Tampere
27 Jan, Friday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Purjeet auki ja lippu salkoon!Kirjoittanut: Jyri Lempinen - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Tämän esseen on tarkoitus osoittaa lukijoille sen, mitä olen oppinut ja kokenut Proakatemialla oloni aikana. Tähän matkaan mahtuu monia tapahtumia ja “tapaturmia” ja samalla se on antanut niin paljon. Ystävät ja verkostot ovat akatemian aikana kasvanee paljon ja antaneet valmiudet kasvattaa vaikuttavia verkostoja työelämässä ja yrittäjänä.

 

Tulin Proakatemialle hakemaan valmiuksia yrittäjyyteen ja tavoitteena oli jo ennen kouluun pääsyä, että haluan olla yrittäjänä. Olen ollut töissä useamman vuoden, joka on opettanut minulle paljon asiakaspalvelusta ja liiketoiminnasta. Oltuani pitkään töissä tajusin, että vuorotyö muiden ehdoilla ei ole se, mitä haluan. En halunnut palvella koko elämääni jotakuta toista vaan rakentaa jotain omaa. Tästä innostuneena aloin etsiä opiskelupaikkaa itselleni. Juteltuani veljeni kanssa hetken, kun hän opiskeli Proakatemialla, tajusin nopeasti etsineeni tällaista opiskelumuotoa. Olen ollut hyvä koulussa silloin, kun olen aiheista kiinnostunut, mutta heikkouteni on ollut se, että tylsistyessäni aiheeseen jätän ne usein tekemättä. Tästä huomaa, että kaipasin hieman itseohjautuvuutta ja sisäistä motivaatiota.

Hain Proakatemiaan kaksi kertaa ja ensimmäisellä kerralla jäin varasijalle 4 tai 5. Huomasin, etten ollut panostanut riittävästi. Toisella kertaa jäin varasijalle yksi, tästä hieman tulistuneenakin otin puhelimen käteen ja soitin Veijolle ja kysyin, että mikä homma? Perustelin ja myin itseäni Veijolle 10 minuuttia puhelimen välityksellä, jonka olin oppinut työssäni. Samalla viikolla, juteltuani Veijon kanssa, olin menossa ystäväni polttareihin sain onnitteluviestin TAMKilta. Noh, tulipahan muutakin juhlittavaa kuin ystävän naimisiin meno.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskellessani pääkampuksella, Kuntokadulla, onnistuin opiskeluissani kohtuullisen hyvin ja olin innostunut usean välivuoden jälkeen opinnoista. Vuosi meni nopeasti ja opin paljon liiketoiminnan perusteista sekä aloin ymmärtämään, kuinka yritystoiminnan kuuluu mennä. Toinen vuosi starttasi Proakatemialla jännittävin ja innostunein tuntein. Tiesin mielestäni paljon Proakatemiasta ja sen toimintatavoista, mutta pian huomasin, ettei se ollutkaan niin yksin kertaista kuin kuvittelin. Viikkoaikataulu näytti siltä, että koulua on ainoastaan kahtena päivänä ja muutaman kuukauden päästä hämmästyin, kun vietin Akatemialla enemmän aikaa kuin kotona. Olin hamstrannut itselleni paljon eri asioita ja yritin tasapainotella niiden välillä saamatta aikaan niin paljoa kuin olin toivonut. Alusta saakka olin kiinnostunut taloudesta ja siihen liittyvistä haasteista ja riskeistä. Halusin ymmärtää, kuinka yrityksen talous toimii ja miten siihen pystyy vaikuttamaan positiivisesti. Osallistuin tiimimme Taloustiimiin ja aloin ottaa selvää, kuinka yksin kertaiset toimet toteutetaan ja kuinka pankin kanssa on sopivaa toimia sekä miten kirjanpitäjän kanssa kuuluu toimia. Opin nopeasti uuden maksujärjestelmän Procountorin ja talouden organisointi alkoi sujua nopeasti perusperiaatteiden osalta. Vielä tässäkään vaiheessa en koe tietäväni taloudesta riittävästi vaan tiedon jano on säilynyt.

Proakatemialle tullessa en osannut kuvitella, että toimialani olisi videotuotannon parissa. Olin nuorempana harrastanut videoiden tekoa ja tehnyt hauskoja videoita ystävien kanssa. En uskonut olevani mitenkään visuaalinen ihminen, mutta Drone-kuvauksen aloitettuani ymmärsin, että tarvitsin luovaa työtä. Iso kiitos siitä kuuluu toki myös Janille, joka houkutteli mut lentämään Dronea. Siitä se sitten lähti. Ura Drone-pilottina. Käytin toisen vuoden keväällä yli 100 tuntia dronen lennättämiseen ja seurasin YouTuben kautta erilaisia videoita dronen lennättämisestä ja kuvaamisesta sekä erilaisista asetuksista. Tutustuin lentosäädöksiin, jotka koskivat sekä miehittämätöntä että miehitettyä lentoalusta. Opiskelin käytännössä uuden ammatin ja siihen liittyvän lainsäädännön puolessa vuodessa. Samalla on hauskaa huomata, kun on saanut opinnäytetyönsä valmiiksi, että olen opiskellut myös tämän projektin aikana uuden aiheen ja asian mihin innostuin 2018 kesällä ja mitä vahvisti kirja nimeltään Paranoidi optimisti. Skenaariotyöstä on tullut samalla työkalu tulevaisuuden suunnittelussa ja strategiatyössä. Ymmärrän, miten tulevaisuutta voidaan tarkkailla koko ajan nykypäivänäkin, ja mitkä asiat vaikuttavat asioiden etenemiseen liiketoimissa.

Proakatemia on toden teolla antanut minulle hyvät eväät tulevaisuuden suhteen, kuten jo hakuvideossa toivoin sen saavani Akatemialta. Opettavaisinta Akatemialla on ollut ison tiimin kanssa työskentely ja erilaisuuden kunnioittaminen ja hyödyntäminen liiketoiminnassa. Olen ollut niin innoissani tavasta opiskella, että olen kiertänyt kertomassa TAMKin sisällä ilosanomaa sen monipuolisuudesta ja tuloksista sekä samalla jakanut omaa osaamistani tiimijohtamiseen liittyen. Siitä huolimatta olen aika-ajoin ollut skeptinen opiskelumallista ja humoristisesti sanonut, että Proakatemia on vähän niinkuin tarkkailuluokat ala- ja ylä-asteella. Ihmisiä, jotka eivät sovellu kirjakädessä istumiseen ja opettajan kuuntelemiseen. Olen tämän myötä oppinut asettamaan itselleni entistä parempia tavoitteita ja johdonmukaisesti pohtimaan, kuinka niihin päästään. Samalla olen alkanut käsittämään, mitä on sisäinen ja ulkoinen motivaatio sekä miten se voi vaikuttaa joka päiväiseen elämään.

Proakatemia on antanut minulle parhaan tiimin, joka on vähän kuin perhe. Uskallamme puhua toisillemme vaikeistakin asioista ja ymmärrämme toistemme viestintää paremmin kuin alkuvaiheessa. Tästä tiimistä minulle on löytynyt myös jatkon kannalta tärkeitä veikkosia, joiden kanssa perustamme aivan oman yrityksen Heimo Films. Olen ylpeä koko tiimistä ja kaikesta, mitä yhdessä tiimin kanssa on kokenut Proakatemian aikana. Isoin asia heissä on, jokasen oma persoonallinen tapa toimia ja välittää. On ilo saada hyviä ystäviä koko loppu elämäkseen.

Talouden opiskelu on vasta alkanut ja aion käyttää tulevaisuudessa entistä enemmän fokusoiden yrityksen taloudellisiin asioihin. Olen hankkinut itselleni mentorin liittyen talouden hoitamiseen sekä johtamiseen. En ole vielä päättänyt aionko jatkaa opintojani yliopiston puolella tai YAMKissa. Tällä hetkellä isoin haaste on edessäni. Isoin unelma, tavoite ja tulevaisuus. Kaikki kortit on käännettävä ja kokea mihin omat jalat kantavat yhdessä parhaiden yhtiökumppaneiden kanssa. Tuulta purjeisiin ja lippu salkoon, tästä alkaa laivaston rakentaminen.

Kiitos Proakatemia ja Value Creative! We are the one and only!

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close