Tampere
29 Jun, Wednesday
29° C

Proakatemian esseepankki

Minun tieni BL:ksiKirjoittanut: Matias Savo - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Eletään vuotta 2018. On tammikuu ja olemme juuri siirtyneet kuntokadulta Proakatemialle ja ryhtyneet perustamaan tiimiyritystä. On aika valita tiimimme BL, voisinko se olla minä? Ääh, en ole valmis, ehkä myöhemmin.

Eletään edelleen vuotta 2018. On toukokuu. Olen kevään ollut tiimimme johtoryhmässä ja meille on syntynyt kulttuuri. Olemme valetiimivaiheessa. On aika valita BL seuraavalle syksylle, voisinko se olla minä? Ääh ei kyl vieläkään tunnu siltä.

Eletään vieläkin vuotta 2018. On joulukuu, on aika val… Eiku eipä valitakkaan. Ollaan nyt flätti organisaatio.

Eletään keskikevättä 2019 on aika valita tiimimme uusi BL, voisinko se olla minä? No en helvetissä. musta ei BL:ää koskaan tule, ei vie kohti mun tavotteita.

Eletään loppukesää 2019, tiimiimme valitaan uusi BL, voisinko se olla minä? Noo, eipä oo kyllä nyt aikaa edes miettiä moista.

Eletään marraskuun alkua 2019, tiimiimme valitaan uusi BL, voisinko se olla minä? Hmm, itseasiassa minulla voisi olla nyt antaa tiimille jotain. Ja itseasiassa pidemmän pohdiskelun jälkeen olen tullut siihen tulokseen että tämä voisikin viedä minua kohti tavotteita. ”Matias, sinä olet tiimimme uusi BL” – No jumaliste, tässä sitä nyt ollaan.

 

Tieni BL:ksi oli kyllä melkoinen vuoristorata. Aluksi tuntui, että haluan rooliin, mutta en ollut vielä valmis. Jossain kohtaa ymmärsin, että roolissa pitää olla jotain annettavaa tiimille, mutta en tiennyt mitä minulla olisi antaa. Sitten tuli vaihe, että koin koko BL homman vievän minua eri suuntaan tavoitteistani. Noh, loppujen lopuksi kehityskeskustelu Liisan kanssa ja sen jälkeinen prosessointi ja itsereflektoinnin tuloksena tulin siihen päätökseen, että itseasiassa nyt on mun aikani pyrkiä pääsemään tuohon rooliin. Se vaati vain sen, että minun piti mennä todella syvälle itseeni ja omiin ajatuksiin. Löytää oma epävarmuus ja ymmärtää miksi. sen jälkeen hahmottaa omat vahvuudet ja jälleen miettiä miksi. Tämän prosessin jälkeen aloin oikeasti näkemään BL:n roolin mahdollisena. Oli mahtavaa, että tiimi oli kanssani samaa mieltä ja sain heidän luottamuksen taakseni.

Tärkein oivallukseni heti alussa oli, että minun tulee olla oma itseni. Minulla on paljon positiivista energiaa, jota pystyn myös välittämään ympärillä oleviin ihmisiin. Juuri sitä tarvitsimme siinä tilanteessa. Aloin rakentamaan pieni rutiineja tiimille, joiden aikana myös omaan tekemiseen alkoi pieniä rutiineja muodostumaan. Höpöttelin hieman muiden samassa roolissa olleiden kanssa ja aloin jalostamaan ajatusta tarkemmin, miten minä autan meitä, eli Promisiaa kehittymään. Vähitellen on muutosta tapahtunut varsinkin tiimimme ilmapiirissä. Sitä tavallaan sokaistuu aikaansaadulle muutokselle, mutta syksyn motorolassa tämä kohta tuli esille ja siinä kohtaa hahmotin sen myös itse.

BL:n rooli on tietynlaista epävarmuutta täynnä, mutta ennakkoluuloni roolin suhteen olivat paljon pahemmat, mitä ne nyt todellisuudessa on. Itseasiassa tuntuu suht luonnolliselta ja kuukauden jälkeen toimia tässä roolissa, sillä koko tiimimme on ollut kivasti muutoksessa mukana ja uskonkin että vuodesta 2020 tulee ihan mieletön! Haasteita varmasti tulee vielä ja jokainen päivä ei ole yhtä ilotulitusta, mutta omalla asenteella ja muiden ihmisten kuuntelulla ja ymmärtämisellä tulemme pääsemään vielä pitkälle.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2960223276236693008#allposts

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close