Tampere
29 May, Monday
5° C

Proakatemian esseepankki

Positiivisuus pläjäysKirjoittanut: Amanda Teuho - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Unfu*k yourself
Gary John Bishop
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Istun meren rannalla kuunnellen aaltojen kohinaa ja katselen kun aallot lyö edessä olevaan kallioon. Toisessa korvassa kuuloke, josta kuuluu Gary Johnin Unfu*k yourself äänikirjan viimeisiä sanoja. Kirjassa neuvotaan suorasukaisesti kuinka voit kukistaa sisäisen kielteisen puheen, olemaan onnellinen ja tulemaan oman elämäsi herraksi. Ensimmäinen hyvä kysymys kirjassa, joka jäi mieleeni oli mitä on oikeasti edes onnellisuus ja mitä haluat saavuttaa elämässäsi. Sosiaalisen median avulla luodut ”ihanteet” antavat kuvan, että onnellisuutta on raha, kauneus, upeat lomamatkat, glamourit ruoka-annokset, valtavat kodit ja törsäily ties mihin uusiin trendijuttuihin. Tietenkin nuo kaikki voivat tehdä elämästä helpompaa ja antavatkin hetkellisiä onnellisuuden tunteita, mutta tosiasiassa tärkeää monelle, myös itselleni on seuraavat kolme asiaa.
Rahan suhteen en usko, että suuret määrät tilillä rahaa tuo onnellisuuden, vaan haluamme vain ettemme joutuisi murehtimaan ja miettimään rahaa ja sitä mitä voimme ostaa ja mitä voimme tehdä.
Haluamme tuntea olomme turvalliseksi. Mukava koti jostain ihanasta naapurustosta, jossa voimme elää rauhassa.
Haluamme olla onnellisia! Onnellisuus tulee sisältä päin ja vaatii työtä itsesi kanssa. Et koskaan tule ansaitsemaan tarpeeksi rahaa tunteaksesi itsesi onnelliseksi loppuelämäsi ajaksi. Meidän aivot sanovat aina automaattisesti ”Tää on kiva… mut olis vielä kivempaa jos tätä olisi vielä enemmän.” Älä siis sure sitä mitä sinulta puuttuu tai mitä haluaisit enemmän vaan iloitse täysillä pienistäkin asioista mitä sinulla jo on!

Positiivinen sisäinen puhe on tärkein avain onnelliseen elämään. Sen avulla voit lähes välittömästi saada itsesi paremmalle tuulelle, buustata itsevarmuuttasi ja olla paljon luovempi. Negatiivinen sisäinen puhe ei vain saa sinua huonolle tuulelle, vaan se saa sinut tuntemaan itsesi avuttomaksi. Se voi tehdä pienistä ongelmista paljon suurempia tai vaikka luoda ongelmia, joita ei oikeasti ole olemassa. Liian usein ihmiset aloittavat jonkun uuden asian intoa puhkuen, mutta lopettavat sen kuin seinään ensimmäisen epäonnistumisen tultua. Se ei ole epäonnistumista jos jokin asia menee erilailla kun olit ajatellut sen menevän. Epäonnistuminen on vain ajatus omassa päässäsi. Vain sinä siis voit tehdä omasta elämästäsi parempaa. Sinä olet sinun isoin ongelmasi. Sinun täytyy alkaa puhumaan itsellesi positiivisesti ja sanoa vaikka ääneen seuraavia asioita. Onnistuminen käy minulta luonnostaan, minä pystyn, olen sinut epävarmuuden kanssa, olen sinnikäs ja olen supersankari! Pilko tavoitteitasi pienempiin palasiin niin ne ovat helpommin saavutettavissa ja voit iloita useammin kun pääset niihin.

Se on kuin oravanpyörä. Sinun täytyy joka päivä uudestaan yrittää syrjäyttää negatiiviset ajatukset ja kääntää niitä positiiviseen päin. Joinain päivinä varmasti tuntuu, ettei tästä tule mitään, mutta pienillä askeleilla pääset kohti positiivisempaa ajattelumaailmaa ja onnellisempaa elämää. Tässä välissä HYMYILE, koska vähän väkisinkin pakotettu hymy saa sut heti vähän paremmalle tuulelle! Itse pidän aina jotain positiivista quotea kännykkäni taustakuvana ja siten aina kun avaan näyttöni saan muistutuksen ja alan taas tietoisesti iloitsemaan arjenkin pienistä asioista.
Grateful for where I’m at
Excited about where I’m going.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close