Tampere
13 Apr, Saturday
7° C

Proakatemian esseepankki

Ohjelma vie juhlan seuraavalle tasolleKirjoittanut: Jasmiina Servo - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Teksti on julkaistu Proakatemian 20v synttäreiden blogissa www.proakatemia20v.fi/blog/.

 

Ohjelma vie juhlan seuraavalle tasolle

 

 

Usein tapahtuman tai juhlan sisältö on isoin tekijä, jonka vuoksi osallistujat tulevat paikalle. Uusien kokemuksien ja oppien lisäksi verkostoitumismahdollisuuksiin halutaan satsata rahaa ja aikaa. Onnistunut sisältö elävöittää tapahtumaa tai juhlaa vieden ne seuraavalle tasolle. (Kinnunen 2017.) 14.1.2019 ideointi-illan aiheena oli ohjelma.

 

Aloitimme ideointi-illan tavalliseen tapaan kertomalla lyhyesti, mitä kaikkea on syksyn aikana innovoitu liittyen ohjelmaan. Tämän jälkeen lähdimme haastamaan vanhoja ideoita ja ideoimaan uusia innovointityökalulla. Osbornin kysymykset oli kirjoitettu valkotaululle ja kävimme ideoita lävitse dialogin kautta. Pohdimme esimerkiksi, että etkojen tarkoituksena voisi olla ihmisien tuominen yhteen, jotta saisi keskustella rauhassa. Monen mielestä etkojen olisi kiva olla juhlapäivän aamuna tai eri päivänä kuin juhlat.

 

Tapahtumaa tai juhlaa suunnitellessa olisi erittäin tärkeätä ottaa huomioon ohjelmanumeron ja sisällön olevan yhdessä linjassa valitun teeman kanssa. Teeman tulisi näkyä kautta linjan kaikkialla; niin kutsuissa, pukukoodissa, somistuksessa kuin ohjelmanumeroissakin. (Kinnunen 2017.) Kuten edellisessä blogikirjoituksessa kerroimmekin, suomalaisuus, metsä luonto ja suomalaiset maut nousivat pinnalle moneen kertaa ideoidessamme ruokaa.

 

Mitä läheisempi sisällön aihe on osallistujalla, sitä enemmän se häntä koskettaa. Millaisia tuntemuksia haluat tapahtuman osallistujissa heräävän? Vaikka sisällöllä on aina iso merkitys, ilmenee se erilaisissa tilaisuuksissa eri tavalla. Juhlissa korostuu emotionaalisuus, ruoka, sosiaalinen aspekti ja verkostoituminen. (Kinnunen 2017.) Proakatemian 20v synttäreillä nousee historian merkitys juhlan teemassa ja ohjelmassa. Millä kaikilla tavoilla Proakatemian upeaa historiaa voi hyödyntää ohjelmassa? Miten nostamme esille historian havinaa yhteisöstä, tiimistä ja valmentajista?

 

Esiintyjät kannattaa nivoa liittymään oleellisesti tapahtumaan tai juhlaan. Persoonalliset ohjelmanumerot herättävät huomiota (Kinnunen 2017). Ideoinnissa nousi esille yllätyksellisyys ja vieraita osallistava kilpailu. Tähän liittyen meillä onkin muutama ässä hihassa – kiitos viimeisimmän ideointikerran. Tallenna viimeistään nyt kalenteriin päivämäärä 21.9.2019 ja valmistaudu unohtumattomiin juhliin. Kaikki ideat liittyen ohjelmaan voi laittaa osoitteeseen minna.jarvinen@promisia.fi. Tervetuloa ideoimaan kanssamme jälleen 23.1.2019 klo 16-18 Proakatemialle. Aiheena on tapahtuman luonne ja tunnelma.

 

Pirskahtelevaa perjantaita toivottaa

Jasmiina

 

LÄHTEET

 

Kinnunen, S. 2017. Oikeanlainen sisältö elävöittää tapahtuman. Julkaistu 3.3.2017. Luettu 18.1.2019. https://messukeskus.com/blogs/oikeanlainen-sisalto-elavoittaa-tapahtuman/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close