Tampere
27 Nov, Sunday
-3° C

Proakatemian esseepankki

Odotuksia uudelta vuodeltaKirjoittanut: Claudia Kinnarinen - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tähän aikaan vuodesta aletaan miettimään uudenvuodenlupauksia tulevalle vuodelle. Voisin itse kuitenkin tällä kertaa tehdä uudenvuoden toiveet ja odotukset esseen muodossa. Tuleva vuosi tulee olemaan itselleni jännittävä ja varmasti ikimuistoinen. 2018 vuodesta asti elänyt unelmani nimittäin vihdoin toteutui tämän vuoden lokakuussa, kun uskalsin hakea Tampereen Tradenomiopiskelijat ry:n hallitukseen. Näin ollen edustan tulevana vuonna 2020 TTO:n hallituksessa yritysyhteistyövastaavana. Rooli oli itselleni kauan toivottu ja harkittu, sillä olen aina tahtonut päästä vaikuttamaan järjestötoiminnan kautta ja päästä kehittämään itseäni omalla epämukavuusalueellani. Odotan tulevaa vuotta innolla, koska en malta odottaa, mihin kaikkeen se tulee minua viemään!

Itselleni oli TTO:n hallitukseen hakiessa selvää, että tahdon yritysyhteistyövastaavaksi. Proakatemia opintojen takia haluan kehittää omia myyntitaitojani ja luoda uusia verkostoja. Itselleni suurinta ahdistusta akatemialla on tuottanut myyminen tuntemattomille puhelimessa tai sähköpostilla. Yritysyhteistyövastaavana pidän yllä meidän yrityskontaktejamme ja hankin sponsorit mm. uusien tradenomiopiskelijoiden haalareihin. En usko, että tämän parempaa oppia myymisestä tulen saamaan. Itselleni tyypillistä myynti tilanteissa on, että mikäli vieressäni on joku muu, niin sysään kontaktoinnin hänelle, koska itse ahdistun siitä. Yritysyhteistyövastaavana en tätä kuitenkaan voi tehdä, vaan on pakko altistua myyntikammolleni. Silloin, kun saa työskennellä itselleen tärkeän asian puolesta, tulee kehitettyä itseään asiassa, johon ei olisi ikinä uskonut pystyvänsä. Toivon, että tuleva hallitusvuosi antaa minulle juuri tämän opin!

Tuleva hallitusvuosi tulee toivottavasti opettamaan myös paljon yhteistyöstä. Erityisesti tiiviistä yhteistyöstä meidän hallituksemme kanssa. Proakatemialla opiskellessa tiimityötä tulee harjoitettua päivittäin ja siitä on oppinut lyhyessä ajassa valtavasti, mutta entä kun saan täysin uuden porukan ympärilleni. Odotan mielenkiinnolla, että pääsen hyödyntämään Proakatemialta saatuja tiimissä toimimisen taitoja ja jalostamaan niitä muillekin. Esimerkiksi konfliktitilanteisiin olemme käyttäneet erilaisia työkaluja ja näin ollen oppineet myös enemmän palautteen annosta, joka on ilmennyt tärkeimmäksi osaksi tiimityöskentelyä. On tärkeää myös erottaa erilaiset tiimityypit, miten kukakin työskentelee ja kommunikoi. Tällöin palautteenanto ja konfliktipätevyys helpottuu ja meistä jokaisen on helpompaa työskennellä toistemme kanssa. Meillä kaikilla TTO:n hallituslaisilla on onneksi yhteinen tavoite ja intohimo, joka helpottaa aktiivista tiimityöskentelyä. Me kaikki tahdomme edustaa ainejärjestössä ja luoda muille opiskelijoille miellyttävämpää opiskelukokemusta.

Suosittelen estämään minut ennen vuoden vaihdetta kaikissa mahdollisissa viestintäkanavissa, mikäli ette tahdo tehdä yhteistyötä. En malta odottaa millaisen myyntitykin vielä sisältäni kaivan ja voin olla varma, että tulen ahdistelemaan kaikki mahdolliset tutun tutut. Vitsit vitsinä. Joka tapauksessa, mikäli tiedät ketään ketä mahtaisi kiinnostaa yhteistyö, yli 800 jäsenisen, ainejärjestön kanssa, allekirjoittaneeseen kannattaa olla yhteydessä. Ensi vuodesta on tulossa ikimuistoinen vuosi ja toivon, että saan nauttia siitä mahdollisimman monen uuden kasvon kanssa. Toivotan teistä jokaiselle yhtä ikimuistoista tulevaa vuotta ja vuosikymmentä!

Lähteet:

FinFami. Toimiva tiimityö. Humalto, J.

Toimiva tiimityö

Julkaistu LinkedInissä 16.12.2019
https://www.linkedin.com/posts/claudiakinnarinen_moi-k%C3%A4vin-kirjottelemassa-odotuksia-mun-activity-6612269947567517696-gebF

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close