Tampere
13 Apr, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Rakastu arkeenKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Keittiöstäni löytyy muki, jossa lukee “Rakastu arkeen, elä hetkessä”. Kyseinen muki tuijottaa minua silmiin, joka aamu ja se muistuttaa minua siitä, kuinka tärkeä sen sanoma on.

Olen monesti kuullut sanonnan “vietämme kolmanneksen elämästämme unessa, joten on tärkeää panostaa hyvään sänkyyn”. Sanonta pitää hyvin paikkansa ja suosittelenkin jokaista ostamaan sängyn, joka kuvastaa sen merkitystä. Mutta, mitä me teemme lopun kaksi kolmannesta?

Arki on wikipedian mukaan ihmisen jokapäiväistä elämää, joka koostuu rutiineista. Eli toisin sanoen kaikki, mikä ei ole lomaa tai normaalista poikkeavaa on arkea. Jos elämän kolmannesta varten kannattaa ostaa hyvä sänky on varmaankin kohtuullista sanoa, että siihen loppuun kannattaa panostaa kahta kovemmin ja tehdä kaikkensa, että arki on sellaista, josta ei tarvitse paeta lomalle tai päihteisiin.

Hyvä arki käsittää niin työelämän kuin sen ulkopuolisetkin asiat. Se toimii hyvänä tapana tasapainottaa ja puntaroida oman elämänsä osa-alueita. Itselläni on tällä hetkellä tilanne, jossa työelämäni on isosti punaisella, mutta korttitalo ei kaadu siihen, koska muilla alueilla arkeni on edelleen niin vahvasti vihreällä. että pystyn sietämään yhden osan väliaikaista vajetta.

On siis tärkeää luoda itselleen asioita arkeen, jotka kantavat, vaikka joku alue menee miinukselle. Niitä voi ajatella elämän tukipilareina. Jos pilareita on tarpeeksi monta, kuten hyvät ihmissuhteet, hyvä koti, harrastukset ja työ on helpompi tasapainotella elämää myllerryksen keskellä.

Lähde: https://neuvokasperhe.fi/arkirytmi

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close