Tampere
27 Jan, Friday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Kun Instagramisi ei kasva – tämä sinun tulisi tietää algoritmistaKirjoittanut: Jasmiina Servo - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Miten Instagramin algoritmi toimii ja mitä Instagram arvostaa?
Webinaari: Todellinen syy, miksi Instagramisi ei kasva
Taina Norha
Emmi Lehtomaa
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu Eventan blogissa 11.6.2020, www.eventa.fi/blogi.

 

Kun Instagramisi ei kasva – tämä sinun tulisi tietää algoritmista

 

Instagram pursuaa toistaan kauneimpia ja huolellisesti pohdittuja feedejä. Yritysten ja somevaikuttajien huulille nousee puheenaiheeksi päivän polttava kysymys; miksi Instagramini ei kasva? Käyttäjien ja erilaisen sisällön määrä lisääntyy koko ajan. Erottumisesta tulee tämän myötä entistä tärkeämpää.  Tässä blogikirjoituksessa käydään lyhyesti ja ytimekkäästi läpi, kuinka Instagramin algoritmi toimii ja mitä tekemistä sillä on tilin kasvattamisen kanssa.

Instagramin algoritmin toiminnassa on oleellista ymmärtää, että se näyttää julkaisun ensin pienelle joukolle yleisöä. Tätä yleisö kutsutaan lämpimäksi yleisöksi. Lämpimään yleisöön kuuluvat lähipiiriä olevat sekä ne, joiden kanssa julkaisija kommunikoi Instagramissa.  Algoritmi arvioi olevamme läheisiä sellaisten tilien kanssa, joiden

– kuvia katselemme, kommentoimme ja tykkäilemme

– lähettelemme pikaviestejä (direct messages)

– saamme takaisin tykkäyksiä ja kommentteja

– tilejä haemme. (Norha 2020; Lehtomaa 2020.)

Tämän vuoksi on erityisen tärkeätä pohtia omaa aktiivisuutta Instagramissa ja kenen kanssa siellä kommunikoi. Jos on aktiivinen, tykkäilee, kommentoi itse ja vastaa omiin kommentteihin toimien aidosti Instagram näyttää tiliäsi eniten niille, joita se eniten kiinnostaa.  Kaikenlainen keinotekoinen aktiivisuuden rakentaminen voi toimi aluksi, mutta myöhemmin se voi jopa tehdä haittaa tilille.  Koneoppiminen huomaa kyllä ennen pitkää, että kyse on jostain ohjatusta. (Norha 2020; Lehtomaa 2020.)

Jos lämmin yleisö reagoi ja viettää aikaansa sisällön parissa, julkaisu näytetään yhä laajemmalle joukolle. Julkaisu herättää edelleen kiinnostusta ja mahdollisuus päätyä tukisivustolle kasvaa sekä nousta #-listoilla tulee todennäköisemmäksi. Näin on mahdollista tavoittaa uusia, potentiaalisia seuraajia. Mikäli lämmin joukko ei reagoi, eikä vietä aikaa sisällön parissa, julkaisu jää muiden jalkoihin. Tili ei kasva ja esimerkiksi seuraajamäärät ja sitoutumisluvut laskevat. (Lehtomäki 2020.)

Tästä voi päätellä, että tilin kasvamista eivät edistä yksistään kauniit kuvat ja hyvin sommiteltu feed. Syynä eivät ole myöskään yksittäiset väärät hashtagit tai huhutut shadowbannit, vaan julkaistu sisältö. (Lehtomäki 2020.)

 

LÄHTEET

Norha, T. 2020. Miten algoritmi toimii ja mitä Instagram arvostaa? Blogikirjoitus. Julkaistu 6.2.2020. Luettu 11.6.2020. https://www.oppila.fi/miten-instagramin-algoritmi-toimii/

Lehtomaa, E. 2020. Todellinen syy, miksi Instagramisi ei kasva. Webinaari 24.5.2020. Kuunneltu 25.5.2020.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close