Tampere
20 Mar, Monday
0° C

Proakatemian esseepankki

Taas unelmoidaanKirjoittanut: Matias Savo - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Unelmana Hieno koti, upea auto, hyvä fyysinen kunto, kaunis ja sporttinen puoliso ja hyvä taloudellinen tilanne. Meillä kaikilla on unelmia ja unelmat ovat meille tärkeitä asioita. Niin kauan kun osaamme unelmoida, on meillä myös motivaatiota. On myös tärkeää, että unelmat pystyy muuttamaan tavoitteiksi. Tavoitteita tulee pystyä seuraamaan ja niiden saavuttamiseksi on hyvä rakentaa jonkinlainen suunnitelma ja välitavoitteet.

Minulla on jo vuoden verran ollut oma asunto tavoitteena. Tykkään asua miellyttävässä asunnossa, joka on siistissä kunnossa pinnoiltaan, vähintään kaksio ja asunnosta lötyy sauna. Mitä uudempi asunto, sitä parempi. Ajatuksena olisi myös myöhemmin laittaa tämä asunto vuokralle ja lähteä pikkuhiljaa kasvattamaan sijoitus toimintaa useampaan asuntoon. Fakta on kuitenkin se, että nämä asunnot ovat hintalapultaan lähellä 200 000€ Tampereella. Ei taida olla realistista minulle vielä hetkeen hankkia kriteereitä täyttävää asuntoa. Vai olisiko sittenkin? Kaikki on omasta asenteesta kiinni. Pystyn takuuvarmasti keksimään (lailliset) keinot saavuttaa tavoitteeni. Se vaatii töitä, mutta on täysin mahdollista saavuttaa jo kahden vuoden sisällä.

Tee ensimmäisenä laskelmat tai realistinen kartoitus siitä, mitä unelman saavuttaminen vaatii. Pilko tavoite pienempiin palasiin ja lähde rakentamaan ja suunnittelemaan tapaa toteuttaa. Todella simppeliä, eikö vain. Itselleni on tavoitteen kannalta tärkeää päästä heti koulun jälkeen töihin ja minulla kävi tuuri, sillä sain jo nyt kesäksi töitä automyyjänä. Siinä on todella hyvät ansaintamahdollisuudet, kunhan asenne ja työmoraali ovat kohdallaan. Lisäksi kävi sekin hyvä tuuri, että tällä alalla on myös hyvät etenemismahdollisuudet ja tie myynnin esimiestehtäviin kuulostaa varsin houkuttelevalta. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Nyt puuttuu enää toteutus. Olen myös todella kiinnostunut autoista ja siisti auto on itselle myös hieman status kysymys. Nyt minun on myös helpompi saavuttaa tämä materiatavoite eli tyylikäs auto.

Olen jo huomannut, että saan myös aikatauluni järjesteltyä niin että pystyn treenaamaan riittävästi, jotta kehitystä tapahtuu. Toki tähän mielelläni käyttäisin enemmänkin aikaa, mutta useamman tavoitteen tavoittelu vaatii aina pieniä kompromisseja.

Muista että kaikki on itsestä kiinni. Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o. Toteutus vaatii kovaa duunia ja mikään ei tule ilmaiseksi, mutta kova duuni palkitaan aina.

https://matkassamatiaksen.blogspot.com/2020/05/taas-unelmoidaan.html

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close