Tampere
21 Feb, Wednesday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Lenita Airisto – Elämäni ja isänmaaniKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Lenita Airisto – Elämäni ja isänmaani

 

Ah, upea Lenita! Todellinen woman crush, jonka kirjoittama kirja omasta elämästään vain vahvisti ihastustani. Kaiken lisäksi Lenitan elämänkerta ei ollut nivottu tylsiin, pelkkää tekstiä pursuaviin kirjan kansiin vaan siitä oli luotu aikakauslehteä muistuttava mielenkiintoinen kokonaisuus. Mikä minua eniten ihastutti tässä kirjassa, oli se, miten Lenita on rikkonut koko elämänsä rajoja. Lisäksi hän ei ole tehnyt mitään sen takia, kuin muutkin tekevät tai että niin odotetaan naisen tekevän. Itselleni toivoisin monia piirteitä häneltä, kuten rohkeus, ennakkoluulottomuus ja spontaanius.  

Ihmisille jotka eivät tunne Lenita Airiston historiaa, kerron sen lyhyesti. Lenita on syntynyt 30-luvun loppupuolella ja on muunmoassa suomen neito, vuoden nainen sekä tunnettu TV-persoona. Mistä hänet tunnetaan parhaiten, on se mitä hän on tehnyt Suomen viennin eteen. Lukuiset Lenita-show’t maailmalla ovat luoneet ihastuttavaa Suomikuvaa ja tuoneet maailman tietoisuuteen mystisen Suomemme.

Kaikkien aloittelevien yrittäjänaisten tai miksei miestenkin, tulisi tutustua Lenitan tarinaan. Se on valtavan innoittava ja kertoo sen, että suurta menestystarinaa ei pelkällä koulutuksella luoda. Olen huomannut, että usein monet suuret jutut lähtevät ahdingosta tai pakkoraosta. Lenitalla se ei mennyt ihan niin mustavalkoisesti, mutta ahtaalle hänkin on joutunut.

Kaikki alkoi Suomenneito kilpailun voitosta, joka vei Lenitan puoleksi vuodeksi Amerikkaan 50-luvulla. Paluumatkalla New Yorkista Eurooppaan laivalla, tapahtui jotain todella tärkeää hänen tulevaisuuden kannalta. Lenitan mennessä yksin syömään illallista laivalla, pyysi hän mukavaa pöytäseuruetta hovimestarilta. Hovimestari ohjasi Lenitan pöytään, jossa istui yhdeksän miestä, he olivat sen ajan suurimmat liikemiehet Suomessa. Tästä Lenita sai loppuelämäkseen korvaamattomat kontaktit, joidenka merkitys on tänä päivänä meille jopa vielä suurempi kuin tuolloin hänelle. Minun pitäisi opetella pyytämään enemmän apua, koska monesti sitä saa, kun vain uskaltaa pyytää. Kontaktejakin löytyy niinkin läheltä kuin omasta suvusta, mutta liian vähän olen heitä ”vaivannut”. Miten nämä Lenitan laivalla solmitut kontaktit sitten realisoituivat, tapahtui hyvin pian. Lenitan isä kuoli piakkoin Lenitan palattua matkalta ja äidille jäi isän firma, jolla oltiin tuotu leipä pöytään. Lenita käytti kontaktejaan hyväkseen ja hän sai firman kukoistamaan vain ollessaan 17-vuotias.

Suomi 100 teeman mukaisesti täytyy pitää mielessä, että suomalaisuus on maailmalla iso valtti. Tämä on osittain Lenitan ansiota ja aloin miettimään, että vaikka maailma globalisoituu ja kaikilta vaaditaan kansainvälisyyttä, täytyy muistaa korostaa omaa persoonallisuuttaan ja sitä mistä tulee. Koitan löytää itsestäni rohkeutta viedä eteenpäin asioita, joihin uskon. Enkä jäädä murehtimaan, vaikka jotkut eivät minuun uskoisikaan. Pitää löytää oikeat ihmiset, jotka kannustavat ja myös uskovat. Ja silloin kun hommat ei mene putkeen, uskon että pilke silmäkulmassa ja tehoava olemus, ovat avain onnistumiseen.

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close