Tampere
10 Dec, Sunday
-9° C

Proakatemian esseepankki

Tiedätkö mitä syöt?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogi

Tiesitkö, että Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa, jonka vuoksi täällä tuotettu ruoka on maailman puhtainta? Talven pakkaset ja routa pitävät luonnollisesti maaperän ylimääräiset taudinaiheuttajat loitolla. Maassamme myös ilma ja vesi ovat puhtaita, jotka tuovat osuutensa tähän ravintoketjuun. Korkeat laatuvaatimukset takaavat liha- ja maitoteollisuudessa ensiluokkaisen, antibiootti- ja hormonivapaan sekä puhtaan ruuan. Kun ostamme lihatuotteita, tiedämme, että tuotantoeläimen hyvinvointiin on panostettu ja teurastukset on hoidettu inhimillisesti. Jokaisella suomalaisella lehmällä on ollut myös nimi.

Meillä Soman tytöillä on ollut alusta asti selvää, että tulemme käyttämään kotimaisia raaka-aineita ja lähiruokaa tuotteiden valmistuksessa. Ei ole ihan sama mistä ruoka tulee ja kuinka se on tuotettu. Tahdomme tarjota maukkaita aterioita, jotka syntyvät elintarvikkeista, joiden mausta maistaa laadun ja joiden alkuperän tiedämme. Pienistä puroista kasvaa suuria jokia. Niin myös tuotteiden valinnassa loihdimme pienistä huolellisesi valituista ainesosista maistuvia kokonaisuuksia. Tällä tavoin kannamme kortemme kekoon lisäksi työllistämällä muita suomalaisia. Miksipä siis edes harkitsisimme muualla kuin Suomessa valmistettuja tuotteita.

Lyhyt, valoisa ja intensiivinen kesä antavat kasvukaudellaan marjoille omat maukkaat aromit. Suomalaiset mansikat tunnetaan ihanan makeasta mausta, mikä syksyn tullen vain voimistuu. Samoin tomaatti kehittää pitkään kypsyessään aromikkaan maun. Pohjoisessa kasvukautensa ansiosta erikoiskasvit rukiista mesimarjaan kasvavat. Meillä on haastava luonto, mutta parhaimmillaan se antaa uskomattomia makuja ja me tahdomme tehdä niistä teille unohtumattomia makuelämyksiä!

 

LÄHTEET:

 

Kotimaista ruokaa – totta kai. 10.8.2017. MTK. https://www.mtk.fi/maatalous/kotimainen_ruoka/fi_FI/kotimainen_ruoka/ Luettu:  12.3.2018

Hanna Halmenpää. 6.6.2016. Kotimainen ruoka on yhteiskunnan etu. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/kotimainen-ruoka-on-yhteiskunnan-etu-1.147196. Luettu: 12.3.2018

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close