Tampere
11 Aug, Thursday
17° C

Proakatemian esseepankki

Lerning Lab 2020 omat ajatukset Valmentamisesta BlogiesseeKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Minä lähdin valmentamaan Tampereen ammattikorkeakoulun projektiin nimeltä Lerning Lab. Itse olin mukana viimevuonna saman kaltaisessa projektissa opiskelijan roolissa, joten konsepti oli minulle tuttu, sekä ihmiset kenen kanssa lähdin työskentelemään, olivat suurimaksi osaksi tuttuja. Itse en koskaan aikaisemmi ole toiminut valmentajana, joka on jännä ja haluaa oppia siitä lisää.

 

 

Lähdimme suuntailemaan toimintatapoja, aikataulua, sekä mitä pitää ottaa huomioon ensimmäisten viikkojen aikana. Tämä prosessi oli erittäin helppo, sillä kaikki pystyivät sanomaan mikä heistä toimisi ja dialogin avulla saimme sopivan rakenteen alkuviikolle sekä mitenkä tulevat viikot toimitaan.  Ensimmäisen viikko olisi raskas ja ei olisikaan arvannutkaan, että on rättiväsynyt sen jälkeen, ettei haluasi nähdä ihmisiä sillä olen erittäin ekstrovertti ja saan energiaa ihmisistä. Sekä tulevat viikot eivät mene niin kun suunitelimme. Onneksi muutokset eivät olleet isoja, joten ei tarvinnut pommilla räjäyttää vanhoja suunnitelmia vähän vain tuunata niitä.

 

 

Minulla on parina Marianne, joka on yksi MaindMe perustajista. Hän oli valmentajana viimevuonna periaatteessa samassa projektissa Monan kanssa, joka on toinen puolisko yrityksessä. Olen tuntenut Mariannen ensimmäisestä vuodesta, jolloin olimme samassa virtuaalisessa firmassa, joten työskentely yhdessä oli tuttua ja helppoa. Meillä on sellainen haaste, että olemme molemmat ekstroverttejä, sekä nopeita ajattelemaan, joten se tarkoittaa sitä, että joskus ei malta odottaa. Meille 1 minuutin hiljaisuutta tuntuu ikuisuudelta. Me Ollemme huomanneet hiljaisuuden tärkeyden, sillä silloin, kun on introverteista kyse yleensä he haluavat hetken miettiä aisaa ja sitten sanoa kokonaisia ajatuksia. Jos me valmentajat ei anneta sille saumaa niin mitenkä he saavat ikinään sanottua mitään meille tai puhumattakaan tiimille.

 

Samalla on mielenkiintoista se, että vaikka on oppinut paljon asioita Proakatemialla ja pystyy omalla kokemuksella sanomaan niitä, silti on vielä pitkä matka eteenpäin, että olisi mestari tiimiläinen, jos sellainen titteli on edes mahdollista tulevaisuudessa. Samalla miettii sitä, että haluaa olla valmentaja ja on ollut paljon mitä on oppinut kuluvan kuukauden aikana sekä haluaa oppi paljon lisää. Tässä on vielä jäljellä 1,5 viikko näkee mitä tulevaisuus tuo tulessaan sekä haluanko tulevaisuudessakin tehdä valmentajan töitä.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close