Tampere
05 Jun, Monday
12° C

Proakatemian esseepankki

Milleniaali sukupolvemmeKirjoittanut: Johannes Mäkinen - tiimistä Waure.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Hyvät, pahat ja milleniaalit - Miten meitä tulisi johtaa
Atte Mellanen
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Sanotaan se suoraan, me olemme laiska sukupolvi. Ja kun sanon ”me” tarkoitan sillä myös itseäni. Se ei tarkoita sitä että emme haluaisi tuloksia tai, että meillä ei olisi haaveita. Se ei tarkoita että emme olisi valmiita tekemään töitä. Olemme vain äärimmäisen mukavuuden haluisia. Haaveilemme  isoista tuloksista minimaalisella vaivalla. Miksi haluaisin tehdä jotain mikä ei ole mielestäni kivaa? Vaikeasti johdettava, kärsimätön, itsekeskeinen, keskittymiskyvytön, laiska.”  Näin Suomalainen yritysjohto kuvailee meitä ja meidän sukupolveamme, työelämän nuorinta aaltoa, vuosina 1980–2000 syntyneitä millenniaaleja. Monella nuorella itseänsä jatkuvasti kehittävällä yrittäjällä tämän tapainen teksti iskee helposti tunteisiin.

 

Vanhempani tapasivat välillä naureskella minulle, koska olin heidän mielestään varsinainen ”yrittäjä”. Kauheasti yritettiin mutta tuloksia ei tullut sen kummemmin. Minulla on ollut monesti miljoona ideaa tekeillä mutta olen enemmän ja vähemmän onnistunut saattamaan vain murto-osan tekeleistäni maaliin.

Yleisesti tuntuu siltä, että yrittäminenkin on kivaa siihen asti kunnes töitä pitää ruveta oikeasti tekemään. Kirjanpito, laskuttaminen ja oikeasti fyysisen työn tekeminen ja palveluiden tuottaminen asiakkaalle ei tunnukaan napostelevan yhtä paljon kuin oikean filtterin valitseminen instagramiin. Työ on kuitenkin aina työtä. Yrittäminenkin muuttuu lopulta työksi. Työn tekemiselle ominainen tunnuspiirre tuppaa olemaan se, että välillä täytyy tehdä myös asioita jotka ei ole  niin kivoja. Ja jos joku ei ole meistä kivaa niin sehän meitä laiskottaa.

 

Tästä huolimatta tavoitteemme on erittäin korkealla. Tähtäämme kauas ja uuteen työpaikkaan astuessamme mietimme jo valmiiksi seuravaa vaihtoehtoa. Tahdomme kehittää itseämme, menestyä elämässämme. Varsinkin Proakatemialle hakeutuu paljon tavoitteitansa jahtaavia ihmisiä, joilla on ovista sisään astuessaan jo suuret tavoitteet tuleville vuosille. Kun yhdistämme valtavan tavoitteellisuuden ja aiemmin mainitsemani kärsimättömyyden sekä keskittymiskyvyn totaalisen puutteen on lopputulos meille kryptoniittiä. Täydellinen resepti loppuun palamiseen ja työ-uupumukseen on valmis. Huolestuttavaa ei siis ole ainoastaan sukupolvemme sitouttamisen vaikeus, vaan myös milleniaalien henkinen jaksaminen.

 

 

Kaiken edellä mainitsemani perusteella olemme siis työnantajan pahimpia painajaisia. Loppuun palavia vätyksiä ilman kunnollista keskittymiskykyä tai sitoutumista. Sukupolvia paljon tutkineen Bruce Tulganin mukaan on kuitenkin huomioitava, että oikein ymmärrettynä millenniaalit tulevat olemaan todellisuudessa lupaavin ja parhaiten suoriutuva sukupolvi tähän mennessä. Olemme äärimmäisen kokeilunhaluisia, uskomme itseemme ja olemme korkeammin koulutettuja kuin yksikään aikaisempi sukupolvi. Olemme tavoiteorientoituneita, ja haluamme jatkuvasti kehittää itseämme.Me uskomme, että kova työ palkitaan, ja mukavuudenhalusta huolimatta meillä on korkeat odotukset menestymisellemme. Muutetaan yhdessä tuo edellämainitsemani johdon käsitys meistä.

 

Waurea johtaessani olen pyrkinytkään perehtymään juuri tämän milleniaalisen sukupolven toimintatapoihin, ja koettanut selvittää sekä testata mitkä olisivat parhaita tapoja johtaa meitä tuloksiin. Milleniaaleilla on jatkuva tarve kehittää itseään. Työn teko onkin tälle toiminnolle ilmeinen väylä. Mikäli emme koe työtämme kehittäväksi tai antoisaksi me kyllästymme. Avain toiminto on siis löytää työnteolle oikea motiivi ja ruokkia sitä parhaansa mukaan. Me tarvitsemme yksilöllistä kohtelua ja meidän tarpeisiimme pureutumista. Tarvitsemme henkilökohtaisia tavoitteita ja jonkun seuraamaan niitä. Vaadimme haasteita ja haluamme päästä näyttämään muille oman osaamisemme. Olemme valmiita tekemään töitä vaikka 90 tuntia viikossa, jos se antaa meille tarpeeksi vastinetta ja kantaa hedelmää.

 

Oikeanlainen johtaja asettaa meille sopivan haastavia tavotteita, jotka koemme myös itse hyödyllisiksi. Sen jälkeen pitää pitää huolta vain työn seurannasta, sekä yksilön hyvinvoinnista ja energiatasoista. Kuten mainittu, me olemme suorittajia jotka palavat helposti loppuun ja kyllästyvät. Läpinäkyvä toiminta, tavoitteiden ja etenemisen seuranta sekä tehokas viestintä ovat kaipaamiamme elementtejä. Meillä on ominaisuuksiemme takia paljon tietotaitoa ja kunnianhimoa. Me luomme tulevaisuutemme. Näytetään että meistä on johonkin.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close