Tampere
11 Dec, Monday
-8° C

Proakatemian esseepankki

Revenan tilinpäätöksen läpikäyntiKirjoittanut: Jarkko Suojanen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Revenan tilinpäätös

 

Tilinpäätös on yrityksen laatima raportti jokaisen tilikauden jälkeen yrityksen toiminnasta. Tilinpäätöksessä on pakko tulla ilmi yrityksen vuotuinen tuloslaskelma ja tase- ja tase-erittelyt ja niiden liitetiedot. Tässä nopeassa katsauksessa perehdymme Revenan vuoden 2020 tilinpäätökseen

Tuloslaskelma

Tuloslaskelma sisältää pääpiirteittäin kolme asiaa; yrityksen tulot, menot ja tuloksen. Revenalla tuloja eli liikevaihtoa vuonna 2020 oli karvaa vaille 178 tuhatta euroa. Kuluja Revenalla taas oli n. 143 tuhatta euroa. Näin ollen liikevoitoksi jäivät rapiat 35 tuhatta euroa ja verojen jälkeen tilikauden tulos oli n. 28 tuhatta euroa. Omaa pääomaa eli voittoa kertyi näin ollen taseeseen 28 tuhatta euroa

Tase

Revenan taseen loppusumma oli hieman vajaa 60 tuhatta euroa. Taseen loppusumma kertoo lyhykäisyydessään yrityksen varoista ja veloista eli on yhteenlaskettuna sama kuin oma pääoma + vieraspääoma. Revenan tapauksessa omaa pääomaa oli 30 tuhatta euroa ja vierasta pääomaa 30 tuhatta euroa. Taseen loppusumma kertoo yrityksen koosta.

Revenan omavaraisuus prosentti oli lyhyellä aikavälillä laskettuna hieman reilu 50 % ja pitkällä aikavälillä laskettuna 100 %. Tämä johtuu siis siitä, että meillä oli tuohon aikaan vielä lyhytaikaista vierasta pääomaa tilillämme, mutta meillä ei ole ollenkaan pitkäaikaista vierasta pääomaa. Omavaraisuus prosentti on siis oman pääoman suhde taseen loppusummaan. Tähän kuitenkin pitkällä aikavälillä ei oteta huomioon lyhyt aikaista vierasta pääomaa eli juuri tuota 50 % osuutta, mikä lasketaan lyhytaikaiseen velkaan.

Revenan maksukykyisyys (tässä tapauksessa qr eli quick ratio) eli raha ja pankkisaamisten suhde vieraaseen pääomaan oli n. 1,5. Tätä lukua yleensä kysytään jos haet vierasta pääomaa esimerkiksi sijoittajalta tai pankista. Tässä Revenan muutama tärkeä tunnusluku.

 

Lähteet:

https://smakkonen.wordpress.com/tilinpaatos/tilinpaatoksen-sisalto/, luettu 28.2.2020

Revenan tilinpäätös 2020

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close