Tampere
02 Jul, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Pitää muistaa ajatellaKirjoittanut: Veli-Matti Kolari - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tutustuin Irinan esseeseen Menesty ajattelemalla oikein, koska arvelin sen käsittelevän Napoleon Hillin teosta. Osuin oikeaan. Olen aikoinani kirjan ostanut ja lueskelin sitä aina uudelleen muutaman kuukauden välein. Aina sieltä löytyi jotain uutta kulmaa. Nyt vain joku ei ole tainnut kirjaa lainasta palauttaa, kun ei kirjahyllystä kirjaa enää löydy. Saakeli.

En muistanutkaan kirjan olevan noin vanha, mutta kirjan opit ei ole tosiaan vanhentuneet, niin kuin Irinakin nosti esille. Minusta oli myös erittäin antoisaa kuulla erilaisia tarinoita menestyviltä ihmisiltä. Ne jotenkin aina sytyttävät. Erityisen lohdullista on myös kuulla, että tarinoiden takana oli usein paljon haasteita.

Olen tykännyt Irinan kirjoituksista. Hänen tekstinsä ovat oivaltavia. Jäi kyllä vähän harmittamaan, kun ei omaa ajattelua tuotu esseessä esille. Aihe ei välttämättä ole helppo reflektoida, mutta olisi mielenkiintoista ollut kuulla, miten Irina koki esimerkiksi kirjan harjoitukset. Kirjassa annetaan erittäin konkreettisia työkaluja, mutta ne ovat aika työläitä, eikä niiden kaikkien hyöty avaudu selkeästi. Olisin myös halunnut kuulla kirjassa kerrottuja tarinoita esimerkiksi jokaiseen kohtaan liittyen. Tykkää tarinoista. Tarinat myyvät ja faktat kertovat.

Irinan esseetä lukiessa minulle palautui mieleen kohdat, jotka minulle ovat aikaisemmin kolahdelleet. Työ ja menestys sekä epäonnistumisen syyt ovat niitä kohtia, jotka minua ovat puhutelleet. Ehkä sen takia, että silloin paljon mietin työtä ja työssä tulleita epäonnistumisia. Kirjasta sain itselleni paljon hyviä neuvoja ja työkaluja, miten käsitellä asioita. Ehkä vieläkin nuo kohdat avautuvat minulle helpoiten.

 

Lähteet

Klimova I, 2020. Menesty ajattelemalla oikein. Proakatemian esseepankki. Luettu 18.05.2020. https://esseepankki.proakatemia.fi/menesty-ajattelemalla-oikein/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close