Tampere
21 Feb, Wednesday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Blogiteksti: Suomi on Bitcoin-lintukotoKirjoittanut: Samuel Kautto - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

 

Suomea pidetään usein maailmalla teknologisen osaamisen ”mallimaana”, ja onhan väitteessä tiettyyn pisteeseen asti perää. Iso osa kansalaisista osaa käyttää internetiä ja tietokoneita, ja esimerkiksi 4G- ja 3G-matkapuhelinverkkojen peittävyys hivelee sataa prosenttia asutusalueilla – vieläpä kolmen eri operaattorin toimesta.

 

Suomi on väkilukuun suhteutettuna myös aktiivisin kryptovaluutta Bitcoininia käyttävä maa. Olen seurannut Bitcoinin kehitystä aktiivisesti vuodesta 2012, ja muistan vakavasti harkinneeni ensimmäistä kokonaisen Bitcoinin ostoa kun bitcoinin arvo pyöri noin 80 euron paikkeilla vuotta myöhemmin. Nykyään olen syvällisemmin perehtynyt lohkoketjuun ja kryptovaluuttoihin ja käyn kauppaa aktiivisesti.

 

Suomalaisittain Bitcoin on hyvin kiinnostava sijoituskohde. Jo pelkästään senkin takia, että Bitcoinin alkutaipaleella toinen ydinkehittäjistä keksijä ”Satoshi Nakamoton” rinnalla oli suomalainen Martti Malmi. Malmi oli Bitcoin-tietoisuuden kehityksen kannalta yksi merkittävimmistä ihmisistä, ja yksi ensimmäisiä ”Bitcoin-uskovaisia”.

Suomessa on erinomaiset fasiliteetit Bitcoin-sijoittamiseen.  Yksi maailmallakin tunnetuista suomalaisista yrityksistä – Prasos Oy – tarjoaa useita palveluja Bitcoinien parissa: mainittakoon vaikka kaupankäyntialusta Coinmotion.

 

Vaikka Bitcoin-kauppapaikkoja ja ostomahdollisuuksia tarjoavia yrityksiä ei Suomessa ole liikaa, lakimme ja oikeusjärjestelmämme tuntien on Suomessa maailman mittareilla erittäin turvallinen ympäristö Bitcoin-sijoittamiseen. Huolestuttavaa tahtia maailmalla kasvava lohkoketjuilmiö – nimellisten lohkoketju-/kryptovaluuttakopioiden luonti äkkirikastumisen toivossa – ei voi rantautua Suomeen samassa skaalassa. Myös tietoturva on Suomessa kansainvälisestikin mitattuna sillä tasolla, että virtuaalikolikot voi pitää suomalaisessa säilytyksessä ulkomaihin verraten erittäin kepein mielin.

 

Suosittelen perehtymään Bitcoiniin, muihin kryptovaluuttoihin sekä näiden takana olevaan lohkoketju-teknologiaan, mikäli halusi on olla osa sitä suomalaisten poppoota, joka on teknologisen kehityksen aallon harjalla. Perusta lohkoketjumenestykselle on Suomessa erinomainen, ja tihkuisin iloa jos Proakatemiallakin syttyisi kipinä lohkoketjuprojektin suhteen. Markkinoilla on vielä jalansijaa uusille toimijoille!

 

Mikäli Bitcoin-sijoittaminen kiinnostaa, tästä linkistä saamme molemmat Coinmotion-tileillemme noin 5 euron edestä Bitcoineja!

 

Julkaistu: Suomi on Bitcoin-lintukoto

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close