Tampere
02 Dec, Saturday
-14° C

Proakatemian esseepankki

Step 1Kirjoittanut: Mikko Laaksonen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

STEP 1

 

Tavoitteiden askelmerkit

 

Päässä pyörii arkiset asiat kuten laskut, siivous, kaupassa käynti, työvuorolistat, koulu jutut ja kaiken tämän arkisen sekamelskan alla pölyttyy unelmia, jotka olisivat itselleni oikeasti merkillisiä. Niiden toteuttaminen varmasti lisäisi onnellisuuttani ja sitä kautta myös vaikuttaisi positiivisesti lähelläni oleviin ihmisiin. Haluaisin poimia osakkeita, matkustaa, rakennuttaa talon, oppia maalaamaan, laulaa ja kuvata perheen seikkailuista hienoja videoita. Arkeni voisi ohjata minua vielä vahvemmin näiden unelmieni äärelle, jos asettaisin tavoitteeni oikein. Ensi askeleita on tietenkin kirjoittaa aivojen sekamelska ylös to-do listoille. Sen jälkeen on aika ottaa tarkasteluun omat unelmat.

 

Ensin tulisi pohtia omia arvojaan tai elämänaluetta, johon liittyvän tavoitteen haluaisi asettaa. Millainen tavoite veisi toivottuun suuntaan. Tavoitteen tulisi olla tarkka, mitattavissa ja aikaan sidottu.

 

Seuraavaksi tavoite kirjoitetaan ylös edellä mainittujen kriteerien mukaisesti. Näin tavoite pysyy kirkkaampana mielessä myös hektisen arjen keskellä. Tavoitteelle on myös hyvä kirjoittaa välistepit ja asettaa näille välistepeille myös tarkka aikataulu mielellään päivämäärän tarkkuudella.

 

Esimerkkitavoite: Haluan matkustaa vaimoni ja poikani kanssa Uuteen-Seelantiin puoleksi vuodeksi, ennen kuin poikani aloittaa koulun.

 

Välitavoitteet:

  1. Teen matkalle budjetti laskelman. Lasken kuinka paljon tulisi kuukaudessa säästää, jotta matka olisi mahdollinen. Otan selvää töistä, joita voisin tehdä esimerkiksi etäyhteyksin. Onko yritykseni alle mahdollista kasvattaa tarpeeksi automatisoituja tulovirtoja, että se mahdollistaisi matkaamisen. Etsin mahdollisesti työpaikan Uudesta-Seelannista.
  2. Alan säästää 100€/kk matkaa varten.
  3. Alan rakentaa yritykselleni alustaa, joka mahdollistaisi osittain automatisoidut tulot.
  4. Teen matkasuunnitelman ja hoidan paperiasiat kuntoon.
  5. Hankin vuokralaisen asuntoomme.

 

Tämän jälkeen mietitään mikä lisäisi motivaatiota ja sitoutumista suunnitelman toteuttamiseen ja kuin todennäköistä suunnitelman toteutuminen on.

 

Esimerkki:

Motivaatio suunnitelman toteuttamiseen lisääntyy matkaa suunnitellessa, mitä tarkemmaksi matka mielikuvissa muuttuu sitä korkeampi halu ja motivaatio on matkaan lähteä. Sitoutuminen projektiin mitataan kuukausi säästämisen tasolla, se myös pitää unelman mielessä jatkuvasti vuosien varrella. Suunnitelman toteutumisen todennäköisyyttä lisäisi se, että voisi pitää työn Suomessa ja/tai yrittäjänä toimiminen olisi suunniteltu niin ettei se ole läsnäolo riippuvaista.

Toimeen ryhtyminen ja asioiden priorisoiminen muuttuu helpoksi ja yksinkertaiseksi, kun tietää mitä varten asioita tekee.  Näin saadaan selkeät askeleet kohti unelmia, sitten toteuttamaan.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close