Tampere
28 Jun, Tuesday
26° C

Proakatemian esseepankki

Onko yrityksellä pakko olla nettisivut?Kirjoittanut: Ollimatti Aikio - tiimistä Waure.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Ei aina, mutta yrityksen pitää olla löydettävissä internetissä tai sosiaalisesta mediasta. Tärkeimpiä asioita on, että yritys ainakin löytyy google mapsista ja Facebookista. Riippuen toimialasta, voi nettisivujen merkitys hyvinkin vaihdella. Tärkeää on kuitenkin, minkälaiset nettisivut sinulla on, toimiiko se mobiililaitteella ja päivitätkö sivuja.

Usein kun itse vertailen yrityksiä, nettisivujen puute herättää aina kysymyksiä. Olen tietoinen kyllä siitä faktasta, että yrityksen nettisivuilla on vähintään kuukausi- tai vuosimaksu, joka on vähintään 100-300 euroa vuodessa ja nettisivujen teettäminen maksaa 800-9 000 euroa ulkopuolisella. Mutta eikä tässä vielä kaikki, kun nettisivut ovat valmiita, pitää niitä myös päivittää ja jos sinulla ei tätä osaamista ole niin siitähän pitää maksaa ulkopuoliselle. Tämä voi tulla kalliksi, riippuen täysin palveluntarjoajasta. Nettisivut voi tehdä myös itse, mutta tämä vaatii vähän enemmän perehtymistä aiheeseen ja mahdollisesti muutaman videon katsomisen useampaan kertaan youtubesta. Nettisivujen teko vaatii aikaa, riippuen siitä kuinka monimutkaiset ja toiminnalliset sivut tarvitset. Mutta on aina hyvä miettiä, montako asiakasta kuukaudessa menetät, jos sinulla ei ole nettisivuja.

Jos nettisivusi ovat vuodelta 1890 -luvulta, se herättää ainakin minussa ensimmäisenä kysymyksen, onko yritys vielä toiminnassa, jos hinnat ovat näkyvissä niin onko niitä päivitetty, onko aukioloaika ja yhteystiedot ajan tasalla. Vanhat nettisivut voivat myös vaikuttaa epäilyttäviltä ja olen myös vaihtanut ostopäätöksen ja ostanut palvelun toiselta tarjoajalta, koska nettisivut antoivat välinpitämättömän ilmeen yritykselle. Päivittämätön ja erääntynyt nettisivu voi antaa negatiivisen mielikuvan yrityksestä ja sen toiminnasta.

Mikäs sitten vaihtoehdoksi jos nyt ei oikeastaan ole tarvetta nettisivuille ja verkkokaupalle, mutta jossakin pitäisi olla näkyvillä? Yrityksen sijainnin merkkaaminen google mapsiin ja yrityksen sivujen tekeminen Facebookiin on ilmaista. Mutta kuten edellä mainitsin, sivun päivitys on myös naamakirjassa tärkeää, jotta asiakkaat tietävän sinun ja yrityksesi olevan vielä hengissä.

Luettavissa: https://pohjosenplogi.blogi.net/blog/4/onko-yrityksella-pakko-olla-nettisivut/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close