Tampere
03 Dec, Sunday
-12° C

Proakatemian esseepankki

Managerin blogisarja. Osa 1.Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Managerin blogisarja. Osa 1.

Tällä kirjoituksella aloitan blogisarjan urastani Daily Fantasy Sports -pelaajana. Jos et vielä tiedä mistä ko. pelimuodossa on kyse, voit lukea aiemmin kirjoittamani blogiesseen aiheesta: http://esseepankki.proakatemia.fi/blogiessee-daily-fantasy-sports/. Tässä blogisarjassa käyn läpi mm. tuntemuksia, joita pelaaminen herättää, ajankäyttöä pelaamiseen liittyen, spekulointia hyvästä pelitaktiikasta sekä analysoin tekemiäni pelaajavalintoja jälkeenpäin. Vihjepalvelua tästä ei ole tulossa. En julkaise pelaajavalintojani ikinä ennen kierroksen alkua. Julkaisen blogisarjan todennäköisesti muuallakin Proakatemian esseepankin lisäksi. Blogisarja nimenä on ehkä hieman harhaanjohtava, koska tulen käyttämään kirjoituksissani laajasti eri lähteitä. “Blogikirjoitukset” ovat näin ollen enemmänkin esseitä.

Tällä hetkellä kuljen peliurani pahimmassa tappioputkessa. Turhautumista on ilmassa. Pelaajaurani aikana tienatuista palkintorahoista on nyt hävitty takaisin n.17%. Suurelta osin tähän vaikuttaa viime kesän jalkapallon MM-kilpailut sekä Englannin Valioliiga. Olen aiemmin pelaamisessani keskittynyt pääosin jääkiekkoon (Liiga & NHL) ja tehnyt hyvän tulokseni näillä sarjoilla. Sivuston jatkuvasti kasvava pelaajamäärä kuitenkin houkutteli lähtemään mukaan myös jalkapallon pelaamiseen, missä myös on tarjolla ylivoimaisesti suurimmat palkintorahat. Jalkapallossa toimivan taktiikan löytäminen on kuitenkin osoittautunut haastavaksi. Joukkueen rakentamisessa jääkiekkoon verrattuna on joitakin eroja. Tiedon hakemisen taito sekä kyky reagoida nopeasti korostuvat jalkapallon puolella entisestään. Liigan puolella esimerkiksi vahvistetut avauskokoonpanot on nähtävillä pelipäivinä jo klo 13. Jalkapallossa kokoonpanot vahvistetaan yleensä tunti ennen ottelun alkua. Tämä on itselleni tuottanut ehkä sen suurimman haasteen, kun avauskokoonpanossa ei olekaan ne pelaajat, joita olen siellä olettanut olevan. Jääkiekon puolella joukkueen rakentamiseen annettu aika on siis huomattavasti suurempi. Tämä harjoittelu on syönyt selvästi pelikassaani, mutta luotto omaan tekemiseen on kuitenkin korkealla. Kaiken voi oppia.

Liiga perjantaina 21.9.

Perjantai-ilta oli toivoa täynnä. Aiemmin päivällä olin tehnyt muutaman joukkueen 1000€-turnaukseen. Voitin turnauksen sekä kaksi muutakin joukkuettani nousivat rahasijoille. Sijoitetun rahan palautus kierrokselta oli n.436%. Pelitaktiikkana oli hakea maaleja Ilvekselle, joka pelasi kotona Sportia vastaan. Miinoitin Ilveksen kentät kokonaisuudessaan ja puuttuville paikoille valitsin mm. Jukureiden ja Pelicansin pelaajia. Tämä taktiikka onnistui tällä kertaa miltei täydellisesti.

Valioliiga lauantaina 22.9.

Lauantain alkoi yhden ottelun 5-a side turnauksella, missä vastakkain pelasivat Fulham ja Watford. Näiden yhden ottelun turnauksien pelaaminen ei ole tuotto-odotukseltaan hirveän kannattavaa. On todennäköistä, että ainakin yhdellä toisella pelaajalla on täsmälleen sama joukkue kuin sinulla. Lisäksi näissä turnauksissa on harvoin overlayta*, eli ilmaista rahaa ei ole jaossa. Tässä pelimuodossa toimiva taktiikka onkin rakentaa mahdollisimman optimaalinen joukkue, jota ei ole muilla pelaajilla. Tein pari joukkuetta tähän turnaukseen ja sain osuman. Sijoitettu raha tuli takaisin n.293%:n palautuksella. Fiilis oli tässä vaiheessa katossa. Näinkö se tappioputki tuli päätökseen? Ei aivan. Lähdin luottavaisin mielin lauantain pääturnaukseen, jossa palkintorahaa oli jaossa 20 000 euroa. Mielestäni kierroksella oli selkeästi kaksi ideaa joiden kautta pelata – Aguero ja Salah. Kokosin kaikki joukkueeni jommankumman näistä ympärille. Kaksi parasta halpaa hyökkääjää kierroksella mielestäni olivat Murray ja Arnautovic. Kumpikin pelaisivat kotonaan ja kumpikin ampuu joukkueensa pilkut. Lähdin rohkealla taktiikalla liikkeelle, koska Arnautovicin pelaaminen oli epävarmaa. Valitsin nämä pelaajat kaikkiin tiimeihini. Tällä kertaa riski ei kannattanut. Murray teki rikkeen omalla rangaistusalueellaan ja hankki näin pilkun vastustajalleen. Arnautovic seurasi ottelun katsomosta loukkaantumisen vuoksi. Näiden kahden pelaajan yhteen lasketut pisteet kierrokselta olivat 0. Jälkeenpäin on helppo analysoida taktiikan olleen turhan riskialtis. Sijoitetut rahan palautus kierrokselta oli n.24%.

Liiga 25.9.

Eiliseltä kierrokselta jäin suunnilleen omilleni, joka oli lottovoitto huomioiden, että en tajunnut lukea turnauksen sääntöjä. Turnauksessa oli mahdollista valita neljä pelaajaa samasta joukkueesta. Menin itse totutulla kolmella pelaajalla per joukkue.

Tästä jatketaan taas seuraavassa osassa.

*overlay = tällä tarkoitetaan tilannetta, jolloin palkintopotti on suhteessa suurempi osallistuvaan pelaajamäärään.

 

 

Lähteet

 

www.liiga.fi

www.draftgym.com

www.betbrain.com

www.fanteam.com

 

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close