Tampere
24 Mar, Friday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Mitä menestys vaatii?Kirjoittanut: Tuomas Aro-Heinilä - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Edellisessä kirjoituksessani esittelin sen kuinka määrittelen menstyksen. Tällä kertaa kerron siitä, mitä olen valmis kestämään menestyäkseni.

Dan Lok kertoo puheessaan (2017) kuinka isoin tekijä menestyksen ja epäonnistumisen välillä on nälkä menestyä. Kuinka nälkäinen olen menestymään. Erittäin nälkäinen. Ainakin niin sanon itselleni ja muille. Olenko silti sitä? Mitä teen, joka todistaa nälkääni.

En välitä, mitä muut ajattelevat enää. Olen koko pienen ikäni haaveillut suurista tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Olen aina tähdännyt korkealle. Olen samalla ollut hyvin herkkä kuuntelemaan muita. Heiltä saatu palaute ei ole ollut hedelmällistä. Heidän mukaansa tavoitteeni ovat epärealistia. Mitä on realistisuus? Palautteen mukaan realistisuuden olettaisi olevan sitä, mitä kaikki muutkin tekevät. Tavoitteet ovat realistia, kun kuka tahansa ne vosi saavuttaa. Siinä tapauksessa en halua olla realisti.

Onko maailmassa mikään mennyt eteenpäin niin, että ihmiset ovat tehneet vain sen, mitä muutkin heitä ennen ovat tehneet? Uskon, että ihmisen suurin halu on oppia uutta, kasvaa. Dan Penan mukaan Obama asetti tavoitteekseen tulla Yhdysvaltojen ensimmäiseksi mustaksi presidentiksi polttaessaan ruohoa yliopistollaan 19-vuotiaana (Pena, 2017). Eikö siinä ole tavoitetta kerrakseen. Olisiko Barack Obamasta tullut ikinä presidenttiä ilman kyseistä tavoitetta.

Omaan tavoitteeseen uskominen ei riitä. Sen lisäksi, että muut ihmiset voivat haukkua tavoitettasi, saat vihaajia perääsi. He sanovat sinua ylimieliseksi, nousukkaaksi, itsekkääksi, riistäjäksi. Kaikkiin tavotteisiin tämä ei päde. Mitä huomaamattomampia tavoitteet ovat, sitä vähemmän vihaa niistä luultavasti saa niskaansa. Toki vihaa tulee myös siitä ellei tavoittele tarpeeksi. Aivan kuin se olisi muiden asia kuinka paljon ja mitä tavoittelee.

Pitää pystyä käsittelemään epäonnistumiset. Mitä sitten, kun asiat eivät mene hyvin. Moni meistä lannistuu ja taantuu. Luovuttaa. Mitä se vaatii, että jaksaa mennä eteenpäin kerta toisensa jälkeen? En ajattele epäonnistumista. Kaikessa on opittavaa ja voi olla, että suunnitelmani oli hieman vinksallaan. Ehkä hienosäädän sitä hieman. Olen kiitollinen kaikesta, mitä elämässäni tapahtuu. Huomaan lisää aiheita olla kiitollinen päivästä toiseen. Asiat, jotka olen kokenut synkkinä, koen nykyään rikkaina muistoina, joiden vuoksi olen tässä pisteessä.

Kaikki kulminoituu siihen kuinka ajattelemme asioista. Ajattelenko hyvää vai huonoa. Miten on. Onko rakas lukijani valmis kestämään kaiken, mitä menestyminen vaatii?

LÄHTEET
Lok D.. 2018. The Unstoppable Force – The Real Difference Between Success and Failure | Dan Lok | TEDxSFU 10.3.2019.
https://www.youtube.com/watch?v=qvNyo1-AK6o

Pena D.. 2017. Dan Peña Speaks at the University of Chester. 10.3.2019.
https://www.youtube.com/watch?v=r9R4XzyrrrQ&t=7468s

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close