvitse maksaa 20% tuloveroa. Olemme

Revenan muut kulut ovat jaettavissa muun muassa matkakuluihin, henkilöstön sivukuluihin, kone-, ja kalustokuluihin. Pandemian vuoksi koulumme liiketilat eivät olleet käytössä ja tästä johtuen kiinteät kustannuksemme olivat aiemmin odotettua pienemmät. Tämä kuitenkin lisäsi toimistotarvikkeiden ja älylaitteiden päivitys tarvetta monen tiimiläisen kohdalla, josta kertyy jonkin verran ostoja.

FUTURE

Olen äärimmäisen kiitollinen, että saan kuulua kyseisen tiimin vahvuuteen ja kantaa oman korteni kekoon. Maailman huolen keskellä olemme jaksaneet yrittää ja kehittäneet ketterästi toimintaamme. Näenkin ensivuoden vieläkin kirkkaampana jokaisen projektin niin pienen kuin suuremmankin kohdalla. Kiitos kuluneesta vuodesta Revena.

 

Lähteet:

https://www.visma.fi/epasseli/kirjanpidon-sanakirja/t/tuloslaskelma/

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close