Tampere
29 Jun, Wednesday
21° C

Proakatemian esseepankki

Kuka muu muka?Kirjoittanut: Henna Koivula - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
JHT – Musta lammas
Mikko Aaltonen
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

”Miksi sä kuuntelet tota?”

 

”En ymmärrä, miten siitä on tullu noin iso stara.”

 

”Eihän se ees osaa.”

 

 Arvaatko, kenestä tässä puhutaan? No minä kerron. Cheekistä. Kuka muu muka?

 

Monet vihakommentit kuunnelleena ja lukeneena, iän ikuinen Cheek -viha saa minut aina huvittuneeksi. Mikä siinä onkin, että joillekin toisen menestys aiheuttaa niin paljon mielipahaa. Harvemmin monetkaan vihakommenteista perustuvat yhtään mihinkään ja sen takia se usein hullulta tuntuukin. Vaikka ruudun puolella kirjoittaakin suuri fanityttö niin en halua tehdä tästä Cheekin puolustuspuhetta. Haluan nostaa esille seikkoja Cheekin tarinasta, jotka saivat minut pohtimaan. Haluan luoda uskoa, että me kaikki voimme saavuttaa haluamamme. Mikko Aaltosen kirjoittamassa JHT Musta lammas kirjassa päästään pintaa syvemmälle siinä, kuka Cheek oikeasti on. Mistä hän tulee ja kuinka hänestä kasvoi listaennätyksiä rikkova artisti?

 

 

Mikä saa jotkut meistä onnistumaan?

 

Ilman aitoa onnistumisen halua on lähes mahdotonta saavuttaa haluamaansa. Cheek oli halukas onnistumaan. Sen takia hän opetteli ja kokeili itse, vaikka ei aina olisi edes osannut. (Henri ”MGI” Lanz) Menestyminen vaatii toisinaan uuden opettelua ja siihen täytyy olla myös valmis. Kukaan ei oleta, että kaikki työkalut löytyvät valmiina, mutta niitä tulee olla valmis kerryttämään. Yritteliäisyys on siis yksi avainsanoista jahdatessasi menestystä.

 

Tyhjästä opettelu ja uuden yrittäminen kertoo kunnianhimosta. Kunnianhimoisena olet valmis tekemään mitä vain saavuttaaksesi sen mitä haluat.

 

Kunnianhimollakaan ei kuitenkaan pitkälle pääse, jos ei oikeasti tiedä mitä haluaa. Cheek tiesi, mitä hän haluaa. Hänellä oli siis tavoitteita ja hän halusi saavuttaa niitä. Ei hänkään kuitenkaan hypännyt suoraan isoihin kenkiin. Hänellä oli selkeästi matkan varrella myös pienempiä tavoitteita, jotka hiljalleen ohjasivat häntä kohti isompia ja isompia lavoja. Uran lopullaan hän sanoi: ” Haluaisin, että mut muistetaan sinä tyyppinä, joka oli nostamassa suomalaista hip-hopia Suomen suosituimmaksi musiikiksi. Sinä tyyppinä, joka oli mukana kehittämässä ja muokkaamassa live -ja keikkakulttuuria. Ja räppärinä toivon, että mut muistettaisiin helvetin hyvänä kirjoittajana.” En tiedä teistä, mutta aika hyvin Cheek on onnistunut.

 

Mielestäni Cheek on onnistunut tarttumaan tilaisuuksiin. Hän huomaa erilaiset mahdollisuudet ja hyödyntää ne. Ei kai muuten yhä edelleen Jare Tiihonen tekisi liiketoimintaa. Oman musiikillisen uran lopetettuaan hän halusi jotakin muuta ja tekee nyt sitä. Ei mieheltä siis todella business vainua puutu.

 

On ihailtavaa huomata, kuinka muutamista vastaiskuista ei ole lannistuttu. On kuitenkin käsittämätöntä, kuinka pienistäkin asioista jaksetaan niin sanotusti mässäillä. Cheekin kokoinen artisti ei voi välttyä huomiolta, sillä sitä on tullut ja paljon. Eri mediat ovat kirjoittaneet uskomattomat määrät juttuja Cheekistä ja milloin mitäkin sieltä on löytynyt. Jokainen tietää, että se kuuluu julkisuuteen, mutta se ei poista asian uuvuttavuutta. Tämä on yksi monista asioista, joka saa ihmisen uupumaan. Minun mielestäni on arvostettavaa, että silloin pidetään pientä taukoa, kun siltä tuntuu. Täytyy osata sanoa, kun voimat ovat lopussa. Itseään ei kannata kuitenkaan ikinä polttaa loppuun.

 

Cheek ei ole missään nimessä saanut ilmaiseksi tai helposti kaikkea saavuttamaansa. Eikä ole epäilystäkään, etteikö hän olisi ansainnut kaikkea saamaansa. Jokainen, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa eteen, voi saavuttaa mitä ikinä. Vaikeaa se voi kuitenkin olla, jos mieluummin käytät aikasi raapustaen vihamielisiä loukkauksia muiden menestyksestä kommenttiboksit täyteen.

 

 

 

 

 

Lähteet:

 

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/90b85e46-6c85-4bce-af50-0a481a9abfe0luettu 12.5.2020

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uransa-paattanyt-cheek-on-yha-aktiivisesti-mukana-suojattinsa-lukas-leonin-uralla-nain-han-sparraa-nuorta-rappitahtea-edelleen-isot-rispektit/7800106#gs.6efmpgluettu 12.5.2020

 

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1322028 luettu 12.5.2020

 

Mikko Aaltonen. JHT Musta lammas. Otava 2016.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close