Tampere
23 Feb, Friday
2° C

Proakatemian esseepankki

Rikkaiden ajattelutapaKirjoittanut: Irina Klimova - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Ajattele kuin miljönääri
T. Harv Eker
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Jokainen meistä on ainakin kerran elämänsä aikana ajatellut, miksi jotkut elävät täysillä, kun taas toiset taistelevat taloudellisten ongelmien kanssa koko elämänsä ajan. Ajattelemalla tämän tilan syitä mietimme koulutusta, älykkyyttä, taitoja, suunnittelukykyä, työskentelytapoja, liikesuhteita, onnea jne. Ehkä näin ei ole? Kirjassa ”Ajattele kuin miljonääri” asioihin katsotaan mielenkiintoisesta näkökulmasta. Kirjoittaja uskoo, että jokaisella meistä on niin sanottu ohjelmoitu taloudellinen ajattelutapa, joka määrittelee ennalta taloudellisen hyvinvoinnin tason ja antaa käytännön neuvoja sen muuttamiseksi tarvittaessa.

 

Kuinka käytät rahasi? Mitä sinä ajattelet? Tiedätkö päivittäiset, kuukausittaiset ja vuosittaiset tulosi? Jos et ole koskaan ajatellut sitä, et rikastu ennen kuin opit rakastamaan rahaa sekä opit laskemaan sitä.

 

 

Monet ihmiset haluavat rikastua, mutta kassavirta menee aina vain niille, jotka rikastuvat ja tekevät vaivaa matkan varrella. Sillä välin ensin on päätettävä mitä oikeasti haluat. Loppujen lopuksi ne, jotka eivät enää halua olla köyhiä ja haluavat rikastua, pysyvät köyhinä. Miksi? Koska voit haluta loputtomasti vaurautta. Ajattelutapasi keskittyy köyhyyteen, koska voidaksesi voittaa itsesi ja muuttaa tulojasi, sinun on poistuttava mukavuusalueeltasi.

 

 

  1. Harv Ekerin kirjan “Ajattele kuin miljonääri” ensimmäinen osa on omistettu varallisuuden periaatteelle. Tärkein syy ihmisten köyhyyteen on se, että he eivät ole sisäisesti valmiita ansaitsemaan ja varastoimaan suuria summia. Siksi tärkein tehtävä on hillitä pelkoa menettää rahaa. Ensin muuta ajatuksiasi. Uudet ajatukset johtavat uusiin tunteisiin. Muuttuneet tunteet antavat sinun toimia uudella tavalla. Toimimalla tehokkaasti saavutat laadullisesti uusia tuloksia. Todella rikkaat ihmiset ovat aina itsevarmoja, sillä heillä on sisäinen omavaraisuus, jonka avulla he voivat helposti suhtautua mahdolliseen rahan menetykseen. He tietävät voivansa aina rikastua uudelleen.

 

 

Kirjan toisessa osassa näkyy seitsemäntoista eroa rikkaiden, köyhien ja keskiluokan ajattelussa ja käyttäytymisessä. Tässä on lyhyt tulkintani miljonäärien salaisuuksista. Kuitenkin kirjassa kuvataan yhä yksityiskohtaisemmin ja yksityiskohtaisemmin esimerkkejä elämästä, julistuksia ja aloittelevan miljonäärin jokaisesta varallisuuden opista. Alla luetellut miljonäärien salaisuudet ovat ensimmäiset ja yleisimmät teoreettiset edellytykset muuttaa elämäsi paremmaksi.

 

Yhteenveto kaikista miljonäärien salaisuuksista

 

Elämäsi riippuu vain sinusta. Ajattele positiivisesti varallisuudesta, tavoittele menestystä, päästä eroon uhriroolista. Unohda tekosyitä ja lopeta valittaminen, sillä rikkaat tekevät voittoa. Jos esimerkiksi ajattelet, että miksi työskentelet siellä, missä et saa sellaista palkkaa, mistä unelmoit? Tavalliset vastaukset ovat hyvä tiimi, tuttu työ, riittävä palkka laskujen maksamiseen. Se tarkoittaa, että juuri sen verran mukavuusalueesi maksaa tällä hetkellä.

 

Ei riitä, että haluamme olla rikkaita ja ylipäätään rikastua. Voit loputtomasti halua tulla rikkaaksi ja miettiä sitä, mutta ei sillä tule lompakosta yhtään paksumpi. Rikkaaksi tuleminen vaatii jatkuvaa uusien osaamisalueiden hallintaa, liiketoiminnan laajentamista, ammattillisen pätevyyden parantamista ja lisäkoulutuksen saamista.

 

 

Totumme liian helposti siihen, mitä meille on opetettu. Esimerkiksi stereotyypit siitä, että täytyy valmistaa ruokaa tai siivota asuntoa itse, vaikka ei tykkäisi siitä yhtään. Siivouspalvelun ottaminen saattaa jopa tuntua hieman nololta. Kuitenkin elämästä aina voi tehdä itsensä näköisen, ja ihan hyvin saa mennä syömään ravintolaan, ettei tarvitsisi viettää koko illan hellan äärellä. Se huomattavasti säästää omaa arvokasta aikaa, jolloin voit esimerkiksi keskittyä rahan tienaamiseen, jotta kattaisit kaikki haluamasi palvelut.

 

 

Rikkaiden ihmisten ihailu kannattaa, sillä pian itsekin voit olla vastaavanlainen. Jätä pois kateus, tuomitseminen ja ärsytys rikkaita ihmisiä kohtaan. Kun kadulla näkyy valkoinen kaksipaikkainen matalaprofiilinen BMW, helposti jää miettimään, että mistä joku sai sellaisen auton? Päähän heti tulee ajatuksia, että ”Kummiskin hänellä on vaan rikkaat sukulaiset” tai ”Näitä rahoja on ansaittu epäreilulla tavalla”. Juuri sellainen ajattelutapa tekee päässäsi kaikista rikkaista ihmisistä automaattisesti pahoja. Siksi sinulla ei ole myöskään ole tällaista autoa.

Mielummin kannattaa pitää yhteyttä rikkaisiin ja menestyviin ihmisiin. He voivat antaa sinulle todella arvokkaita neuvoja. Köyhät taas opettavat sinulle, kuinka valittaa elämästä ja pysyä köyhänä.

 

 

Vielä yksi tärkeä oppi on valitsemisen taito. Kun sinulta kysytään, että kumman tällä kertaa ostat: valkoisen vai sinisen jakun. Tykkäät molemmista, mutta valitset vain yhden. Salaisuus onkin siinä, että voit aina valita molemmat vaihtoehdot, mikäli niin haluat. Se helposti unohtuu pienissä arjen asioissa. Aina, kun yrität säästää itsesi kohdalla, elämäsi mukautuu sen mukaan, että et tarvitsekaan yhtään sen enempää.

 

Lisäksi pidä huolta pääomastasi. Rikkaat ajattelevat, kuinka lisätä pääomaansa. Köyhät ajattelevat kuinka käyttää palkkansa. Etsi uusia ideoita, opi ansaitsemaan tuloja jokapäiväisistä asioista. Mikäli saat idean hankkia jotakin, mikä tällä hetkellä tuntuu kalliilta, ensimmäinen ajatus on mahdollisesti säästää jostakin, jotta voisi ostaa sen. Kuitenkin aina kannattaa miettiä asiaa siitä näkökulmasta, että mistä saisi lisää töitä tai millä tavalla voisit ansaita suurempaa palkkaa. Näin et säästä omalla kohdallasi vaan rakennat itsellesi unelmiesi elämän.

 

 

Rahaa täytyy myös hallita tehokkaasti. Rahan tuomiseen tarvitaan rahaa. Kaikki, mikä ei tuo uutta rahaa, on tuhlattua rahaa. Ajattele ennen kuin ostat mitään sillä voi olla parempi idea investoida ne rahat johonkin. Pidä kirjaa kaikista tuloistasi ja kuluistasi. Tämä auttaa sinua näkemään mustat aukot siitä, että mihin ja kenelle rahaa oikein menee. Hallitse rahaa itse, koska muuten raha hallitsee sinua.

 

Ja muista tärkeimmän asian: työskentele elääksesi, älä toisinpäin.

 

Kommentit
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close