Tampere
04 Dec, Sunday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Mikä ratkaisee start-up yritysten menestymisessä?Kirjoittanut: Atte Westerberg - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Suurin osa perustetuista start-upeista epäonnistuu. Mutta miksi? Oliko idea tarpeeksi hyvä lopulta? Toimiko tiimin dynamiikka ja työskentely tarpeeksi hyvin? Oliko liiketoimintamalli tarpeeksi tuottava? Kaatuiko yritys rahoitukseen? Oliko start-upin ajoitus oikea maailmalle? Katsoin Bill Grossin Ted Talkin aiheesta ”The single biggest reason why start-ups succeed”. Kuka on Bill Gross? Hän on start-up yritysten perustaja ja hän on perusti ensimmäisen yrityksensä jo 12-vuotiaana. Noin 20 vuotta sitten hän perusti yrityksen, joka perustaa start-up yrityksiä. Viimeisen 20 vuoden aikana niitä on perustettu yli 100. Näiden start-up yritysten joukosta löytyy suuria onnistumisia sekä epäonnistumisia. Nämä hyvin erilaiset yritysten tarinat ovat saaneet Bill Grossin kiinnostumaan start-uppien menestystekijöistä. Mitä ne ovat? 

Hän on koonnut listan ”5 Essential Elements that Lead to Success” Idea, Tiimi, Liiketoimintamalli, Rahoitus ja Ajoitus. Tämän jälkeen hän tarkasteli yli 200 start-up yritystä ja pisteytti ne näiden viiden menestystekijän listan mukaisesti. Mitä sinä veikkaat? Mikä näistä viidestä tärkeästä menestystekijästä on se kaikista merkittävin? Idea, Tiimi, Liiketoimintamalli, Rahoitus vai Ajoitus? Itse ajattelin, että sen on pakko olla Idea tai Tiimi. Tutkimuksen lopputuloksena oli kuitenkin Ajoitus. Idea on erittäin tärkeä, mutta jos maailma ei ole valmis vielä sille, niin sillä ei ole merkitystä. Mikä sinun mielestäsi on ratkaiseva tekijä start-up yrityksen menestyksessä?

 

Lähteet:

Gross, B. 2.6.2015. The single biggest reason why start-ups succeed | Bill Gross. You-Tube video. https://www.youtube.com/watch?v=bNpx7gpSqbY

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close