Tampere
01 Feb, Wednesday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Matkani ProakatemiallaKirjoittanut: Eetu Kamppuri - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Terveisiä Kaliforniasta! Se olisi sitten meikän mannekiinilla opinnot viimeistä silausta vaille valmiit. Nyt voisikin olla todella hyvä hetki vilkaista hieman almanakassa taaksepäin ja käydä tätä hienoa taivalta läpi esseen muodossa. Toivottavasti lukijalle saadaan irroitettua muutamia hyviä koppeja, sekä antaa neuvoja mahdollisiin vaikeisiin tilanteisiin.

 

Odotukseni Proakatemiasta?

Odotukseni Proakatemiasta enne siellä aloittamistani olivat melko selkeät. Olin satavarma, että se paikka sopii minulle. Työskentelytavoista ja itse yhteisöstä en osannut odottaa mitään. Itselleni odotuksilla ei muutenkaan juuri ole väliä, sillä olen todella spontaani ihminen. Haluankin jopa, että ennakko-odotukseni eivät peilaa asioita, joihin ryhdyn elämässä. Tiesin myös, että tulen tappaamaan kanssani samanmielisiä ihmisiä, ja että työskentely heidän kanssaan tulee olemaan jotain sellaista, mitä en ole aikaisemmin kokenut.

 

Mitä osasin, millainen olin ihmisenä ennen Proakatemiaa?

Ennen Proakatemiaa taitoni perustuivat pääsääntöisesti työelämässä kerryttämiini taitoihin. Näitä olivat mm. kaupassa työskennellessä opitut taidot, kuten tunneälytaidot ja asiakaspalvelu. Olen myös ylipäätään ollut aina ahkera tekemään töitä, joten työnteon moraalin voisi kuvitella olevan yksi taidoistani. Luulin myös osaavani johtaa, sillä armeijassa johtajakoulutukseni meni mallikkaasti. Proakatemialle päästyäni totesin kuitenkin pian, että minulla ei ole tiettyjä johtajilta vaadittavia ominaisuuksia, kuten päätösten läpivientikykyä. Ihmisenä ennen Proakatemiaa olin kovin sosiaalinen ja aktiivinen, mutta en esimerkiksi pitänyt ollenkaan konflikteista, ja olin myös herkkä. Tämä tarkoittaa sitä, että saadessani rakentavaa palautetta saatoin helposti pahoittaa mieleni.

 

Millainen olen ihmisenä nyt ja mitä osaan ammatillisesti?

Nykyään näen kaiken rakentavan, huonostikin annetun palautteen mahdollisuutena oppia. Pyrin antamaan palautetta rehellisesti riippumatta tilanteeseen sidotusta tunneskaalasta. Pystyn nykyään käsittelemään tunteitani kypsemmin, enkä anna niiden haitata työntekoani. Suurimpana ammatillisena taitona nostan tietenkin videotuotannon. Osaan nykyään kuvata, editoida, ohjata, äänittää ja käsikirjoittaa. Tämän kaiken olen oppinut 99 prosenttisesti tekemällä, jolloin oppiminen on myös nopeampaan. Videotuotannon lisäksi osaan käsitellä liiketoimintaa, arvioida yrityksen kannattavuutta sekä käydä myyntitneuvotteluja. Myynnin oppimisessa erheistä oppimisella on ollut valtava merkitys.

 

Hienointa Proakatemialla?

Hienointa Proakatemialla on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihmiset. Koko yhteisö koostuu ihmisistä, joilla on aivan valtava potentiaali. Kun tätä potentiaalia risteytetään erilaisten projektien tai muun toiminnan avulla, muodostuu uskomattoman hieno kokonaisuus, missä yksilöllä on valtavat oppimisen mahdollisuudet, sekä aito mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää yhteisöä.

 

Paras projekti?

Totta kai Heimoo Films. On etuoikeutettu olo olla esimerkki siitä, mihin Proakatemialla on parhaimmillaan mahdollisuudet päästä. Siihen tilanteeseen, että ennen valmistumistasi sinulla on kasassa timanttinen porukka, jolla on yhteiset tavoitteet ja joka tuntee toisensa äärimmäisen hyvin. Tällaisella poppoolla on äärimmäisen suuret mahdollisuudet yrittäjyyden taipaleen alkupäässä. Heimo Films tullaan yhtiöittämään vuoden 2020 alussa, ja siitä lähdetäänkin poikien kanssa sitten rakentamaan omaa yhteistä liiketoimintaa, Suomen yhteisöllisintä videotuotantoyritystä.

 

Paras kirja?

Paras. Erik Bertrand Larssenin kirja “Paras” on ehdottomasti mieleenpainuvin teos, koska siinä autetaan jokaista lukijaa löytämään prempi versio itsestään. Se on äärimmäisen loistava teos ihmiselle, joka tarvitsee motivaatioboostia.

 

Ikimuistoisin paja?

En osaa erottaa yhtä tiettyä, mutta mielestäni Valuen mökkipajat ovat parasta mitä tiedän. Tuntuu, että jokaisen mökkipajan jälkeen tiimi on mennyt valtavan harppauksen eteenpäin. Mökkipajoista ikimuistoisimmaksi nostaisin ensimmäisen mökkipajan, missä käydään läpi ensimmäiset oppimissopimukset. Niiden tarkoituksena on avata oma historiansa uusille tiimiläisilleen niin paljon, kuin pystyy. Näin on tarkoitus kasvattaa luottamusta. Valuen ensimmäisessä mökkipajassa lähestulkoon kaikki tiimiläiset antoivat itsestään irti niin paljon kuin pystyivät. Siksi Value on tällä hetkellä huipputiimi.

 

Miten tästä eteenpäin?

Matkani elämässä jatkuu yrittäjänä videotuotantoalalla. En ole ikinä elämässäni ollut näin innoissani uudesta luvusta elämän kirjassa. Kaikista parasta tässä on se, että en tiedä ollenkaan, mikä on tilanne edes vuoden päästä. Tulevaisuus ei tällöin vaikuta päätöksiini, joten kaikki ovet ovat auki. Pidän viiden vuoden aikajänteellä montaakin asiaa mahdollisena. Toivon tietenkin, että Heimo Films kantaa hedelmää, kasvaa ja kehittyy. En kuitenkaan sulje pois työllistymisen mahdollisuutta, jossa Heimo Films toimisi ponnahduslautana. Ei auta kuin mennä eteenpäin.

 

Mitä oppeja otan mukaani?

Olen oppinut ensinnäkin itsestäni todella paljon. Osaan tarkastella ja kehittää omaa toimintaani todella paljon paremmin, kuin aikaisemmin. Lisäksi olen oppinut Proakatemialla aivan äärimmäisen käyttökelpoisen taidon, dialogin. Dialgoin avulla selviydyn mistä tahansa yrittäjyyden eteeni heittämistä haasteista.

 

Miten kehitän osaamistani tulevaisuudessa?

Palaute, palaute ja palaute. Aion aktiivisesti kuunnella, miten työskentelyni vaikuttaa muihin ihmisiin, ja kehittää toimintaani palautteen perusteella. En aio myöskään ikinä luopua tekemällä oppimisesta. Sen suhde tulee toki muuttumaan, mutta se tulee silti aina olemaan osa kehittymistäni. Aion myös opiskella enemmän myyntiä, johtamista ja strategiaa.

 

Hieno matka takana, mutta juuri sen matkan takia vielä hienompi edessä. Nämä ihmiset eivät tule koskaan katoamaan elämästäni, sillä he ovat tehneet siihen niin suuren vaikutuksen. Kehitys kehittyy, joten koko ajan pitää olla hereillä uuden oppimisen mahdollisuuksista. Tähän Proakatemia tarjoaa mainiot työkalut.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close