Tampere
25 Feb, Sunday
2° C

Proakatemian esseepankki

Millaista johtamista Hurma tarvitsee viimeisenä syksynä?Kirjoittanut: Juho Vähätalo - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Millaista johtamista Hurma tarvitsee viimeisenä syksynä?

 

Tämä oli torstai aamun pajan aiheena ja pajan tavoitteena oli kirkastaa tulevan syksyn sisältöä ja odotuksia syksyyn ja syksyn vastuurooleihin hakeville hurmalaisille. Paja lähti liikkeelle kierroksella, jossa käytiin odotuksia pajan lopputulemalle. Odotuksista nousi esiin mm. toive konkreettisista asioista, mitä Hurman uudelta jorylta vaaditaan, toivotaan ja odotetaan, lähdetäänkö joryn rakennetta muuttamaan nykyisestä mallista vai pysytäänkö samassa ja luonnollisesti odotettiin myös, että kuullaan ketkä ovat kiinnostuneita viimeisen syksyn vastuurooleista.

 

Ensimmäisenä lähdettiin pureutumaan tarkemmin joryn rakenteeseen. Tänä keväänä Hurman jory on ollut pienempi kuin aiemmin. Jory koostui BL ja HR henkilöistä, joiden lisäksi joryyn kuului Final Campin projektipäällikkö.

Tiimin keskustelussa ei mietitty vielä ollenkaan, että pysyykö FinalCamp projektin vetäjä joryssa myös syksyllä, mutta oma kokemukseni tästä keväästä puoltaa sitä ajatusta. Kolmannet aivot tiimin joryssa ovat erittäin tärkeät. Joryn kokoonpanosta tuli keskustelussa hyvää palautetta ja todettiin, että kolmen hengen jorykopla on toimiva konsepti meidän kokoisessa tiimissä. Palautetta tuli silti siitä, että vastuunjakoa eri roolien välillä voisi vielä terävöittää. Lopputulemaksi tästä keskustelusta voi tulkita, että nykyistä rakennetta ei ole välttämätöntä lähteä muuttamaan.

 

Pajan käännekohdaksi nostaisin sen, kun matkustimme ajassa eteenpäin, joulukuuhun 2020 ja aloimme käydä motorolaa viimeisestä syksystä. Tämä idea nousi tiimiltä kesken pajan ja se sytytti keskustelun aivan uudelle tasolle. Nurinkurinen motorola vapautti ajatuksia ja antoi luvan unelmoida tulevan syksyn tavoitteita ja toiveita. Liikevaihtoennätys, projektien kukoistus ja Hurman tarjoama yllättävä mahdollisuus yrittäjyyteen akatemia-ajan jälkeen nousi keskustelusta esiin. Haaveet Final Campin laajentamisesta useampaan maahan ja myyntipäiväennätyksen saavuttamisesta tuli useammankin suusta.

 

Nurinkurisen motorolan ansiosta uudella jorylla on paljon tiimiläisten sanoittamia haaveita ohjenuoraksi syksyä varten. Kävimme myös jo ennakkoon palautetta itse joryn toiminnasta tulevan syksyn osalta. Jory sai ennakkoon kehuja rajun rakkaudellisesta johtamistavastaan ja  yksilöiden valmentamisesta ja tukemisesta. Uutta jorya kannustettiin keskittymään enemmän epäonnistumisista etenemiseen eikä niistä voivottelemiseen. Myös ajatuksen siemen valmistumisen jälkeisestä toiminnasta kylvettiin, ettei pakka leviä kun tutkintotodistukset on jaettu.

 

Kun nurinkurinen motorola oli käyty läpi, annettiin vastuurooleista kiinnostuneille tilaa kommentoida odotuksia ja ilmaista kiinnostustaan rooleja kohtaan. Liekö lennokkaan keskustelun ansiota, vai viimeisen tilaisuuden tuomaa painetta, että vastuurooleihin oli useita kiinnostuneita. Päädyimme siihen, että ensi viikolla halukkaat saavat kertoa tarkemmin ajatuksensa tiimin johtamiseen ja valitsemme dialogin ja tarvittaessa äänestyksen avulla meille uuden johtajan. Tämän uuden johtajan vastuulla on rakentaa ja rekrytä itselleen johtoryhmä, jolla viimeistä syksyä lähdetään taklaamaan. Mielenkiinnolla odotan, että millaisen joryn saamme kasaan. Pajassa käyty keskustelu asetti korkeat odotukset vastuurooleihin pyrkiville ja uskon, että nyt meillä on aivan älyttömän motivoituneita hakijoita näihin pesteihin.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close