


Liiketoiminnan kehitys verkossa
Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Intouduin lukemaan muiden akatemialaisten esseitä digitaalisesta liiketoiminnasta, koska tämän poikkeustilanteen vuoksi olemme joutuneet (ja saaneet!) panostaa omaan digitaaliseen alustaamme. Esseistä löysin hyviä näkökulmia, jotka vahvistivat sitä, että olemme matkalla oikeaan suuntaan. Vaikka toki kehitettävää löytyy koko ajan. Tärkeintä meille on saada edes jollain tavalla se sama laadukas ja luotettava kokemus meidän verkkokaupassa, mitä luomme kivijalkaliikkeessä. Ajattelinkin että voisimme tehdä anonyymisen kyselyn, jossa pyydämme palautetta meidän verkkokaupasta ja sen toimivuudesta. Sen avulla voisimme saada hyviä vinkkejä ja kehittää kauppaa entistä toimivammaksi. Tähän asti olemme saaneet erinomaista palautetta kaupan visuaalisuudesta ja miellyttävyydestä.
Toinen esseistä poimimani hyvä tarkastelun kohde oli innovaation diffuusioteoria, jolla pyritään luomaan helpompaa uuden omaksumista. Etenkin nyt kun meille on tullut uusia seuraajia paljon, olisi tärkeää tuoda esille meidän brändiä ja ajattelin että voisimme kokeilla sitä tämän teorian avulla:
- Tietoisuus
- Kiinnostuminen
- Arviointivaihe
- Kokeilu
- Omaksuminen.
Nähtäväksi jää muuttaako tämä ihmisten käyttäytymistä ja saammeko ihmiset omaksumaan meidän vision!
Alla esseet jotka luin, sekä kommentit esseisiin.
https://esseepankki.proakatemia.fi/tarkeimmat-sekunnit-ovat-ne-ensimmaiset/
Moikka Jimi! hyvää pohdintaa aiheesta ja tuo ulkopuolisen silmin tarkastelu on ehdottomasti asia, jota yrittäjä ei saa unohtaa.Verkkosivuilta ihmiset hakevat yllättävän paljon tietoa. Ihan liian usein ajatellaan, että ei niitä kukaan kuitenkaan katso, mutta vähintäänkin yhteystietoja ja aukioloaikoja katsotaan paljon nimenomaan verkkosivuilta, vaikka ne ovat selkeästi muissakin kanavissa. Ehkä edelleen nettisivuja pidetään luotettavimpana lähteenä oikealle tiedolle? Siksi olisikin varmasti tärkeää pitää siellä ajankohtaiset tiedot. Ulkoasusta olen kanssasi samaa mieltä, että ne kertovat paljon, mutta itselleni vielä tärkeämpää on sivujen käytettävyys. Luovutan hyvin helposti jos sivut ovat liian hankalat käyttää. Nettisivuissa palvelupolun miettiminen on mielestäni jopa tärkeämpää, kuin fyysisessä liikkeessä, koska siellä et kohtaa asiakasta ja voi olla avuksi heti, jos asiakas eleillään osoittaa ettei löydä etsimäänsä.
https://esseepankki.proakatemia.fi/liiketoiminnan-aloitus-minimibudjetilla/#comment-3351
Kiitos Auri hyvistä muistutuksista. Aihe oli minulle tuttu, mutta kun tietoa tulee niin paljon koko ajan, niin väkisinkin jotkut hyvätkin ideat ja ajatukset unohtuu. Yrityksen myynnissä todellakin kannattaa hyödyntää omaa henkilöbrändiä. Väittäisin että asiakas kyllä vaistoaa sen, jos yrittää näytellä jotain muuta kuin on. Teidänkin tiimissä on varmasti erilaisia persoonia ja jokaisella on oma tapansa kohdata asiakas. Meillä on täysin sama, mutta olemme keskustelleet ja käyneet läpi sen, mitkä ovat yrityksemme arvot ja kuinka meidän tulee ottaa ne huomioon, vaikka muuten saammekin olla omia itsejämme. Tämä siksi, että asiakas tunnistaa aina palvelun meihin, vaikka asiakaspalvelija välillä vaihtuisikin. Palvelussa ei saa näkyä suuria eroja mutta persoona tottakai saa! Tästä kannattaa tiimin sisällä puhua, jos ette ole vielä puhuneet. Esimerkiksi palvelupolun avulla ja kuinka haluatte kohdata asiakkaan kaikissa kontaktipisteissä niin, että brändi vahvistuu, mutta persoonat tulevat esille. 🙂
Mahtavaa, että teillä jokainen keskittyy eri kanaviin, se varmasti luo tehokkuutta työskentelyyn hurjasti!
https://esseepankki.proakatemia.fi/bear-market-2020/#comment-3352
Kiitos Antti! Olen ihan tosi untuvikko näissä pörssiasioissa, joten tämä avasi kivan kevyesti aiheeseen. Eli nyt osaan sanoa niistä edes jotain 😀 Kiinnostus heräsi ja ajattelinkin googlata että löytyykö suomalaisista yrityksistä vastaavia indeksejä. Vai oliko nuo Helsingin indeksit niitä? On kyllä karua miten paljon tämä korona vaikuttaa yrityksiin ja maailman (ja suomen) talouteen. Nyt jos koskaan, toivon että Suomessa tehtäisiin valintoja sillä perusteella, jotka luovat työtä Suomeen!
Moikka Arttu! Kiitos, super hyviä juttuja olit poiminut tähän esseeseen. Taidan ottaa tarkasteluun esseessä mainitsemasi innovaation diffuusioteorian ja katsoa olisiko siitä jotain apua brändäyksessä mitä tehdään markkinoinnin avulla. Nähtäväksi jää ja katsotaan mitä saadaan aikaan!
https://esseepankki.proakatemia.fi/tata-et-ole-tullut-ajatelleeksi-verkkokauppa-bisneksesta/
Hyvää pohdintaa tässäkin esseessä. Verkkokauppabisneksestä ajatellaan, että se on helppo sivutulon lähde. Todellisuudessa se on vähintään puolipäiväinen työ, varsinkin jos sillä tähtää pysyvyyteen. Trendaavia tuotteita kannattaa ehdottomasti olla tarjolla ja etenkin verkkokaupassa tarjontaa kannattaa olla enemmän kuin vain yksi tuote. Koska asiakas maksaa joka tapauksessa postikulut, haluaa hän todennäköisesti tilata muutakin kuin yhden tuotteen tai ainakin päästä valitsemaan laajasta tarjonnasta. Haluaisin kuitenkin ottaa tarkasteluun kommenttisi “Parasta on se, että jos myyjä esimerkiksi tilaa varastoon jokaista paitaa 10kpl, niin massatilausten alhainen kustannus takaa parhaimmillaan sen, että 1-2 myytyä paitaa kattaa tuotoillaan kaikki 10 tilattua paitaa. Loput voidaan myydä alessa pilkkahintaan, mutta silti tehdään voittoa!” En tiedä oliko tämä kirjasta vai oma päätelmä, mutta tästä haluaisin nostaa sellaisen näkökulman, että mitähän mahtaa ajatella asiakas, joka on ostanut paidan täydellä hinnalla ja huomaa pian että se onkin pilkkahinnalla alennuksessa? Itseäni ainakin ottaisi todella paljon päähän ja seuraava ajatukseni olisikin, että mistä tämän tuotteen hinta oikeasti koostuu, jos sitä voidaan myydä näin edullisesti. Tällaisella toiminnalla saatetaan tehdä todella paljon hallaa yrityksen pitkäjänteiselle toiminnalle, eli asiakkaat oppivat odottamaan alennusmyyntiä. Myös yrityksen luottamus saattaa horjua aika rajusti.