Tampere
20 Mar, Monday
-0° C

Proakatemian esseepankki

Pokerista pelimerkkejä yritysmaailmaanKirjoittanut: Aapo Virolainen - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Monet pitävät pokeria pelkkänä uhkapelinä tai hauskanpitona. Pokeri on kuitenkin myös paljon muuta! Ammattipokerinpelaaja tarvitsee monia taitoja, joita on tärkeää omata myös bisneselämässä. Monet ammattipelaajat ovatkin myös yrittäjiä ja myös yrittäjät pokerin pelaajia. Mitkä asiat sitten näkyvät niin pokerissa kuin yrittäjyydessäkin? Kerron teille muutamat ajatukseni mitkä rajallisen kokemukseni ja opiskelun perusteella pokerin parissa voin todeta oikeiksi.

Kaikki on päästä kiinni

Koska pokerissa pelataan oikealla rahalla, on ajatusten oltava koko ajan selkeitä ja suunnitelman kirkas. Pokerissa esimerkiksi turnauksissa on hyvä olla oma strategia millä peliä lähdetään pelaamaan. Yritys maailmassa samanlaisen liiketoimintasuunnitelman tekeminen on myös erittäin tärkeää. Niin pokerissa kuin yrittäjyydessäkin kuitenkaan kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan ja parhaillakin aloituskorteilla voi joskus hävitä. Tunteet pitää pystyä pitämään kurissa ja strategiaa muuttamaan tarpeen vaatiessa. Yrittäjän ja pokerinpelaajan tärkeimpiin taitoihin kuuluukin tunteiden hallinta ja kriittinen ajattelu. Tärkeimpiä taitoja, joita pokeri on minulle opettanut ovat kärsivällisyys, avara katseisuus ja itsekuri. Näitä tarvitsee myös yritys maailmassa.

Aina ei voi voittaa

Kukaan ei selviä elämästä ilman virheitä ja vaikka selviäisikin sattuma silti tasoittaa voittoja ja tappioita. Elämässä ei voi aina voittaa voiton perään. Joskus häviää. Väkisinkin. Voittajat kuitenkin erotetaan häviäjistä sillä, miten he reagoivat tappioihin. Jos pelaat korttisi aina oikein jäät lopulta voitolle, vaikka välillä häviäisitkin sattuman takia. Yrittäjänkin on tärkeää saada oikeanlainen mindset epäonnistumisten suhteen. Häviöistä pitää oppia ja aina muistaa, että hyvät ajat ovat tulossa, jos vain jaksat työskennellä kovaa. Pokeria pelaamalla opit, että häviö on mustelma eikä tatuointi.

Kassavirran hallinta

On sääli kuinka monet yritykset menevät konkurssiin ja pokeripelaajien pelikassa ”poikki” kassanhallinta ongelmien takia. Pokerissa oppii nopeasti kassavirran hallinnasta. Ei tunnu hyvältä, kun monien tuntien työllä kasvatettu kassa valahtaa minuuteissa toiselle pelaajalle, koska lähdit liian isoon pöytään. Kokemusta löytyy. Monet yrityksetkin kaatuvat liian nopeaan kasvuun ja investointeihin. On tärkeää laskea ja seurata kassavirtaa ja oikeasti panostaa budjetointiin ja seurata rahan käyttöä. Riskinhallinta on äärettömän tärkeää. Laske ensin, tee sitten!

Verkostoituminen on kaiken A ja Ö

Niin pokerissa kuin yrittäjyydessä verkostoituminen on elintärkeää. Verkostoitumien avaa mahdollisuuksia päästä pelaamaan pöytiin mihin normaalisti ei olisi minkään näköistä mahdollisuutta. Yrittäjille verkostoituminen avaa myös monia ikkunoita tehdä esimerkiksi kauppaa uusien ihmisten kanssa. Verkostoitumisesta on niin paljon hyötyä, että en osaa edes painottaa sitä tarpeeksi. Ylipäätään uusia ihmisiä, joilla on samanlaisia mielenkiinnonkohteita kuin sinulla kannattaa haalia omaan elämään. Vanha sanonta, ”seura tekee kaltaisekseen” pitää mielestäni hyvin paikkansa!

 

Pohdinta

Suosittelen kaikkia kokeilemaan pokeria, vaikka siinä ei rahaa liikkuisikaan. Hupipelaaminenkin opettaa paljon kriittisestä ajattelusta, kärsivällisyydestä ja ihmisten eleiden lukemisesta. Koen, että pokeri on opettanut minulle elämästä todella paljon. Koen, että monet hyvät taidot ja opit, joita aion soveltaa yritysmaailmaan ovat joko urheilusta tai pokerista muodostuneet minulle. En yhtään ihmettele, että monet menestyneet pokerinpelaajat ovat onnistuneet myös yritysmaailmassa. Suomesta esimerkkeinä Jens Kyllönen ja Aki Pyysing. Uskon, että intohimoni pokeria ja yrittäjyyttä kohtaan tuottavat tulevaisuudessa hyvää tulosta. Keep grinding!

Kommentit
  • Sade Elo

    Tosi hyvä essee, joka nivoutuu yllättävän paljon tosiaan yritysmaailmaankin! Vähän samoja fiiliksiä, kuin omassa Padel- esseessä ja hauska huomata paljonko on tosiaan yhtäläisyyksiä yritysmaailmassa “muun maailman kanssa”. Tykkäsin erityisesti viittauksesta “Pokeria pelaamalla opit, että häviö on mustelma eikä tatuointi.” Tämä vertaus sopii mielestäni kaikkiin pettymyksiin elämässä, niistä kasvetaan, ne hetken sattuu ja harmittaa, mutta niihin ei pidä jäädä märehtimään, koska ne eivät määritä loppuelämääsi. Nerokasta!

    Sulla on paljon tietotaitoa, mitä olisi kiva saada lisää meidän tiimiin ja voisit pitää Empirialle vaikka oman pokeri-illan! Pokeri tosiaan on paljon muutakin kuin uhkapeliä, se opettaa myös lukemaan ihmisiä sekä suunnittelemaan omaa toimintaa ja reagoimaan pettymyksiin. Tykkään myös selkeästä kirjoitustyylistäsi, esseitä on kiva lukea.

    5.5.2022
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close