Tampere
28 Nov, Monday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Managerin blogisarja. Osa 10.Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Oma kelkka on nyt vahvasti kääntymässä kokonaan jääkiekon suuntaan. Harkitsen tosissani jättäväni huomisen Valioliigan päätöskierroksen väliin. Jotenkin tuo jalkapallo ei vain tunnu omalta jutulta ja myöskin tulos sinä on ollut hyvin heikkoa. Näin kaikki voimavarat ja taidot voisi keskittää siihen missä on jo nyt hyvä. Muutenkin elämäntilanne on nyt sellainen, että muutakin tekemistä riittää yllin kyllin. Olen myös viime ajat taistellut voimakasta väsymystä ja uupumusta vastaan, jonka takia muutama koulupäiväkin on jäänyt väliin. Oikeastaan on ollut vaikea olla tyytyväinen omaan elämään. Stressi on ollut voimakasta. Tämänkin vuoksi kuormaa on hyvä keventää ja yrittää löytää taas iloa tekemiseen. Tätä olenkin pohtinut viime aikoina paljon, että mihin rajalliset voimavarat on hyvä keskittää. Koko tämän vuoden teema on oikeastaan ollut sen oman jutun hakeminen ja tästä huomenna tarkemmin blogiesseen muodossa.

 

Tässä kirjoituksessa paneudun perjantaina alkaneisiin jääkiekon MM-kilpailuihin ja siihen, mikä on mahdollisesti jo nyt omassa pelaamisessa onnistunut ja missä on parannettavaa. Fanteam on myös hiukan muuttanut turnausten sääntöjä, jonka seurauksena omaa taktiikkaa on hyvä pohtia uudelleen.

 

Itse en arvosta jääkiekon MM-kilpailuja kovinkaan korkealle. Itselleni kyseessä on aina niin sanottu ”häviäjien turnaus”, ainakin NHL-pelaajien kohdalla. Ne pelaajat, jotka ovat pudonneet Stanley Cup jahdista tulevat kisoihin, jos tulevat. Ja onhan se nähtävissä esimerkiksi Suomen NHL-pelaajien kohdalla, ettei kisoja hirveän korkealle arvosteta. Kieltäytymisiä on paljon. Toki poikkeuksiakin löytyy, kuten Venäjän maajoukkue, jota parhaatkin pelaajat saapuvat edustamaan melkein poikkeuksetta joka vuosi. Harmittavasti maajoukkueiden välillä ei ole enää parhaat vastaan parhaat turnausta, kun NHL ei päästä pelaajia Olympialaisiin ja World Cup on laitettu taas jäihin.

 

Fanteam on tänäkin vuonna aktiivisesti MM-kilpailuissa mukana ja tämän vuoksi tulee itsekin seurattua kisat tarkkaan, vaikka en turnausta hirveän korkealle arvostakaan. Viime vuonna tein ihan mukavan tilin mm-kiekossa ja samaa yritetään jälleen tänä vuonna.

 

Perjantai 10.5.

 

MM-kisat tuovat aina oman erityisen haasteensa. Joidenkin maiden pelaajat ovat itselleni vieraita ja kokoonpanoja on hankala löytää etukäteen. Varsinkin erikoistilanteista tiedon hakeminen on toisinaan hankalaa. Kuka pelaa ylivoimaa? Hfboardsin selaaminen on yksi vaihtoehto sekä jotkut fantasia urheiluun keskittyneet sivut saattavat antaa vastauksia. Näitä sivuja ei kuitenkaan päivitetä aina säännöllisesti ja niinpä tieto saattaa olla muuttunut jo monta kertaa.

 

Lähdin perjantain kierrokselle varovaisella taktiikalla. Tein vain kaksi joukkuetta 20 €:n, 5€:n ja 1€:n sisäänpääsyn turnauksiin. Panostus kierrokselle pysyi siis hyvin maltillisena. Fanteam on muuttanut jääkiekon sääntöjä nyt niin, että kahdeksasta pelaajasta kaikki voi valita samasta joukkueesta. Ennen tämä määrä on ollut kolme pelaajaa per joukkue. Budjettia on myös nostettu huomattavan paljon, joten joukkueeseen voi valita useamman aivan ykköskorin pelaajan. Pelasin kummatkin joukkueeni Venäjän kautta, joka kohtasi avausottelussaan Norjan. Idea oli ohi pelata Ovechkinin ketju ja pelata vain ykkös- ja kolmoskenttää. Tämä onnistuikin täydellisesti, kun Ovechkinin ketju jäi ilman tehoja ja ketjun omistus oli miltei 50%. Samaan aikaan sekä ykkös-, että kolmosketju pääsi hyvin pisteille. Sijoituin lopulta turnauksessa toiseksi. Tuuriakin oli mukana, koska valitsin kentälliseen Venäjän puolustaja Nesterovin, joka ei pelannut ollenkaan ylivoimaa. Tuossa tilalla olisi ehdottomasti pitänyt olla joko Venäjän Orlov, Canadan Chabot, tai Ruotsin toinen ylivoimapuolustaja. Kaikki viimeksi mainitut jäivät kierroksella kokonaan ilman tehoja tai sitten hyvin vähille pisteille.

 

Lauantai 11.5.

 

Lauantaina sitten odotetusti kostautui eilen ”väärin” hyvään rahasijaan päättynyt kierros. Lähdin liian itsevarmana kokoamaan joukkueita. Muutenkin olin laiska ja tein ennakkotyön pikaisesti ja huonosti. Tein kaikki viisi riviä Sveitsin ja Saksan kautta, jotka kumpikin kohtasivat hyvin heikon vastustajan. Sveitsin ykköskenttä teki omassa ottelussaan hurjat tehot ja Berra maalilla piti nollan. Itsellä tuo kokonaisuus löytyy yhdestä kentällisestä. Saksa pelasi nihkeän ottelun voittaen niukasti ja näillä pisteillä ei tänään olla lähelläkään kärkeä. Oma virhe tapahtui siinä, etten hakenut tietoa siitä, kuka Sveitsin toisessa ylivoimassa pelaa. Olin ihmeissäni, kun näin Loeffelin pyörittämässä ykkösylivoimaa Josin sijaan! Lopulta Loeffel sitten sen maalin teki ja tähän kuihtui menestysmahdollisuudet tällä kierroksella. Loeffel tosin taisi olla monelle muullekin yllätys, sillä kärkipelaajista vain Khan pelaajan oli kentällisiin valinnut. Ihan mahtava haku Khanilta, jota pidän tällä hetkellä parhaana jääkiekon turnauspelaajana. Eilinen voitto uusiutuu hyvin todennäköisesti tänään, jopa kolmoisvoitto on Khanille mahdollinen. Itse saan olla tyytyväinen, jos rahoille pääsen. Omat takaisin olisi jo lottovoitto tältä kierrokselta.

 

Lauantain pelit olivat karu palautus maanpinnalle. Huomenna taas nöyrällä asenteella opiskelemaan tulevaa kierrosta ja jätetään se jalkapallon pelaaminen niille, jotka sen osaa!

 

 

 

 

 

Lähteet

 

https://draftgym.com/2019-iihf-wc-preview-denmark-norway-latvia/ [viittauspäivä 11.5.2019.]

https://draftgym.com/2019-iihf-wc-preview-usa-russia/ [viittauspäivä 11.5.2019.]

https://draftgym.com/2019-iihf-wc-preview-the-czech-republic-finland-switzerland/ [viittauspäivä 11.5.2019.]

https://draftgym.com/2019-iihf-wc-preview-canada-sweden/ [viittauspäivä 11.5.2019.]

https://draftgym.com/2019-iihf-wc-spotlight-stacks-11-05/ [viittauspäivä 11.5.2019.]

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close