Tampere
04 Oct, Wednesday
11° C

Proakatemian esseepankki

The one minute managerKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
The New One Minute Manager
Ken Blanchard and Spencer Johnson
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kirja on erittäin mielenkiintoinen luettava ja suosittelen sitä kaikille, ketkä haluaa oppia hyväksi tiimin johtajaksi tai yrityksen johtajan roolista haaveileville.

 

Kirjassa on kolme asiaa mitenkä pystyt tekemään omasta johtamisesta selkeätä työntekijöille, sillä tavalla että pysty vielä itsekin mukana sekä tämän pystyy opettamaan helposti myös eteenpäin. Mitä enemmän johtamiseen liittyviä kirjoja lukee sitä enemmän huomaa, että niissä on aika itsestään selviä asioita, jotka helposti unohtuvat työn ja kiireen keskellä. Pitää varmaan teettää joku taulu toimistoon, josta pystyy katsomaan aina välillä ja muistamaan niissä kinkkisissä tilanteissa, miten toimia.  Ne ovat minuutin tavoitteet, Minuutin kehut sekä minuutin kehittävä palaute.

 

Minuutin tavoitteet

 

Helpointa on lähetä siitä liikenteeseen, että on samaa mieltä tavoitteiden kanssa, se lisää motivaatiota, sekä tuntuu sellaiselta mihinkä voi päästä. Sen jälkeen miettiä minkälainen on hyvä käytös ja yrittää käyttäytyä sen mukaan. Kirjaa tavoitteet ylös ja maksimissaan saa olla 250 sanaa. Lue tavoitteet läpi ja lue myös uudestaan yhden tavoitteen lukemisessa pitäisi mennä n. 1 minuutti. Sen jälkeen käy läpi minuutissa omat saavutukset tähän asti, jonka jälkeen miettii, onko oma käytös ollut sellaista mikä vie minut siihen suuntaan. jos ei mitenkä pystyy muuttamaan omaa käytöstä vai pitääkö pienentää vähän taakkaa.

 

Minuutin kehut

 

Kerro suoraan ihmisille mitä mieltä olet ja sen että missä he ovat onnistuneet mitä yksityis kohtaisemmin sen parempi, sekä kerro se mielellään heti. Sekä kerro miltä se sinusta tuntu ja millä tavalla se auttoi yritystä sekä muita hänen kollegoitansa. Pidä hetken hiljainen tauko, jotta viesti menee perille ja pystyy fiilistelemään sinun tunteitasi. Rohkaise lisää saman kaltaisiin asioihin, jonka jälkeen kannattaa kätellä tai jokin muu ele, joka lisää fiilistä toisessa.

 

minuutin kehittävä palaute

 

Pitää muistaa se, että ennen kun antaa palautetta kanatta miettiä oletko kertonut millaiset tavoitteet tehtävällä, on asetettu. Kerro heti kun huomaat virheen tapahtuneen sekä mitä he tekivät väärin ja kanatta olla erittäin yksityis kohtainen sen suhteen. Miltä se sinusta tuntui ja pitää pieni tauko, jotta henkilö älyää miltä sinusta se tuntui. Kättelee henkilöä tai osoita muulla tavalla se, että olet samalla puolella hänen kanssansa, sekä muistuta samalla että arvostat häntä. Muistuta häntä siitä, että ajattelee hyvää hänestä ihmisenä eikä anna sen vaikutta sen perusteella mitenkä suoriutui tehtävästä. Sekä muistaa myös itse sen jälkeen, kun asia on käsitelty, se on käsitelty ei tarvitse palata turhaan asiaan takaisin myöhemmin.

 

Itse nään tässä kirjassa järkeä, sen takia että ihmiset ketä johdat tietää tasan tarkkaan mitä heidän pitää tehdä, sekä ei tarvitse arvuutella mitä mieltä olet heidän suorituksistansa sillä he saavat kehuja sekä rakentavaa palautetta niin aikaa ei mene turhan ajatteluun. Tällä tavalla pystyt myös luolaan hyvän kulttuurin ja sinun ei itse tarvitse pohtia mitä mieltä muut ovat.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close