Tampere
21 Jan, Thursday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Numeroita hyi yäkKirjoittanut: Johanna Rita - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tehdään heti selväksi: vihaan täydestä sydämestäni pikkutarkkaa numeroiden pyörittelyä ja painajaisammattini olisi kirjanpitäjä. Kun valmistelen uutta projektia, suunnittelen kyllä kaiken muun, paitsi budjetin. Miksi hitossa se on niin hirveää? Välttelen kaikkea numeroihin liittyvää kaikin keinoin, ja kun esimerkiksi Revenan kirjanpitäjä yrittää selittää auki jotain talousasiaa, apina alkaa välittömästi hakkaamaan lautasia yhteen pääni sisällä. Jarkko, olen pahoillani. Olen erittäin pahoillani myös TTO:n hallituksen puolesta, jonka kulttuuri- ja vapaa-aikavastaavana toimin ensi vuonna. Tapahtumia kyllä tulee olemaan aivan jumalattoman paljon, siitä voitte olla varmoja, mutta onnea vaan taloussihteerillemme, joka yrittää kysellä minulta kyseisten kekkereiden budjeteista. Tämä esseekin tulee luultavasti olemaan aivan kuraa, vaan ei auta, pakko kai niitä lukujakin on opetella tulkitsemaan, jos yrittäjäksi haluaa ryhtyä.

Nyt kun en voi turhalla länkytykselläni pitkittää tätä hommaa enää yhtään enempää, on aika siirtyä katsomaan Revenan tuloslaskelmaa ajalta 7.2.-30.10.2020. Hyi helvetti, että tämä tiedosto näyttää hirveältä. Siis sen osalta, että siellä on ihan liikaa numeroita ja pientä pränttiä, jota lukiessa alkaa silmissä pyöriä. Itse numerothan ovat aika pirun hyviä! Tönö on tahkonnut kesän aikana reippaasti yli 52 000 € ja enemmänkin olisi varmasti tullut, ellei heinäkuu olisi ollut kelien puolesta niin huono. Liikevaihtoa koko Revena Osk:n osalta oli tullut pelkästään lokakuun ajalta reilut 13 000 € ja helmikuun alusta 123 000 €. Itse liikevoittoa kertyi helmikuusta lokakuuhun reilut 55 000 €, joten korona-aika on kohdellut meitä lukujen osalta suhteellisen hyvin.

Niin sanotut ”pienet” projektit ovat tehneet rahaa yllättävän hyvin, vaikka tuntuu, että hehkutamme aina vain Tönöä, Herkkää ja Pihureita. Tuloslaskelmaan ei itse asiassa ole eriteltynä kuin Tönö ja Herkkä, joten olisikin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon liikevaihtoamme ovat kasvattaneet esimerkiksi Pihurit ja muut projektit.

Liikevaihtotavoitteemmehan oli saada joulukuun loppuun mennessä 200 000 €, ja nyt 17.12. uskallan jo sanoa, että siihen ei aivan tulla pääsemään. Paljosta se ei silti jäänyt kiinni, sillä tällä hetkellä liikevaihtomme on yli 172 000 €, mikä on mielestäni erittäin mukiinmenevä saavutus ottaen huomioon, että olemme olleet akatemialla juuri ja juuri vuoden.

Materiaaleihin ja palveluihin (eli suurimmaksi osaksi ostoihin) oli kulutettu 31.10. mennessä n. 46 000 € ja palkkoja oli nostettu n. 6000 €:n edestä, eli hyvin maltillisesti. Toki moni revenalainen nostaa palkkansa juuri ennen joulua, joten tuo summa tulee todennäköisesti vielä kasvamaan hyvin paljon.

Jaahas, joko tämä alkaisi riittää? Tässä tietokoneen ääressä notkuessani onnistuin sentään näkemään äsken ikkunastani ensimmäistä kertaa vilauksen uudesta raitiovaunusta, joten jotain iloa tästä ajatusten harhailemisesta on ollut. En tiedä, kuinka pohjalla pitää ihmisen olla, että raitiovaununkin näkeminen piristää.

Joka tapauksessa toivon, että nyt kun Revenan uusi BL sattuu olemaan myös oma kirjanpitäjämme, hän pistäisi koko tiimin ruotuun talousasioiden osalta. En olisi ikimaailmassa avannut koko tuloslaskelmaa, ellei olisi ollut pakko, joten ole hyvä ja anna meille lisää tällaisia tehtäviä. Koen kyllä osanneeni lukea kyseistä laskelmaa, selvää suomen kieltähän siinä on, mutta ylipäätään suuri osa taloussanastosta ja esimerkiksi verotukseen liittyvät asiat ovat minulle täyttä hepreaa. Aionkin nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja paneutua näihin asioihin ensi keväänä ihan oikeasti, koska suoraan sanottuna hävettää se, kuinka huonolla tolalla voi tradenomiopiskelijan talousosaaminen olla.

 

LÄHTEET: Revena Osk. Tuloslaskelma 7.2.2020 – 31.10.2020

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close