Tampere
11 Dec, Monday
-8° C

Proakatemian esseepankki

The single biggest reason why startups succeedKirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Mikä on tärkein asia, kun perustat yrityksen? Jos luulet, että se on idea, olet vain puoleksi oikeassa, koska on sitä tärkeimpiäkin faktoreita.

Inspiroiduin tämän tekstin kirjoittamiseen TED Talks -videosta ”The single biggest reason why startups succeed”, jossa Bill Gross teki mielenkiintoisen tutkimuksen. Hänellä on takana useita kymmeniä startup-yrityksiä, joista todella paljon epäonnistuivat. Hän sanoi, että yrityksen perustamisessa tärkeimmät asiat ovat: idea, rahoitus, yrityssuunnitelma, tiimi ja ajankohta. Mutta mikä on niiden tärkeysjärjestys? Bill teki tutkimuksen useista suurista yrityksistä, kuten esimerkiksi Instagram, Youtube, Uber jne. Tulokset ovat hyvin mielenkiintoiset, sillä ei idea vaan AJANKOHTA on se tärkein tekijä. Tutkimuksen tulokset:

AJANKOHTA: 42%

TIIMI: 32%

IDEA: 28%

YRITYSSUUNNITELMA: 24%

RAHOITUS: 14%

Avaan vähän jokaista kohtaa, että mikä siis tarkoittaa mitäkin. AJANKOHTA on tärkein asia yrityksen perustamisessa, sillä siitä täysin riippuu kysyntä tuotteeseen tai palveluun. Videossa mainittiin sellaisen esimerkin, että miten starttasi Airbnb. Alussa rahoittajat eivät ollenkaan kiinnostuneet ajatuksesta, että joku haluaisi vuokrata huoneita tuntemattomille ihmisille omassa talossa. Kuitenkin ajankohta oli oikein valittu, koska siihen aikaan ihmisillä oli hyvin vähän rahaa, ja he olivat valmiita tämmöiseen. Samoin Youtube tuli juuri siihen aikaan, kun tietokoneista tuli sen verran tehokkaat että niillä pystyi katsomaan videoita online tilassa. Youtubella ei ollut edes sitä tarkkaa suunnitelmaa, mutta ajankohta ratkaisi kaiken.

TIIMI on toiseksi tärkein asia, koska riippumatta ideasta, sitä täytyy osata myydä ja tuoda markkinoille oikein. Eteen tulee paljon vaikeuksia, joista pitää osata päästä yli ja liikkua eteenpäin.

IDEA on se, jota on vaikeinta keksiä, sillä sen pitää olla sopiva ajankohtaan, rahaa ja menestystä tuova, sekä itselle kiinnostava. Välillä tuntuu, että maailmassa on jo kaikki mitä tarvitaan, ja pitää vain osata nähdä niitä nykyajan ongelmia ja etsiä ratkaisuja niihin.

YRITYSSUUNNITELMAN on hyvä olla ennen yrityksen perustamista, koska pitää olla jonkinnäköinen varmuus siitä, että koko juttu ei kaadu heti perustamisen jälkeen. On toki sellaisia menestyneitä yrityksiä, joilla ei ollut tarkkaa

suunnitelmaa, mutta se on enemmänkin poikkeus. Pitää tarkasti laskea kaikki seuraavat askeleet, joiden avulla tulot kasvaisivat progressiossa, ja asia olisi asiakkaille ajankohtainen muutaman vuodenkin päästä.

RAHOITUS on asia, jota usein tarvitaan upean yritysidean toteuttamiseen. Tässä on kuitenkin se vaikeus, että rahoittajia pitää vakuuttaa siitä, että yritys oikeasti tulee toimimaan. Tämä oli listassa viimeisin sen takia, koska moni yritys, joka ensisijaisesti panosti juuri rahoituksen etsimiseen, kaatui.

Tässä oli mielestäni oikein hyvät pointit, joita aina kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelee yrityksen perustamista.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close