Tampere
28 Sep, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Minä alaisenasiKirjoittanut: Nelly Lähteenmäki - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Miten minua johdetaan, siinäpä vasta kysymys purtavaksi. Revenan BL antoi tämän aiheen meille ja tässä se tulee.

Olen luonteeltani johtaja tyyppinen, tartun asioihin rohkeasti ja vien niitä tehokkaasti eteenpäin. Nyt kuitenkin pitää kiepsauttaa minulle ominainen tapa toimia ympäri ja miettiä sitä, miten joku muu voi johtaa minua vai annanko muiden edes johtaa minua?

 

Luonteenani olen hyvin järjestelmällinen, suunnitelmallinen ja tarkka. Kun tutkiskelen ympäristöäni kotitoimistossa huomaan järjestelmällisyyteni näkyvän hyvin selvästi. Pöytäni on siisti ja tavaroille on paikkansa. Kalenteri on täytetty minuutilleen ja suunniteltu aina vähintään viikoksi eteenpäin.

 

Kaaos tukahduttaa minut, en pysty toimimaan sotkuisessa tilassa enkä tykkää lainkaan ”katsotaan mitä päivä tuo” -asenteesta. Säännöt ovat minulle myös todella tärkeitä, uskon että moniin asioihin on luotu oma säännöstönsä syystä ja sen noudattaminen on minulle tärkeää. Nyt esimerkiksi, jos mietimme Koronaa ja sen tuomia sääntöjä Proakatemian tiloissa liikkumiselle on minun aivan käsittämätöntä ymmärtää ihmisiä, jotka näitä ei pysty noudattamaan. Sääntöjen noudattamatta jättäminen näyttäytyy minulle ihmisten itsekkyytenä, vaikka ymmärrän täysin, että rajojen rikkominen on tosinaan tarpeellista en silti itse sitä pysty tekemään ja harvoin edes ymmärtämään. Tästä syystä sanoisinkin, että en ole mikään helppo johdettava, koska sääntöjen rikkomista hyvin harvoin sallin edes johtajaltani.  Minulle on myös hyvin tärkeää, että lupauksista pidetään kiinni ja sovitut tehtävät hoidetaan.

 

Minulla on aina kunnioitusta suoraan titteliä kohtaan. Jos siis päädyn sinun alaiseksesi, ei meidän tarvitse taistella valta-asemista tai siitä noudatanko käskyjä. Ne ovat minulle sisään kirjoitettuja sääntöjä, joita taas kerran tulee noudattaa. Vaikka juuri työtä ei tarvitse tehdä kunnioitukseni saamiseksi, minulla on tiettyjä standardeja, joita tulee noudattaa jotta kunnioitus säilyisi. Nämä standardit perustuvat pitkälti omiin arvoihini ja olenkin huomannut, että jos nämä asiat eivät ole minun johtajalleni tärkeitä en minä voi hänelle työskennellä koska kunnioitus ja luottamus välillämme rikkoontuu ajanmyötä ja ilman niitä minä voin huonosti. Tärkeimpänä nousee tasa-arvo ja heti perässä oikeudenmukaisuus.

 

Kaipaan johtajalta vahvaa auktoriteettia, en odota ihmeitä eikä johtajan tarvitse tietää kaikkea. On ok sanoa en tiedä, mutta samaan aikaan pitää tietää suunta, minne olemme menossa. Jos johtajaltani puuttuu auktoriteetti, otan sen itse, enkä tee sitä mielelläni, teen sen pakosta. Auktoriteetin puute on minulle yhtä kuin kaaos missä en pysty toimimaan ja jotain vaan on tehtävä asialle. Sanoisin että tehokkaammillani olen hyvinkin tiukan johtajan alaisuudessa, se luo minulle turvallisuuden tunteen ja vapauttaa minun resurssini käytettäväksi omaan projektiini.
Sanoisin myös olevani aika luotettava alainen, jos annat minulle tehtävän varmasti hoidan sen ja vieläpä ajoissa, koska olen suorittaja tyyppi.

 

Mietin pitkään tätä esseetä ja reflektoin paljon kokemuksiani työelämään, sillä olenhan ollut aina jonkun alainen. Tavallaan mietin että osaisin varmasti sanoa nämä kaikki asiat suoralta kädeltä mutta esseetä kirjoittaessa jouduin pohtiin näitä hieman syvällisemmin. Ehkä tämän ansiosta ymmärrän nyt itseänikin paremmin myös johtajana.

Kommentit
  • Johanna Rita

    Kiitos Nelly <3 Oot ollut aika yllättäväkin tukipilari miulle miun BL-kauden aikana, ja oon alkanut arvostamaan koko ajan enemmän ja enemmän siun organisointikykyä! On huojentavaa, kun hoidat asioita säntillisesti ja ajallaan, koska se helpottaa ihan hirveesti miun työtä (ja oot myös kullanarvoinen muistuttelija sillo, ku miulla pyörii 150 asiaa yhtä aikaa päässä). Miun taas ei tarvii ikinä miettiä, että sinuu pitäis muistuttaa jostain asiasta kahta kertaa, koska tiien, että se on jo hoidossa. Oon välillä ite aika kaaos, ja sillo on hyvä, ku lähellä on ihminen, joka ei sitä ole 😀

    24.11.2020
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close