Tampere
29 Jun, Wednesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Rohkiaseva johtaminenKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Rohkaiseva johtaja
Brené Brown
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Lähdin lukemaan kirjaan johtuen siitä syystä, että johtaminen kiinnostaa sekä kaikki ketä ovat lukeneet tämän kirjan ovat kehunut sitä. Kirja on kirjoitettu helposti ymmärrettävään muotoon sekä suosittelen kaikille sen lukemista.

 

Kirjassa puhuttiin Inhimillisyydestä Kaiken ytimenä. Me kaikki olemme ihmisiä. Kaikilla on omanlaiset haasteensa elämässä. Pitää huomioida ihmisyys joka kerta kun käymme keskusteluja kahden kesken ja juttelemme eri joukkueiden kanssa.

 

Johtajuus vaatii rohkean mielen ja avoimen sydämen. Meillä kaikilla on yleensä haarniska päällä, sillä pelkäämme haavoittumista. Johtajan pitää olla se ihminen, joka näyttää esimerkkiä ja riisuu sen haarniskan pois ja menee areenalle. Tällä saamme aikaan sellaisen, että olemme ihmisiä ja ihmisyys on tärkeä piirre meissä, sekä johtaja haalii sitä.  haavoittuvuus sekä rohkeus kulkee käsikädessä sekä ihmiset tuntevat molemmat saman aikaisesti. Vaikeiden keskustelujen käyminen ei ole luontaista ihmisille, mutta silti erittäin tärkeätä jotta voi menestyä rohkeana johtajana.

 

Itsellä on paljon tehtävää haavoittuvuuden esille tuomiseen. Onneksi Proakatemia ympäristö tekee siittää vähän helpompaa. Samalla mietityttää sellainen näkökulma mitenkä tämä onnistuu sitten tulevaisuudessa, jos olen töissä jossain muualla tai sitten omassa yrityksessä.

 

Panssaroitu johtaminen eroaa vahvasta johtamisesta monin tavoin. Minulla pisti eniten nämä silmään

 

  1. Tietää kaikki kaikesta, sillä tulevaisuutta ei voi ennustaa tämä on erittäin kuormittavaa.
  2. Perfektionismi se on erittäin haastavaa sekä kuluttavaa. me emme ole täydellisiä eikä kaiken aina tarvitse olla
  3. zigzagin välttäminen. Meillä on helposti tapana vältellä vaikeita keskusteluja. Pitää uskaltaa keskustella suoraan asioista sillä ei se suoraan keskustelu tarkoita sitä, että se on ilkeetä

 

Rohkean johtamisen erot

 

  1. Oppiminen se, että et tiedä jostain ei ole häpeän asia vaan osittaa haavoittumista. Sillä yleensä se tarkoittaa sitä vain, että pääsee opettelemaan uusia asioita. Tämä lisää myös luottamusta tiimissä.
  2. Näytät omalla toiminnalla sekä rohkaiset muita empatiaan sekä myötätuntoon sillä näitä lisäämällä pystymme lisäämään paljon luottamusta tiimissä.
  3. Suoraan puhuminen lisää kunnioitusta. Vaikka ensimmäinen reaktio olisi pelon takia kierrellä ja kaarella asia ohitse. Omalla esimerkillä tiimissä pystytään myös luomaan suoraan puhumisen kulttuuria, joka myös osakseen lisää luottamusta tiimissä.

 

Jännä huomata mitä enemmän on lukenut johtamiseen liittyviä kirjoja huomaa sen, että aika lailla kaikissa on saman kaltaisia elementtejä. Yksi jotenkin nousee itsellä aina silmiin ja se on suoraan puhuminen. Iida sanoi minulle yhden kehityskeskustelun aikana, että mulla on taipumusta olla sohvan takana ja seurata mitenkä tilanne etenee. Se on totta ja haluaisin kehittyä siinä.  Minulle on jotenkin jäänyt mieleen se, että jos puhun suoraan ihmiset kokevat sen pahana asiana. En haluaisi loukata kenenkään tunteita.

 

Empatia on myös tärkeä osa johtajana toimimisessa sekä viestinnässä. On helppo sekoittaa myötätuntoon. Empatia auttaa sinua ymmärtämään mitä toinen kokee. Ei tarkoita, että ymmärrät tasan tarkkaan tietenkään siihen vaikuttaa niin moni asia mutta helpottaa se, että osaat astua toisen saappaisiin ja miettiä asioita siitä näkökulmasta silloin kun antaa palautteita. Olen mielestäni oppinut paljon Proakatemialla tähän liittyen vielä on paljon opittavaa.

 

Pitää myös oppia rakastamamainen sekä olemaan armollinen itselleen. Jos nämä ominaisuudet puuttuvat johtajassa on vaikea ymmärtää toisia eikä pysty antamaan anteeksi mokia mitä ihmiset tekevät. Helpompi aloittaa itsestään ja sitten yrittää käyttää sitä muihin. Sillä jos tämä ei onnistu se aiheuttaa pelkoa, joka saattaa estää meitä toimimaan aidosti, joka myös näkyy muille. Silloin kun osaat, reagoidaan oikein se helpottaa johtamista sekä luo luottamusta tiimissä lisää.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close