Tampere
02 Dec, Saturday
-16° C

Proakatemian esseepankki

Lottovoittoa oppimassaKirjoittanut: Minna Järvinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Väitän, että tiedätte sen tunteen, kun huomaatte olevanne ainoa, joka ei ymmärrä puhuttavasta asiasta yhtään mitään. Ympärillänne ihmiset menevät aiheessa vain syvemmälle ja syvemmälle, ja näet, kuinka keskustelu lipuu vain kauemmaksi sinun ymmärryksestäsi. Sisimmässänne tunnette piston, että nämä asiat olet kuullut aikaisemmin ja sinun pitäisi tasan tarkkaan tietää tämä asia. Näin se ei kuitenkaan ole, aivoissa vain kilisee ja kolisee tyhjyyttä.

 

Minulle nämä hetket koittavat, kun puhutaan talousasioista tai matematiikasta ylipäätänsä. Olin nuorena siinä uskossa, että minun ei tarvitse käydä kouluja. Aikeissa oli jatkaa sukumme yritystä ja koska muutkin ovat pärjänneet siinä hommassa ilman kouluja, miksi en myös minä. Toisin kuitenkin kävi. Matematiikka on minun kompastuskiveni ja toivon enemmän kuin lottovoittoa, että se vain joku aamu ilmestyisi aivoihini. Kokonainen matikka ja talouslohko. Tätä saan varmasti odottaa yhtä kauan kuin lottovoittoa, varsinkaan kun en lottoa.

 

Proakatemialle tullessani havahduin, että meillä oli vain yksi talousmatematiikan kurssi, sekä kirjanpitokurssi. Näin meistä valmistuu yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomeja. Aivan käsittämätön ajatus, että Tamkilla ei ole korkeampaa kriteeriä tähän. Nyt joku kuitenkin ajattelee, että oma moka kun et osaa. Niin onkin! Olen nostanut Promisiassa tämän asian tapetille. Olemme luoneet tiimissämme kulttuurin, että kaikki saavat kysyä ne tyhmimmältäkin kuulostavat kysymykset ääneen. Minä olen se, josta näkee jo kauas, että tuo ei nyt ymmärrä sen taivaallista, kun puhutaan talousasioista.

 

Onneksemme (kyllä, meitä on muitakin, jotka eivät osaa!) Promisian taloustiimi osasi keksiä keinon koko porukan talousajattelun tukemiseksi. Heti syksyn alussa meillä oli talousaiheinen paja, missä kävimme todella perustason asioita läpi. Ilokseni huomasin, että jotain sinne kaaliin on tarttunut, kun kaikki sanaparit eivät menneet pieleen. On ilo olla osa Promisiaa, kun siellä on monipuolista osaamista ja jokaisella on halu auttaa muita.

 

Ennen talouspajaa Promisian tavoitteena oli, että jokainen lukisi talouskirjan. Oma lukemiseni oli mielenkiintoinen ja herättävä kokemus. Tämän avulla talousasiat eivät enää ole niin outo käsite ja tästä on hyvä jatkaa oppia. Itseasiassa on myönnettävä, että moni asia loksahti kohdalleen taloustiimin pitämän pajan ja talouskirjan lukemisen summana. Ehkä tämä ei olekaan niin vierasta kuin olin luullut. Tämän silmiä avaavan kokemuksen jälkeen haastan kaikki opiskelemaan enemmän talousasioita. Se voi koitua tulevaisuudessa isoksi lottovoitoksi, että on perehtynyt asioihin!

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close