Tampere
31 Jan, Tuesday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Shopify projektiKirjoittanut: Julius Honkanen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Olemme aloittaneet verkkokauppa projektin Avan, Jeenan sekä Jeenan avopuolison Kristianin kanssa. Jokainen meistä on kiinnostunut verkkokauppaliiketoiminnasta ja brändin rakentamisesta. Meillä on hyvin samanlaiset näkemykset tavoitteistamme, joita haluamme projektillamme saavuttaa. Olemme pitäneet muutaman palaverin aiheeseen liittyen ja keränneet jonkin verran alkukassaa investointeja varten. Projekti toistaiseksi toimii Kipinän alla. Pohdimme Amazon FBAn mahdollisuuksia, mutta päädyimme kuitenkin kokonaan oman verkkokaupan rakentamiseen Shopifyn alustalle. Omaa verkkokauppaa on helpompi hallita kun on itse vastuussa sen pyörimisestä. Amazon myynnissä on se huonopuoli että Amazon voi rajoittaa liikaa yksityisen myyjän toimia. Olemme tehneet myös tuote etsintää ja löytäneet tuotteen, jolla voisi mahdollisuus lähteä liikkeelle.

Tavoitteenamme on oppia ennen kaikkea prosessi, kuinka verkkokauppa rakennetaan ja mitä kaikkea siinä tulee ottaa huomioon. Kuinka valmistajiin otetaan yhteyttä ja kuinka tuotteen ympärille rakennetaan brändi. Miten tuotetta markkinoidaan, hakukoneoptimointi sekä kuinka asiakas saadaan ostamaan haluttu tuote. Olemme jokainen opiskelleet itsenäisesti sekä yhdessä kyseisistä aiheista mutta opittavaa tuntuu olevan vielä paljon. Luulen että eniten oppia syntyy, kun lähdetään oikeasti tekemään.

Listaan tähän asioita mitä ilman emme voi onnistua

 

1 Valitse tuote jota ihmiset tarvitsevat ja on helppo markkinoida

  • jotain mitä ihmiset takuu varmasti tarvitsevat, vaikka lama iskisi
  • ihmiset eivät huonossa taloudellisessa tilanteessa osta jotain mikä on pelkkä

’’trendi’’

  • kysy itseltäsi: Antaako tämä tuote arvoa ihmiselle? Tarvitseeko ihminen tätä myös silloin, kun taloudellinen tilanne on huono?
  • WOW factor itse tuotteessa -> mainonta on helpompaa

2 Keskity brändin luomiseen

  • haluat olla varma, että brändi seisoo jonkin asian takana
  • haluat olla paras tämän alan markkinoilla

3 Älä kuuntele negatiivisia ihmisiä. Älä anna ihmisten latistaa sinua

  • ota itse positiivinen näkökulma: onnistun tässä ihan sama mitä tulee vastaan

4 Älä luovuta

  • voi olla, että menestyminen vaatii useamman storen (4? 5?), mutta jos oikeasti sitoudut, mieti missä olet esim. vuoden päästä
  • mitä aikaisemmin aloittaa sen parempi, äläkä koskaan luovuta

 

Tämä kesä menee meillä jokaisella vielä enemmissä määrin muiden töiden parissa mutta ensi syksynä olisi tarkoitus panostaa itse verkkokauppaan. Aloituskassaa meillä on kerättynä noin 1500e mutta tämä ei vielä riitä kaikkiin aloituskustannuksiin. meidän tulisi kerätä rahaa ainakin 5000e, jotta pääsisimme hyvin alkuun.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close