Tampere
01 Apr, Saturday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Muutama sana Saawan Instagram -tilistäKirjoittanut: Petra Hiltunen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Otin koppia viime syksynä Saawan markkinoinnista markkinointipäällikkönä. Tehtäviini kuului käynnistää Saawan verkkosivujen työstäminen, Instagramin ylläpitäminen sekä Facebookin ja Tiktokin haltuun ottaminen. Tällä hetkellä vaikken markkinointipäällikkönä toimi, viikoittaiseen opiskeluarkeeni kuuluu Saawan Instagramin, Facebookin ja Tiktokin ylläpitäminen. 

Koen suurta intohimoa näiden sosiaalisen median alustojen käyttämiseen ja syventyä niiden hyödyntämiseen. Olen paljon opiskellut mitä markkinointi ja mainonta pitää sisällään, ja minkälaiset postaukset herättävät huomion. Näitä oppimiani asioita haluan hyödyntää omassa sisällöntuottamisessa. 

Meillä on loistavia kuvaajia tiimissämme, jonka johdosta meillä on matkan varrella kertynyt laadukkaita kuvia, joita on helppo käyttää eri julkaisuissa. Kuitenkaan mikä tahansa kuva ei käy, sillä olen henkilökohtaisesti hyvin tarkka kuvien ja sisällön laadusta, mikä hidastaa omalta osaltaan aktiivisuutta näillä alustoilla. Yhden postauksen tekeminen saattaa viedä tunteja, sillä mietin tarkasti mitä haluan postauksella tuoda esille ja saatan ottaa montakin kertaa kuvan ennen kuin olen siihen tyytyväinen.  

Välillä haastetta tuo Instagramin käyttö, sillä kohderyhmä on haastava. Suurin osa seuraajista on akatemian sisällä olevat muut opiskelijat, jotka tietävät tarkkaan keitä olemme ja mitä teemme. Uudet seuraajat ovat pääsääntöisesti tulleet Jääkahvilan myötä, jolloin he ovat seuranneet meitä vain, jotta saisivat tietoa Jääkahvilan aukioloista ja kuulumisista. Heille varmasti on vaikea hahmottaa miksi teemme niin erilaisia projekteja ja mikä on ylipäätänsä tiimiyritys Saawa osuuskunta.  

Saawan Instagramin tarkoitus on tuoda esille meidän moniosaavaisuuttamme ja saada näkyvyyttä liiketoiminnallemme. Pyrin siis korostamaan Instagramissa mahdollisimman paljon meidän projektejamme ja saada seuraajista mahdollisia asiakkaita. Kuitenkaan Instagram ei ole pelkästään jäykkä markkinointikanava asiakkaiden haalimiseen, vaan haluan tuoda esille Saawan rentoutta ja hauskuutta. Haluan, että meistä saadaan helposti lähestyttävä kuva ja meistä huokuu seuraajille olo, että meidän kanssamme olisi kiva työskennellä. Tätä olen yrittänyt luoda hauskoilla kuvilla ja lausahduksilla. Vaikka mystoorit ja julkaisut Instagramissa haluan pitää informatiivisina, olen pyrkinyt luomaan tekstit rennoiksi ja helppolukuisiksi.  

Meidän tiimillämme projektit ovat tosi kausiluontoisia, minkä johdosta julkaisut Instagramiin tulevat myös vähän miten sattuu. Olen pyrkinyt julkaisemaan yhden julkaisun viikkoon, mutta aiheita julkaisuille on vaihtelevasti. Tämän johdosta teen julkaisuja vain, kun on oikeasti niille aihetta. Julkaisutahtia mielestäni minun pitäisi nopeuttaa, sillä aktiivisuus pitää seuraajien mielenkiinnon. Toisaalta myös oma kokemukseni on, että jos liikaa yritetään keksiä sisältöä ja julkaistaan julkaisuja pelkän aktiivisuuden takia, helposti menetän mielenkiintoni kyseistä käyttäjää kohtaan. 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close