Tampere
11 Dec, Monday
-8° C

Proakatemian esseepankki

Tiimityöskentely e-urheilussaKirjoittanut: Jarkko Suojanen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tiimityöskentely e-urheilussa

 

Kerron esseessäni asioita, joita olen itse huomannut videopelejä pelatessa. Pelit vaativat sinulta itseltäsi, sekä tiimiltäsi keskittymistä, tiimityöskentelytaitoja sekä johtamista. Yleensä e-urheilujoukkueissa on myös valmentajat niin kuin ”normaalissakin” urheilussa. Joukkueessa on myös kapteeni, sekä vaihtopelaajia, jotka lisäävät kilpailua ja täten joukkueen tason nousua.

Joukkueilla on yleensä käytössään strategiakirja, jonka pohjalta valmentaja ohjaa tiimin toimintaa. Useissa peleissä kuten cs go:ssa tai league of legendsissä joukkueet pelaavat viiden hengen tiimeissä. Tiimillä on pakko olla yhteinen päämäärä ja tietty suunnitelma, jolla vastustaja voitetaan. Tiimityöskentely e-urheilussa on pohjimmiltaan samanlaista, kun yritys organisaatioissa. Tavoitteena on saavuttaa tietty päämäärä. Päämäärää lähdetään saavuttamaan ennalta sovitun strategian mukaan. Jos todetaan, että kyseinen taktiikka ei toimi vaihdetaan sitä lennosta, sama pätee myös yritystoimintaan.

E-urheilu on muuttunut vuosien saatossa ”harrastuksesta” ammattilaistoiminnaksi. Videopelien masters turnauksissa voittajajoukkueet voivat voittaa useita miljoonia euroja. Oma pelaaminen perustuu usein vain kavereiden kanssa hauskanpitoon, eikä niinkään tavoitteelliseen toimintaan. Totta kai peleissä lähdetään hakemaan voittoa, mutta toiminta ei ole niin totista kuin ammattilaisilla. Kaveriporukastani pelaa yli kymmenen ihmistä ja olemmekin pelanneet jo melkein vuosikymmenen verran yhdessä. Pelit ovat vaihtuneet, mutta ihmiset eivät. Täten jokainen meistä tietää toisen tason ja pystyy sillä perusteella muuttamaan omaa ”peli” strategiaansa. Jokainen pelaa omaa rooliaan tiimissä. Tiimiin kuuluu ”johtohahmo”, muutama tuki roolia pelaavaa henkilöä sekä joku kuka nostaa ryhmän henkeä. Täten videopelitiimi toimii samanlailla, kuin oikeassakin elämässä. Mielestäni e-urheilu on kehittävää toimintaa ja usein ihmisiä aliarvioidaan, jotka pelaavat videopelejä tiimissä. Heillä on oikeanlaisesti hyödynnettynä jopa paremmat tiimityöskentely taidot kuin kokemattomilla ihmisillä yritystoiminnassa.

 

Lähteet: https://yle.fi/uutiset/3-7884030, luettu 29.4.2021

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close