Tampere
29 Mar, Friday
1° C

Proakatemian esseepankki

Mitä oppeja ja koppeja voisin ammentaa omien tiimiläisten esseistä



Kirjoittanut: Santeri Simonen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Nyt eletään jo yli huhtikuun puoliväliä ja kohta Akatemialaistenkin on aika suunnata kesälaitumille tai ainakin täysipäiväisesti kesäprojektien pariin. Aika on lentänyt viimeisien kuukausien aikana kuin siivillä tai siltä minusta ainakin on tuntunut kaikesta koronasta huolimatta. Vaikka kesään onkin enää hetki aikaa samalla huomaan, että vielä hommaa riittää, vaikka muille jakaa esimerkiksi juurikin nämä kyseiset esseet painavat vahvasti vaakakupissa, mutta eiköhän tästä selvitä, kun mennään asia kerrallaan eteenpäin. Olen itse kokenut, että kuluneen kevään aikana, etten ole saanut esseiden kirjoittamiseen oikein asian vaatimaa draivia ja flowta päälle, joka harmittaa minua. En myöskään ole liiemmin lopulta muutamia yksittäisiä tekstejä enempää eksynyt tänne Proakatemian esseepankkiin, joka olisi kuitenkin aika hyvä ajatuksen ja inspiraation lähde. Nyt kuitenkin ajattelin eksyä ja aloittaa omasta tiimistä. Vaikka ollaankin tutustuttu ja tiimiydytty, omien tiimiläisten kirjallisiin taitoihin ei ole tullut tutustuttua, joten tässä tulee.

https://esseepankki.proakatemia.fi/yritystoiminta-on-myyntijohtamista/

The one and only old and rare tavaramerkki imurikauppias Arto, kirjoittaa hyvää pohdintaa myynnistä. Ihmiselle, jolle myynti sanana on enemmän tai vähemmän negatiivisia fiiliksiä aiheuttava sana aiheuttaa suurta ihailua, miten joku puhuu aiheesta aina hyvin arkipäiväisesti. Huomaan, että omassa mindsetissä on melko paljon vielä jumpattavaa. En tiedä, mikä allekirjoittaneelle aiheuttaa sanassa myynti ei vaan osu ja uppoa, vaikka tiedostan myyneeni erityisesti ideoita ja ajatuksia eletyssä elämässä menestyksekkäästi kaikilla suomalaisen yhteiskunnan sektoreilla. Jos voisin, haluaisin kieltää sanan myynti ainakin tietyistä konteksteista ja keksiä sille jonkun uuden sanan. Kuitenkin Arton nostama ajatus siitä, että kukaan ei voi välttää myyntitaitojen opettelua työelämässä on täysin tosi. Me vain tosissaan miellämme suomalaisessa yhteiskunnassa myynnin todella kapeakatseisesti itseni mukaan lukien, vaikka kyse onkin ongelmien ratkaisusta ja arvon tuottamisesta.

https://esseepankki.proakatemia.fi/kestavan-markkinoinnin-merkitys/

Tuomas avaa hienosti ajatusta kestävästä markkinoinnista. Esseessä nousee hyvin esiin vallitsevien megatrendien vaikutus markkinoihin sekä markkinointiin ja erityisesti kestävän kehityksen vaikutusta nyt vallitsevaan tilanteeseen. Oma ajatukseni Tuomaksen tekstin pohjalta on se, että elämme jonkinlaisessa murrosvaiheessa, jossa he, jotka osaavat ottaa vallalle nousevasta megatrendistä nyt ovat koko ajan hieman pidemmän askeleen edellä perinteisesti toimivia kilpailijoita. Esseen aineistona käytetty Kestävä markkinointi -kirja on nostanut minusta hienosti myös esiin transformatiivisuuden eli miten luotsataan brändejä uuteen aikaan ymmärtämällä missä ollaan nyt ja mihin pitäisi olla menossa ja vielä sen, miten siinä välillä toimitaan. Herättävää on myös se, että meilläkin tiimiyrittäjinä on vastuu omalta osaltamme olla rakentamassa kestävämpää yrittäjyyttä ja parempaa huomista. Tai eihän meitä kukaan siihen suoranaisesti pakota, mutta joskus tulevaisuudessa mihin polkumme viekään kiitämme itseämme siitä, että olemme rakentaneet aikanaan oikeanlaisen mindsetin.

https://esseepankki.proakatemia.fi/57375-2/

Tunnelman tärkeys palvelumuotoilussa esseessä Krista avaa mainiosti yksittäisten hetkien merkitystä asiakaskokemuksen ja palvelumuotoilun kannalta Itse kirjoitin palvelumuotoilun ensimmäisen esseen työpäiväkokemuksesta ja koin tätä lukiessa valaistumisen siitä, miten merkittävästi hyvä tunnelma ja pienet yksityiskohdat huomioon ottamalla voidaan työpäiväkokemuksesta tehdä erittäin hyvä. Tähän olen ainakin itse pyrkinyt omissa projekteissani ja Kristakin jakaa esseen perusteella samanlaisen ajatusmaailman. Lisäksi myös tapahtumatuottajan kokemuksesta osaa kertoa, että esseessä esiin nostetut isot linjat ja pienet yksityiskohdat ovat palvelutuokioiden ja asiakaskokemuksen kannalta molemmat merkittäviä. Jos koko festivaalin portti- ja jonotusjärjestelmä on suunniteltu päin honkia sitä harvemmin enää pystytään hyvittämään portilla tapahtuvalla palvelulla valitettavasti. On siis tosiaan tärkeää, että erilaissa palvelumuotoilu ja innovaatioprojekteissa meiltä löytyy monenlaisia tekijöitä, jolloin löydetään parhaat ratkaisut asiakaskokemuksen kannalta.

https://esseepankki.proakatemia.fi/pysahdy-oletko-onnellinen/

Lopuksi vielä hyvä essee Micaelalta aiheesta onnellisuus. Nytkin kun kevään kiireet painavat päälle ja tuntuu, että vuorokaudessa voisi olla tunteja enemmän kuin 24 olisi hyvä pysähtyä ja miettiä, että mitäs tässä ollaan tekemässä. Esseen pohjana käytetty Frank Martelan kirja haastaa pohtimaan elämän merkityksellisyyttä ja Micaela oli hyvin nostanut, että hänelle elämään merkityksellisyyttä tuo onnellisuus. Jäin pohtimaan tätä tässä hetkessä. Saan tällä hetkellä opiskella unelmieni koulussa ja edistää omia opintojani aivan huikeiden ihmisten ympäröimänä. Kukaan muu ei tule ja sano millaisia viikkoja sinulla on vaan saat rakentaa ne itse. Saa tehdä sellaisia juttuja, jotka ovat itselle merkityksellisiä. Kaikesta koronan aiheuttamasta harmaudesta huolimatta Kotka-Hamina seudulla oleva tuotantoyrityksemme on hyvässä momentumissa ja senkin ympärille on saatu huipputiimi. Perheen merkitys on korostunut vallitsevan tilanteen takia ja erityisesti siitä syystä, kun on muuttanut omilleen. Nautin myös itsenäisyydestä ja omasta arjesta. Ennen kaikkea olen oppinut erityisesti arvostamaan sitä mistä minä tulen ja miten olen tässä ja nyt. Mitä olen saanut, mitä voin kokemuksistani ja verkostoistani tuoda tähän päivän ja taas rakentaa tulevaa.

Tähän on hyvä päättää tämä kommenttiessee, joka kenties sai taas pienen lukemisen kipinän syttymään, sillä vastaan tulikin taas varsin mielenkiintoisia teoksi, joten ei muuta kuin lukemaan ja kynä käteen.

Hei ja tervetuloa tutkimaan millaisia ajatuksia allekirjoittaneen matkan varrella Proakatemialla on syntynyt!

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close