Tampere
25 Feb, Sunday
-0° C

Proakatemian esseepankki

Managerin blogisarja. osa 12.Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Esipuhe

 

Viimeisimmästä kirjoituksesta taitaa olla jo noin puoli vuotta aikaa. Myös pelit ovat olleet miltei kokonaan tauolla alkusyksystä lähtien. Neljä englanninkielistä NHL-artikkelia kirjoitin vuodenvaihteessa Draftgymille, joissa annoin vihjeitä pelaajavalintoihin tulevalle kierrokselle. Tauko peleistä teki hyvää ja huomasin, kuinka työllistävää hyvällä tasolla pelaaminen on. Aikaa on ollut nyt paljon kaikelle muulle.

Todennäköisesti pelit tulevat jatkumaan myös tästä eteenpäin hyvin pienellä volyymillä, ainakin tämän kevään. Painopiste siirtyy nyt enemmän oman yrityksen, Kahvikeisarinnan pyörittämiseen sekä Kahvikeisarinnalle tehtävään opinnäytetyöhön. Myös ruotsinkielenkoe on suoritettavana maaliskuussa.

Muutaman rundin pelailin kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana ja seuraavassa niistä hieman jälkianalyysiä.

 

WCOFH (World Cup of fantasy hockey)

 

FanTeam järjestää ensimmäisen kerran huhtikuussa fantasy jääkiekon mm-kilpailut. Nimi on toki harhaanjohtava, koska mukana on pääosin eurooppalaisia pelaajia, eikä esim. daily fantasyn emämaa Yhdysvallat ole ollenkaan mukana. Turnauksesta jaettava titteli on myös epävirallinen.

Finaaliturnaus pelataan huhtikuussa ja mukaan on mahdollista päästä satelliittiturnausten kautta tai maksamalla suoraan osallistumismaksu 330€ per joukkue. Finaalissa on 30k euron takuupotti. Enimmillään turnauksessa on tilaa 200 pelaajalle, jolloin potti nousee 60k euroon. Voittaja kuittaa palkintopotista mukavat 10-20k, riippuen osallistujamäärästä. Yksi pelaaja voi osallistua finaaliturnaukseen maksimissaan 10:llä joukkueella.

Nähdessäni turnauksen FanTeamin listoilla päätin pelata huvikseni pari karsintaturnausta. Tässä kävikin sitten perinteinen aloittelijan tuuri pitkän pelitauon jälkeen. Tästä seuraavassa hieman lisää.

Viime lauantain alkuillan turnauksessa oli viisi ottelua. Lähdin tutulla taktiikalla liikenteeseen, missä etsin vahvasti korreloivia kokonaisuuksia ja täydennän näitä eri joukkueiden laatupuolustajilla. Selkeä ykkösvalinta kierrokselle oli Bostonin ykkösketju, joka pelasi kotonaan surkeaa Detroitia vastaan. Tein yhteensä viisi joukkuetta ja kahdessa näistä oli tuo ketju kokoisuudessaan. Voittajatiimissäni oli lisäksi Edmontonin pelaajia, sekä Provorov Phlidelphiasta ja Burns San Josesta. Otin turnauksessa lopulta kaksoisvoiton, mutta tämä oli laiha lohtu, koska vain ykkönen voitti lipun Finaaliturnaukseen.

Olin myös seuraavalla kierroksella hyvin lähellä voittaa, mutta lopulta Kuningasmasa oli 0,45 pisteen turvin parempi. Suurin harmitus kohdistui siihen, etten pelannut näillä samoilla jengeillä myös pääturnauksissa. Pitkä tauko toi kuitenkin epävarmuutta ja halusin aloittaa varovasti. Tyytyväinen saa kuitenkin olla tuohon yhteen lippuun arvoltaan 330€, joka on finaaliin nyt voitettu.

Tähän ne onnistumiset sitten loppuivatkin ja seuraavat kierrokset menivät enemmän tai vähemmän penkin alle. Suurimpana mokana oli vaihtaa muutama päivä sitten pelatulla NHL-kierroksella viime hetkellä Eberle pois kokoonpanosta. Eberle teki lopulta ottelussa hattutempun.

Omaan pelaamiseeni kuuluu omien joukkueideni kriittinen tarkastelu jälkeenpäin. Joskus, kun käy niin, että hyvällä joukkueella häviää ja huonolla voittaa. Sattuman merkitys pelissä on kuitenkin suuri ja tuloksia tulisi enemmän arvioida oman prosessin laadun kautta eikä yksittäisten tulosten. Eberlen vaihtaminen viime hetkellä oli virhe, joka tässä tapauksessa perustui omaan epävarmuuteen pitkän pelitauon jälkeen.

Kahdella viime kierroksella olen, päässyt taas takasin hevosen selkään. NHL-pääturnauksesta tuli toinen sija ti-ke välisenä yönä. Ja viime yönä NHL-pääturnauksesta kolmas sija sekä jaettu ykkössija WCOFH -sateliitista. Kolmossijasta huolimatta ykkössija oli myös hyvin lähellä. Fantasypelaajan vaikein tilanne on mielestäni tehdä päätös kahden miltei tasavahvan pelaajan välillä. Viime yönä ”jouduin” valitsemaan Girardin ja Dahlinin välillä, jotka pelasivat ottelussa vastakkain. Valitsin Dahlinin vaikka olivat vierasottelussaan altavastaajan asemassa. Dahlin pelaa Buffalon ykkösylivoimassa ja Girard Coloradon kakkosylivoimassa pienillä minuuteilla. Tästä huolimatta valitsin mielestäni oikein, vaikka Girardin valinta olisi tuonut voitot sekä pääturnauksesta, että WCOFH -sateliitista.

 

Jääkiekon budjetti

NHL-turnauksissa budjetti on useamman ottelun kierroksilla 92m, joka on mielestäni aivan liian paljon. Tämä vähentää huomattavasti taidon merkitystä pelaamisessa, koska voit käytännössä valita tiimiisi ketkä vaan pelaajat. Yksi seikka, joka aiemmin erotti hyvät pelaajat huonommista, oli juurikin pelipaikkaansa nähden liian halpojen pelaajien löytyminen. Nyt tuota taustatyötä ei tarvitse tehdä käytännössä ollenkaan. Vaikka muutos onkin huono, niin se sopii itselleni tähän tilanteeseen hyvin, koska aikaa taustatyön tekemiseen ei tarvitse varata niin paljon. Nykymarkkinassa edun saa myös pelaamalla puhtaasi todennäköisyyksien kautta ja luottamalla vahvaan korrelaatioon tiimeissään. Myös maalivahdin merkitys on korostunut alkukaudesta tehtyjen pisteuudistuksien kautta.

 

Loppusanat

Pitkän pelitauon jälkeen huomasin selkeästi mikä daily fantasyssä itseäni kiehtoo. Rahalla pelaaminen tuo aina oman jännityksen ja hyvän pelaajan onkin mahdollista tehdä mukavaa lisätienestiä fantasyssä. Raha ei kuitenkaan ole itselleni se merkittävin tekijä vaan nimenomaan älylliset haasteet mitkä peli tuo tullessaan. Tulee rakentaa mahdollisimman tuottavia kokonaisuuksia, jotka kuitenkin jotenkin eroavat siitä mitä muut fantasypelaajat tekevät.

 

 

Lähteet:

 

https://draftgym.com/fantasy-nhl-february-20

https://draftgym.com/nhl-spotlight-stacks-february-13

https://draftgym.com/what-is-wrong-with-92m-hockey-games-on-fanteam

https://www.nhl.com/

https://rotogrinders.com/lineups/nhl?site=draftkings

https://fi.betbrain.com/ice-hockey/united-states/nhl/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close