Tampere
23 Apr, Friday
2° C

Proakatemian esseepankki

Tavoitteena pelkkää priimaaKirjoittanut: Henna Koivula - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Suoritimme tiimin kanssa viime marraskuussa 24H-loppunäytön, joka kuuluu osaksi Proakatemian opintoja ja viimeistä vuotta. 24H on nimensä mukaisesti vuorokauden mittainen rutistus, jonka aikana tiimit ratkaisevat yrityksiltä saatuja toimeksiantoja. Toimeksiannot esitellään ja tämän jälkeen ratkaisut arvostellaan asteikolla 1-5.

 

Promisia onnistui 24H:ssa loistavasti ja kotiutimmekin molemmista toimeksiannoistamme kaksi parasta arvosanaa. Miten me sen teimme?

 

Ensimmäisenä haluan nostaa esille tiiminä asetetun tavoitteen: loppunäytössä saamme parhaan mahdollisen arvosanan. Ilman tavoitteita ei onnistu ja se jälleen kerran todistettiin. Olimme määritelleet tavoitteemme yhdessä ja kaikki me halusimme sen saavuttaa. Siitä syystä olimme sitoutuneita ja valmiita tekemään mitä tahansa, jotta me siinä onnistumme.

 

Onko projektit mitään ilman projektipäälliköitä? Ei. Senpä takia Promisiakaan ei lähtenyt loppunäyttöä kohtaamaan ilman projektipäälliköitä. Syksyn alussa me yhdessä sovimme, että valitsemme kaksi projektipäällikköä ja rooleihin valikoitui Salla Vaittinen sekä Minna Peltonen. Ei liiaksi voi korostaa, kuinka oikeaan valinta osui. Heiltä molemmilta löytyy erilaiset vahvuudet ja yhdessä he saivat aikaan priimaa. Läpi syksyn he keskittyivät rooliinsa ja antoivat kaikkensa, jotta koko Promisia kulkee koko syksyn 24H mielessään.

 

Kahdelle projektipäällikölle koottiin myöskin tiimit. Aikaisempiin vuosiin peilaten osasimme ennakoida, että todennäköisesti meille on tulossa kaksi toimeksiantoa. Tämän takia jaoimme tiimimme kahtia. Käytimme yhden kokonaisen päivän siihen, että tutkimme, millaisia ihmisiä tiimissämme on. Millaisia vahvuuksia ja millaisia heikkouksia. Kävimme toisiamme läpi muun muassa Belbinin tiimiroolien avulla. Ennen tiimijakoa mietimme myös, millaisia erilaisia rooleja 24H-loppunäytössä tarvitaan. Niitähän löytyi: kyselytunnin kyselijät, innovoijat, raportin tekijät, esiintyjät sekä visuaalisen puolen tekijät. Näiden roolien sekä vahvuuksiemme kautta jakauduimme kahtia.

 

Yksi tärkeimmistä seikoista menestykseen on harjoittelu ja sitä me teimme. Koko syksyn me teimme töitä yhdessä ja harjoittelimme loppunäyttöämme varten. Ilman näitä kaikkia harjoituskertoja emme todella olisi onnistuneet niin hyvin. Jokaisella kerralla opimme lisää ja lisää. Me kehityimme ja sen huomasi. Matkan varrella oli monia sudenkuoppia, joista opimme ja jotka olisivat saattaneet koitua kohtaloksemme loppunäytössä, ellemme olisi niitä kohdanneet harjoituskerroilla.

 

Joten kiteytettynä näiden avulla Promisia jälleen onnistui: tavoite, projektipäälliköt, tiimijaot, roolit sekä harjoittelu.

 

En sanoin voi kuvailla, kuinka uskomattomalta se tuntui, kun kaikki se työ palkittiin ja tulokset kerrottiin. 24H-loppunäyttö oli epäilemättä parhaita kokemuksiani Proakatemialla!

 

Kiitos vielä 24H-projektitiimille <3

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close